Dorpsfeest

Maak je onderdeel uit van het organisatiecomité voor het dorpsfeest van komend jaar en zijn jullie erachter gekomen dat wat hulp van buitenaf wel goed van pas zou komen? Was het jaarlijkse feest van jullie dorp vorig jaar een beetje een bummer en ben je vastberaden om er dit jaar wel een knalfeest van te maken? Of komt het lokale dorpsfeest tijdens de Kerstperiode er binnenkort weer aan en denk je erover na om op eigen houtje zelf ook wat voor de gelegenheid te doen? In wat voor situatie je ook zit, zou het boeken van een dorpsfeest niet een ideale oplossing kunnen zijn voor jou?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat jou rol precies is op het dorpsfeest in kwestie, maar je kan ervan uitgaan dat wij jou kunnen helpen om het evenement dat jij in gedachten hebt realiteit te maken. Of je nou het hele feest zelf gaat organiseren of op een originele manier wil deelnemen aan het komende dorpsfeest, ons maakt het niet uit. Wij staan open voor alle ideëen en suggesties, het ligt er vooral aan wat je zelf wil en hoe wij jou daar het beste bij kunnen helpen.

Is het volgende feest in het dorp, bijvoorbeeld, al grotendeels geregeld, maar zijn jullie als comité nog op zoek naar een paar leuke aanvullingen voor de jongste kinderen? Wij kunnen je helpen met het boeken van verschillende acts, waaronder professionele goochelaars, clowns, en steltenlopers. Lijkt het je wel leuk om een paar dagen op de markt van het dorpsfeest te staan, maar weet je nog niet precies wat je zou verkopen daar? Neem dan eens kijkje naar de verschillende foodtrucks en mobiele eetkraampjes in ons portfolio. Ziet het er alweer allemaal heel goed uit voor volgend jaar, maar ontbreekt er nog wat muziek? Geen paniek, Evenses is één van de meest bekende en betrouwbare partijen wanneer het op het boeken van live acts aankomt.

Daarnaast hebben we ook heel wat ervaring op het gebied van event planning en het organiseren van grootschaligere evenementen, Zo kunnen wij jullie, bijvoorbeeld, helpen met het opzetten van verschillende podia, het installeren van professionele geluids- en lichtinstallaties, en het regelen van hekken en andere items. Mocht je het willen, dan kan je bij ons terecht voor vrijwel alles wat een knallend dorpsfeest nodig heeft. Wij gaan maar al te graag eens rond de tafel met jou om samen te bespreken waar je nood aan hebt en op welke manieren wij jou het beste kunnen helpen.

Het boeken van een dorpsfeest voor de gelegenheid in kwestie hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar gezien de vele taken waar je als organisator mee te maken krijgt en het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van zulke boekingen. Het ene dorpsfeest is namelijk het andere niet, dat is juist wat dorpsfeesten zo typisch en uniek maakt. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid netwerk van professionele leveranciers met wie wij al jarenlang samenwerken. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte dorpsfeest kan boeken voor de gelegenheid die jij in gedachten hebt.

Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle opties voor dorpsfeest van allerlei soorten en maten in ons aanbod. Verder leek het ons, ter inspiratie, ook wel leuk om eens een kijkje te nemen naar enkele wereldberoemde dorpsfeesten en waarom deze evenementen zo succesvol zijn gebleken.

Ter inspiratie: bekende dorpsfeesten

Op veel plekken in Nederland en België vinden jaarlijks dorpsfeesten plaats, en vaak zijn dit hele happenings voor die dorpen. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan Koningsdag in Nederland, wat waarschijnlijk de grootste gelegenheid van het jaar is voor dorpsfeesten. Vergelijkbare feesten en vieringen vinden echter overal ter wereld plaats, van Nederland tot Sydney en van Stockholm tot Kaapstad. Aangezien je erover nadenkt om een dorpsfeest te boeken, zetten we hieronder ter inspiratie enkele van deze dorpsfeesten op een rijtje.

Fête de la Saint-Louis (Sète, Frankrijk)

Het Franse havenstadje Sète viert al sinds het jaar 1666 het tegenwoordig bekende Fête de la Saint-Louis. Het dorpsfeest van dit stadje, dat ook wel het Venetië van de Languedoc-regio wordt genoemd, bestaat uit optochten, pop-up bars, en concerten. Het absolute hoogtepunt voor de locals zijn echter de steekspellen te water waarbij twee mannen op de achterstevens van twee verschillende boten elkaar met een lans het water in proberen te krijgen. Ze wordendaarbij geholpen door een heel team, waardoor het een enorm spektakel wordt.

Sagra dell'Uva (Quartu Sant'Elena, Sardinië, Italië)

De Sagra dell'Uva is eigenlijk slechts één onderdeel van een 10-dagen lang dorpsfeest dat sinds het jaar 1787 jaarlijks wordt gehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De Sagra dell'Uva is de oogst van de druiven aan het einde van de zomer. Op de middelste zaterdag van september verkleden de leden van de wijnproducerende families op het eiland om de nieuwe druivenoogst te vieren. Er wordt een hele optocht van prachtig gedecoreerde karren georganiseerd die een route van ongeveer twee uur aflegt, om en rond het dorp Quartu Sant'Elena. Dit alles wordt vergezeld door een bonte verzameling van straatmuzikanten, mensen die rondlopen met bakken verse druiven, en mensen die cake en andere lekkernijen uitdelen.

Festas do Pereiro (de provincie Ribatejo, Portugal)

In het dorpje Pereiro, op ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van Lissabon, vinden ieder jaar de Festas do Pereiro plaats, oftewel de Feesten van Pereiro. Voor deze gelegenheid worden de smalle straatjes van het dorp van top tot teen versierd met papieren bloemetjes. De lokale bevolking brengt op deze manier een eerbetoon aan de beschermheilige van het dorp, zoals dat 's zomers op zoveel plekken in Portugal gebeurt. Qua activiteiten is, onder andere, de optocht van Nossa Senhora da Saude door de met rosemarijn bedekte straten van het dorp zeker het bezichtigen waard, terwijl muziek van lokale artiesten, bier, en bifanas (een soort broodje met vlees) er ook bij bijhoren.

De viering van Hemelvaart (Alonissos, Sporaden, Griekenland)

Alonissos is de hoofdstad van deze Griekse eilandengroep waar Hemelvaart een hele happening is. Het begint met een mis in de ochtend ter ere van de Maagd Maria, maar het echte dorpsfeest breekt pas los aan het begin van de avond, wanneer er een typische lokale bruiloft wordt nagespeeld, compleet met kostuums, lokale snacks, en tsipouro, een brandy van vruchtenpulp. Dit dorpsfeest bestaat, onder andere, uit het bezoek van de getuige bij de bruidegom thuis in het gezelschap van een groep straatmuzikanten, het oppikken van de bruid terwijl zich achter de muzikanten langzaam maar zeker een optocht vormt, en de traditionele maaltijd van lamsvlees met geitensaus. Na het diner beginnen de festiviteiten pas echt, met live muziek, traditioneel dansen, en heel veel wijn, en deze gaan over het algemeen door tot in de vroege uurtjes.

Festival dalmatinskih klapa Omis (Omis, Kroatië)

In het adembenemend mooie middeleeuwse dorp Omis aan de Adriatische kust in Kroatië wordt ieder jaar het Omis Festival of Dalmatian Klapa Singing georganiseerd. Klapa is een hele expressive, lokale manier van acapella zingen die uit meerdere delen bestaat. Tijdens het festival, dat 's zomers plaatsvindt, nemen verschillende groepen het op tegen elkaar door om de zoveel dagen op één van de pleinen van het dorp een voorstelling te geven. Uiteindelijk wordt er uit deze groepen een één winnaar gekozen. Gedurende het hele volksfestival, dat wel een maand kan aanhouden, is er overal ter plekke live muziek te horen, en is het meer dan levendig is alle bars en restaurants in het dorp.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een dorpsfeest te boeken voor de gelegenheid, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan betrouwbare leveranciers van allerlei diensten en acts die niet misstaan op een hele waaier aan dorpsfeesten. Met onze hulp kan je van het feest van jullie dorp een knallend spektakel maken.

Dorpsfeest of buurtfeest organiseren in uw straat, buurt of regio? Om de kinderen in uw straat een leuke dag te verzorgen, om de mensen in uw straat beter te leren kennen of om een gezellige dag te hebben met de mensen in uw regio? Zit u in de feestcomité van uw dorp en organiseert u een kinderfeest of dorpsfeest? Dan bent u bij Evenses op het juiste adres. We hebben een breed en diep assortiment aan koningsdag entertainment, acts, typetjes, feestbands zoals One Two Trio, bekende artiestenbands of een leuke DJ die u kunt inhuren om van uw themafeest een spektakel te maken.

Zoekt u iets spectaculairs zoals: een vuurshow, dansshow, handpan, optreden, goochelaar of verschillende attracties? Dat is allemaal te regelen bij artiestenbureau Evenses. Ook hebben we verlichte dansvloerenfotohokjes, cocktailbar en verschillende foodtrucks. Alle shows zijn persoonlijk door ons uitgekozen op basis van professionaliteit, kwaliteit en stijl. Om van uw regiofeest of dorpsfeest een succes te maken bent u bij evenses op het juiste adres. Boekingskantoor Evenses is de specialist op entertainment gebied!

Dorpfeest organiseren: huur een band, dj of bekende artiest

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheden die we bieden? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. We zullen alles doen wat in onze macht ligt om al uw wensen waar te maken. Bij [Evenses Entertainmen]("Evenses Entertainment")t bent u op de juiste plek voor het boeken van een act voor uw dorpsfeest.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar