Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo! Bekijk de foto's en video's hier! Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
The Cappuccino's
100% match

The Cappuccino's

Een akoestisch duo met twee rasartiesten. Ze spelen muziek met veel humor en interactie.
Dit leuke, vrolijke en akoestische duo speelt op ieder feest, bruiloft of bedrijfsfeest. De bezetting...
Lees meer

4,8 (38 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek
Zangeres-Pianiste Kim is een echte geboren zangeres en professionele getalenteerde pianiste die sfee...
Lees meer

4,8 (45 Beoordelingen)
€ 975 - € 2240
Spaanse Zanger-Gitarist Juan
100% match

Spaanse Zanger-Gitarist Juan

Deze ervaren zanger heeft zijn stem in 3 talen over de hele wereld laten horen
Zanger-Gitarist Juan is een ervaren zanger die zichzelf al 10 jaar begeleidt met zijn gitaar. Hij heeft dan ook...
Lees meer

4,9 (10 Beoordelingen)
€ 695 - € 1195
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Blues

De echte blues in huis halen?

Organiseren jullie iedere zoveel tijd een borrel en een feestje met vrienden uit de buurt en zijn jullie voor de volgende keer aan de beurt als organisator? Komt de verjaardag van je oom er binnenkort aan en zou je hem graag verrassen met een gezellige get-together voor wat familie en vrienden? Of ben je misschien zelf een grote fan van de blues en lijkt het je wel wat om dit genre als thema te gebruiken bij het volgende feestje? Het kan een domme vraag van ons zijn, maar heb je wel eens gedacht aan het boeken van blues muziek voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

In het geval dit je een beetje vaag in de oren klinkt, leggen we graag kort uit wat we bedoelen met het boeken van blues. Hiermee refereren we namelijk niet zozeer enkel aan het boeken van een blues act voor jouw feest, alhoewel we dat natuurlijk voor je kunnen doen, maar eerder aan het bieden van ondersteuning bij het opzetten en in goede banen leiden van een feestje of evenement met blues muziek of een blues thema. Aangezien iedere klant, net als ieder feestje, anders is, kan het boeken van blues bij Evenses talloze verschillende vormen aannemen.

Als je zelf nog niet zoveel ervaring hebt met het organiseren van evenementen of als je de hele voorbereiding die vooraf gaat aan een feestje gewoon niet zo geweldig vindt, dan kan je ervoor kiezen om het voorbereiden en het opzetten van het feestje aan ons over te laten. Van het opbouwen van podia en het aansluiten van licht- en geluidsinstallaties tot het zoeken van de ideale cateraar en het boeken van de perfecte live act, je kan er bij ons voor terecht. Het enige wat we daarvoor nodig hebben, zijn jouw ideeën en input.

Dat wil echter niet zeggen dat we niks voor je kunnen betekenen als je zelf graag ook dicht betrokken bent en blijft tijdens het plannen en voorbereiden van het feest dat je gaat organiseren. In tegendeel, in zulke gevallen functioneert Evenses als de perfecte assistent. Zo kan je de taken en activiteiten waar je zelf geen zin in hebt of tijd voor hebt aan ons overlaten, en meer tijd spenderen aan de dingen die je niet uit handen kan of wil geven. Heb je, bijvoorbeeld, al wel een duidelijk idee van het eten en drinken dat je op het feest wil zien, maar heb je geen zin om zelf de cateraars af te gaan? Laat dat dan aan ons over. Of organiseer je een themafeestje en zoek je nog naar wat inspiratie om het geheel af te maken? Als ervaren party planner in Nederland en België kunnen wij je daar absoluut mee helpen. Kortom, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos bij het boeken van een blues feestje.

Als resultaat van de variatie die er bestaat als we het hebben over het boeken van een blues feestje in Nederland en België kan het soms wel lastig zijn om te weten welke opties en acts nou het beste zouden passen bij jouw feest of evenement. Om die reden is het wel handig om samen te werken met een ervaren partij als Evenses wanneer je een feest met als thema de blues gaat boeken. Niet alleen beschikken wij over een uitgebreid portfolio van professionele leveranciers en live acts, maar wij hebben door de jaren heen ook al talloze boekingen voor hele uiteenlopende klanten en gelegenheden verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte blues feestje kan boeken.

Blues band boeken.jpeg

Wat is blues precies en wat voor variaties bestaan er zoal?

Blues is één van die muziekgenres waarvan elementen in ontzettend veel andere genres voorkomen. Hierdoor zijn er sinds het begin van de twintigste eeuw, toen de blues zich in het Westerse bewustzijn aan het settelen was als een volwaardig muziekgenre, heel veel variaties van de originele blues ontstaan. Deze originele blues wordt ook wel eens klassieke blues genoemd en artiesten als Muddy Waters en Robert Johnson waren de eerste sterren van de blues.

Dit type blues is voornamelijk afkomstig uit de Amerikaanse Mississippi Delta en heeft zich van daaruit verspreid over de rest van het land, waarbij vermenging met lokale muziekstijlen onvermijdelijk was. Vandaar dat alle soorten blues specifieke karakteristieken hebben die zeker door kenners herkend zullen worden, ondanks het feit dat veel van de bestaande variaties ook heel veel overeenkomsten vertonen qua ritme, tonaliteit, en gevoel. Voor de mensen die overwegen om iets van blues te boeken voor een feestje leek het ons daarom zowel nuttig als interessant om eens een kijkje te nemen naar enkele van de meest beluisterde soorten blues.

Delta blues

De Delta blues wordt, zoals we eerder schreven, gezien als het beginpunt van het blues genre dat in de jaren twintig en dertig van de twintigste zijn hoogtijdagen kende. Het typische beeld van de Delta blues artiest is dat van de reizende man in pak met een akoestische gitaar, maar hoewel dit soort muziek voornamelijk akoestisch van natuur is, waren er ook vaak genoeg andere instrumenten als de piano en de mondharmonica in te horen. Bekende Delta blues namen zijn Robert Johnson, Son House, en Skip James, om er maar een paar te noemen.

Chicago blues

Toen veel artiesten uit de Mississippi Delta op een gegeven moment richting het noorden van het land begonnen te trekken, op zoek naar werk en een beter leven, namen ze hun muziek met zich mee. Artiesten als Muddy Waters, Otis Rush, en Buddy Guy maakten in de jaren vijftig naam met hun nieuwe, aan de grote stad Chicago aangepaste vorm van blues muziek. Wat vooral opvalt aan de Chicago blues in vergelijking met de Delta blues is het meer energieke geluid. Aangezien de muziek in Chicago vaak ook in clubs goed te horen moest zijn, ging het volume omhoog, en werden er elektrische gitaren en andere instrumenten toegevoegd.

Blues zangeres boeken .jpeg

Memphis blues

Toen de blues in Memphis, Tennessee, aankwam, trof het een hele ontwikkelde en vooral gevarieerde muziektraditie aan, bestaande uit andere genres als country, jazz, en vaudeville. Dit resulteerde in een andere vorm van blues waarop vooral de jazz veel invloed had, met als resultaat een relaxte,  gesofisticeerde vorm van blues. Als je hier een voorbeeld van wil horen, dan zit je goed met de wereldberoemd B.B. King, ook wel de Beale Street Blues Boy genoemd, naar Beale Street, het uitgaanscentrum van Memphis in die tijd. Hij was zelf afkomstig van de Delta, maar maakte pas echt naam voor zichzelf nadat hij zich permanent kon settelen in Tennessee.

Texas blues

Waar in Tennessee de jazz een grote invloed uitoefende op de blues, gold in Texas grotendeels hetzelfde voor rock en roll en de blues. Als resultaat van deze mix van genres is de Texas blues bekend komen te staan als een veel meer energieke en wildere vorm van blues. Stevie Ray Vaughan is waarschijnlijk de bekendste blues exponent uit Texas, terwijl groepen als The Fabulous Thunderbirds en Anson Funderburgh and The Rockets vandaag de dag bekend staan om hun aanstekelijke (doch iets rustigere) Texas blues.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Ga je een verjaardag, een festival, en een ander soort feest organiseren, en wil je daarvoor graag een blues act boeken? Dan ben je bij Evenses op de goede plek. Van klassieke solo zangers en zangeressen tot complete bands, met onze hulp vindt je in no time de ideale act voor jouw feest. Daarnaast kan je er met onze hulp ook nog voor zorgen dat de show wordt aangevuld ander entertainment, zoals een videoscherm of een verlichte dansvloer, om maar wat te noemen.

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een blues artiest geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is vaak wel verstandig om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van zulke acts en diensten. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen voor allerlei gelegenheden verzorgd en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van het blues thema dat ideaal is voor jouw evenement. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.

Swingende blues muziek inhuren op uw feest, bruiloft of bedrijfsfeest? Voor de bruiloft en het huwelijksfeest kunt u bij Evenses allerlei muziek en bands huren. De muziekstijlen zijn onder andere blues, funk, jazz en soul. Selecteer hier de band, muzikant of act van uw voorkeur.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan voor meer informatie of bel naar ons kantoor. Wij zijn bereikbaar en helpen u graag met het zoeken van de juiste Soul Band voor uw evenement.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar