1 filter
Sorteer op: Relevantie
Vleugel huren
100% match

Vleugel huren

3 Beoordelingen

Een mooie vleugel, te huren voor bij uw diner, receptie of evenement.

€ 675 - € 1485
Piano Verhuur
100% match

Piano Verhuur

3 Beoordelingen

Een mooie piano huren voor de muzikale aanvulling bij uw diner, receptie of evenement.

€ 395 - € 990
Wilt u een piano of vleugel huren? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Piano huren

Gaatu over een maandje een mooie receptie organiseren ter ere van jullie trouwdag en bent u nog op zoek naar wat manieren om de sfeer te bevorderen? Gaat u voor uw verjaardag over enkele weken een feestje voor familie en vrienden organiseren, en wilt u voor de gelegenheid nog wat muziek regelen? Of gaat uw oudste dochter volgende lente trouwen en wilt u graag iets romantisch organiseren om haar grote dag helemaal onvergetelijk te maken? In dergelijke gevallen zou het boeken van een piano zomaar eens de ideale oplossing kunnen zijn.

Er zijn maar weinig instrumenten die zo makkelijk een sfeer oproepen als een live piano. We hebben het in dit geval wel over het boeken van een piano, niet een pianist. Dat wil echter niet zeggen dat zoiets niet kan, want bij Evenses kunt u ook met gemak een professionele pianist kiezen, mocht u dat graag willen. U kan bij ons zowel piano's met als zonder pianist boeken, het ligt er maar net aan wat u zelf wil, en wat u in gedachten hebt voor het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Afgezien van de keuze of u de piano met of zonder pianist erbij wil boeken, kunt u ook kiezen uit verschillende soorten piano's. Van klassieke piano's en digitale piano's tot prachtige vleugels, waar we zelfs een aparte sectie voor hebben op onze website. Neem gerust eens een kijken, zowel naar de selectie piano's als vleugels, zodat u een goed idee kan vormen van wat wij allemaal voor jou en jouw feest kunnen betekenen.

Aangezien er enorm veel variatie bestaat op het gebied van pianomuziek, kan je met het boeken van een piano heel veel verschillende kanten op wat betreft de muziek en de sfeer op jouw feest of evenement. Is de gelegenheid een bruiloft en ben je daarvoor op zoek naar romantische live muziek? Organiseer je de komende borrel op kantoor en wil je jouw collega's verrassen met authentieke live jazz? Of ga je binnenkort een verjaardag organiseren en lijkt het je gewoon leuk om daarbij wat live pianomuziek te hebben? Met het boeken van een piano heb je dit gelijk voor elkaar.

Het mooie aan het boeken van een piano bij Evenses is dat we niet alleen zorgen dat jij een piano van topkwaliteit op jouw feest of evenement krijgt. We verzorgen het geheel, inclusief het transport, de plaatsing, en het stemmen van de piano. De plaatsing dient wel op de begane grond te gebeuren, tenzij de locatie beschikt over een schuine oploop of een lift die groot genoeg is voor de piano in kwestie. Als dit het geval, rekenen we niks extra aan. Op deze manier kan je een piano boeken en hoef je verder nergens zorgen over te hebben.

Het boeken van een een piano voor jouw feest of evenement hoeft niet moeilijk te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod piano's die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, regelmatig ook inclusief pianist. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte piano  kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder, ter informatie, kort wat vertellen over de geschiedenis van de vleugel en welke kanten je zoal op kan met het boeken van een vleugel.

Een stukje geschiedenis over de piano

Het exacte jaar waarin de piano vleugel is uitgevonden, is niet bekend, maar we weten wel dat de piano is uitgevonden door de Italiaanse muziekinstrumentenbouwer Bartolomeo Cristofori, ergens rond het jaar 1700. Indertijd werd het nieuwe instrument een pianoforte, of soms fortepiano, genoemd. Zowel het woord piano als het woord forte komt uit de Italiaanse muziekterminologie, waarbij de eerste zacht betekent en de laatste sterk. In de context van de piano refereren deze termen aan de variatie in volume die optreedt als het gevolg van de pianist die de toetsen van de piano zachter of harder indrukt. De fortepiano wordt alom gezien als de voorloper van de hedendaagse piano en is het instrument waar, bijvoorbeeld, Mozart al zijn pianomuziek op heeft gecomponeerd.

De moderne piano is een slag-, toets-, en snaarinstrument waarmee muziek kan worden gemaakt door het gebruik van een combinatie van een klavier (of toetsenbord) en twee of drie pedalen. De klanken worden gecreëerd bij het indrukken van de toetsen van het klavier van de piano, want iedere toets zorgt ervoor dat via een mechanisme de hamers aan de binnenkant tegen de snaren van de piano slaan. Met de pedalen kan de pianist daarna de klanken verder bepalen.

Vandaag de dag bestaan er binnen de familie van de klassieke piano verschillende soorten piano's. De typische, kleinere piano die je zo nu en dan tegenkomt bij mensen thuis wordt ook wel buffetpiano of huiskamerpiano genoemd. Dit type heeft de snaren in een verticale samenstelling liggen en produceert een minder krachtig geluid dan een vleugelpiano. Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal in een vlak en kan de pianist een groter volume creëeren. Ook de projectie van het geluid is beter in het geval van een vleugel. Verder heeft de afgelopen decennia ook de elektrische piano of keyboard aan populariteit gewonnen, met dank aan vooral de techno en de rockmuziek.

Welke kanten kan je op met het boeken van een piano?

Zoals we eerder al schreven, is de piano een heel veelzijdig instrument, zowel qua soorten piano's die er bestaan als sooren muziek die ermee gespeeld kunnen worden. Van klassieke piano's tot digitale piano's en van klassieke muziek tot elektronische muziek, je mogelijkheden en combinaties zijn vrijwel eindeloos. Om je alvast een beetje wegwijs te maken in de wereld van de pianoboekingen, zetten we hieronder enkele van de meestvoorkomende soorten piano's op een rijtje die je kan boeken bij ons.

Klassieke piano

Dit type piano is over het algemeen kleiner dan een vleugel en ook één van de types die je het meest tegenkomt bij mensen thuis. Zowel beginners als gevorderde pianisten kunnen prachtige muziek maken met een mooie akoestische piano, en gezien het kleinere formaat is het vervoer ervan ook een stuk makkelijker. Dit type piano is perfect voor het spelen van klassieke muziek, maar er kunnen ook perfect pianoversies van, bijvoorbeeld, pop hits mee worden gespeeld.

Digitale piano

Sommige mensen beweren dat de digitale piano, soms ook wel keyboard genoemd, geen echte piano is, maar dit type piano heeft wel degelijk een belangrijke rol in de pianowereld. Het verschil tussen een digitale piano en een keyboard ligt vooral in het feit dat een digitale piano niet alleen qua geluid , maar ook qua gevoel van spelen vrijwel identiek is aan een klassieke piano. Daarnaast kan je sommige digitale piano's ook aansluiten op smart apparaten, zoals een telefoon of een tablet. Op die manier kan je dan de instellingen makkelijk aanpassen of je pianosessies gelijk opnemen.

Vleugels of vleugelpiano's

Zoals we al eerder schreven, vindt je op onze website een aparte sectie voor vleugels, onder andere omdat er op het vlak van vleugels ook heel wat variatie bestaat. De vleugel is het grootste type piano, zeker de concertvleugel, en ook het soort piano dat perfect is voor het geven van concerten in grotere ruimtes. Één van de dingen die onze specialisten met jou zullen bekijken bij het boeken van een piano, is of jouw feest en de locatie waar het wordt gehouden geschikt is voor een vleugel, of dat je beter kan gaan voor, bijvoorbeeld, een kleinere klassieke piano.

Piano boeken bij Evenses

Één van de grote voordelen van het boeken van de piano's op onze website is dat wij al veel ervaring hebben met deze instrumenten en leveranciers. Een vleugel boeken is daarom bij ons altijd een goede optie geweest. De piano's die je zal vinden in ons portfolio hebben wij al vele malen eerder geboekt voor onze klanten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over de beschikbare piano's. In combinatie met wat videomateriaal en de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen van de instrumenten alvorens een beslissing te nemen. Wij stellen het toch beschikking voor u om een piano of vleugel te huren.

Ook is het naast een piano huren ook mogelijk om een pianist te boeken. De pianisten van Evenses zijn professioneel, representatief en bovendien persoonlijk door ons gecontracteerd. Zo heeft u zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van de pianist,

De wensen van de klant zijn belangrijk. Daarom bieden wij op werkdagen en in het weekend telefonisch contact aan. Als u vragen heeft of iets wil melden over uw boeking, aarzel dan niet om contact met Evenses op te nemen. We helpen u graag met het boeken van het perfecte entertainment voor uw evenement.

piano

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.