1 filter
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

12 Beoordelingen

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!

€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!

€ 1295 - € 2330
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!

€ 1545 - € 2625
Gipsy Jazz muzikanten boeken? Bekijk de mogelijkheden!
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Gipsy Jazz

Wereldmuziek van over de hele wereld wordt steeds populairder in Nederland. Een van de redenen is omdat we onze muzieksmaak steeds meer proberen te variëren en omdat er steeds meer de behoefte is om authenticiteit aan een gelegenheid te geven. Wat ook steeds meer opvalt is dat Gipsy Jazzmuzikanten steeds meer in populariteit stijgen. Wellicht is het een leuk idee om dit genre eens uit te proberen voor uw evenement.

Wat is Gipsy Jazz

Gipsy jazz is een specifieke soort muziekstijl wat ontstaan is in de jaren 30 van de vorige eeuw. De meest bekende benaming van deze stijl staat in de volksmond bekend als zigeunerjazz, aangezien het veel invloeden heeft van zigeunermuziek.

De Belg Django Reinhardt heeft zich veel laten inspireren door de originele muziek van de Roma en Sinti en wordt ook wel gezien als de grondlegger van de Jazz Manouche Swing. In België sloeg het genre al snel aan waarna het al snel Frankrijk bereikte, hier gaat het rond als hot club de France.

De zigeunerjazz staat bekend als een vrolijke muziekstijl met een enorm unieke klank. Op het moment is het Stochelo Rosenberg die met zijn Rosenberg trio de gipsy jazz wereldwijd vertegenwoordigt. Naast al deze bekende en grote namen, zijn er enorm veel muzikanten die in hun voetsporen zijn getreden. Daarom is er nu ook de mogelijkheid deze bijzondere jazzstijl live bij u thuis in te zetten.

Verschillende Gipsy Jazz samenstellingen

The Roseland Quartet

Voor een volledige band van de zigeunerjazz zou het viertal van The Roseland Quartet wel eens een hele goede invulling kunnen zijn voor uw feest of bruiloft. De band bestaat uit 3 geweldige muzikanten met een top zangeres die de balkan/zigeunersfeer fantastisch neer kan zetten. Zij hebben zich onder andere laten inspireren door Elle Fitzgerald welke ook terugkomt in het repertoire.

Trio Sans Soucis

Als u echt een Franse sfeer wilt neerzetten en het publiek een stukje Parijs wilt laten ervaren, dan is het Trio Sans Soucis een geschikte keuze. Trio Sans Soucis speelt onder andere klassiekers van Edith Piaf en Yves Montand, maar ook Engelstalig jazzrepertoire dat bekend is van Sinatra en Louis Armstrong. Dit trio is met een Franse Gypsy Jazz en een Amerikaanse swing gitarist uit te breiden tot een quintette du hot club de france.

Manouche

Voor een intiemere setting voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest met een Frans thema, is het duo Manouche een keuze waarbij de gasten een echte Gipsy Jazz ervaring meekrijgen. Met een topvioliste geïnspireerd door violist Stéphane Grappelli en een enorm getalenteerde jazzgitarist heeft dit duo al honderden keren opgetreden. Zij weten een optreden neer te zetten zoals de Roma en Sinti uit de jaren dertig het bedoelde!

Gipsy Jazz op uw gelegenheid

Bent u op zoek naar live Gipsy Jazz muzikanten? Wellicht zijn The Jazz Supremes, de Balkan Symphony, Gitarist Victor of de Moules Frites een goede match. Evenses helpt graag mee met het maken van de juiste keuze voor een nieuwe stijl! Naast deze artiesten zijn er nog enorm veel andere artiesten die klaar staan op op te treden voor jullie gelegenheid.

Evenses staat 7 dagen per week klaar om alle vragen te beantwoorden. Wilt u graag een aanvraag doen voor Gipsy Jazz muziek voor uw bruiloft, jubileum of andere gelegenheid? Neem dan vrijblijvend contact op per telefoon of mail.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.