Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek
Kim begon al met zingen en viool spelen toen ze net vier jaar oud was. In 2002 won ze met het 'Kinde...
Lees meer

4,9 (44 Beoordelingen)
€ 845 - € 1795
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Violist Julian
100% match

Violist Julian

Deze violist is voor iedere gelegenheid te boeken!
Violist Julian biografie Sinds hij een kind was heeft Julian de viool gespeeld. Geboren en getogen in Colombia en naar Nederland verhuisd...
Lees meer

€ 495 - € 1155
violist boeken receptie bruiloft feest violiste huren.jpeg
1/6
Violiste
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Friesland

Friesland, officieel Fryslând is een provincie in het noorden van Nederland. Friesland telt 650 duizend inwoners. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden en deze stad is tegenwoordig een echte studentenstad. Uit in Friesland betekent dan ook vaak; een avondje stappen in Leeuwarden. Daarnaast zijn er gedurende het hele jaar verschillende activiteiten in Friesland. Een van de bekendste, jaarlijks terugkerende feestweek die Friesland kent is Sneekweek. Naast zeilwedstrijden worden verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals muziekfestivals, kermissen, vlooienmarkten en braderieën waar bekende en minder bekende Nederlandse zangers en Nederlandse zangeressen optreden.

Friesland in de middeleeuwen

200-400 voor Christus. Begin met het bouwen van de terp tussen Vlie en Ems. Friesland werd door de Romeinen Fries genoemd en veel Romeinen gingen naar Friesland.

In de middeleeuwen strekte Friesland zich uit van de monding van de rivier de Zwing in België tot de rivier de Weser in Duitsland. In de 7e eeuw werd Friesland onafhankelijk. De 8e eeuw staat vooral bekend om de Friese koningen Radboud en Bonifatius. Volgens de 3 delen van de Friese Wet (Lex Frisionum):

Gebied tussen Vlie en Lauwers Gebied tussen Lauwers en Weser Er volgde een veldslag en Floris V van Nederland voegde de regio die nu bekend staat als West-Friesland toe aan zijn rijk. Datzelfde jaar vonden de St. Lucia-overstromingen plaats. De Zuiderzee werd groter en het contact tussen West-Friesland en Overig Friesland werd moeilijker. Aan het begin van een nieuw tijdperk begon de laatste Fries-Nederlandse Oorlog.

In 1581 werd Friesland weer zelfstandig en ging samenwerken met het Republiek der 7 verenigde Nederlanden. In 1795 werd Friesland een provincie van Nederland.

Bezienswaardigheden & artiesten uit Friesland

In Friesland is van alles te doen voor een gezellige vakantie, een dagje uit of een weekendje weg. De provincie staat bekend om de Friese meren, pittoreske dorpjes, Elfstedentocht en supermodel Doutzen Kroes. Wat is er te doen in Friesland? We hebben 15 van de beste attracties, excursies en activiteiten in Friesland geselecteerd en hebben genoeg accommodatie-suggesties voor je vakantie in Friesland. Friesland heeft veel te doen, maar wat Friesland zo bijzonder maakt is de kunstenaar. Met onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk biedt Evenses een breed scala aan artiesten tegen de beste prijzen. Wat dacht je van een groot feest met Anneke Douma of Heavy Boys als gangmaker van een feest of feest? Evenses regelt het voor u. Bent u op zoek naar de juiste Friese artiest voor uw feest of evenement? Je vindt het bij Evenses. Als u hulp nodig heeft bij uw boeking, adviseren wij u graag.

Artiesten uit Friesland boeken

Niet alleen tijdens sneekweek zijn er veel braderieën en rommelmarkten te bezoeken in Friesland. Gedurende het hele jaar treden Friese zangers en zangeressen, bands en Nederlandstalige zangers op om extra sfeer aan deze evenementen toe te voegen.

Boek een artiest voor uw evenement, bruiloft, bedrijfsborrel of feest in Friesland?

Bij Evenses boekt u professionele artiesten die hoge kwaliteit leveren. Zo bieden wij u een ruim assortiment aan bands, duo’s solisten, dj’s, dj’s en muzikanten en acts. Neem gerust contact met ons op. Wij stellen een vrijblijvende offerte op en maken een mooi aanbod op maat voor u.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar