Dance

Is jullie oudste zoon vastberaden om de volgende Martin Garrix of Hardwell te worden, en lijkt het jullie wel een heel leuk idee om hier iets mee te doen voor zijn aankomende verjaardag? Bent u lid van het comité dat komende zomer een groots buurtfeest gaat organiseren en zijn jullie nog op zoek naar wat muzikale invulling van het evenement? Of bent u misschien van plan om binnenkort een feestje te geven voor wat vrienden en kennissen, en speelt u met het idee om voor de gelegenheid een live act in huis te halen? Het kan zijn dat u er zelf ook al aan heeft gedacht, maar het zou wel eens kunnen dat het boeken van dance muziek de ideale oplossing is voor het feest of evenement dat je gaat organiseren.

In het geval dat u dit zelf nog niet had overwogen, kunnen we ons echter wel voorstellen dat het boeken van dance muziek een beetje vaag klinkt. We leggen u daarom graag kort uit wat we bedoelen met het boeken van dance en wat de verschillende opties zijn. Dance muziek of een dance thema boeken kan namelijk in heel veel vormen en je kan er heel wat kanten mee op.

Stel, bijvoorbeeld, dat u een feestje gaat organiseren en daarvoor graag een professionele DJ de nieuwste dance muziek wilt laten draaien, maar dat u nogal tegen alle planning en voorbereidingen op kijkt. Dat kan zomaar, want als organisator komt er heel wat tegelijkertijd op je af, zeker als het grotere evenementen of grotere groepen mensen betreft. In zulke gevallen kunt u terecht bij een entertainmentbureau als Evenses. Op basis van uw input, ideeën, en wat u in gedachten heeft voor het feest kunnen wij u al het voorbereidende werk uit handen nemen, van het regelen van een toplocatie en het inhuren van personeel tot het zoeken van de perfecte cateraar en het boeken van een dance DJ.

We hebben echter ook genoeg klanten die het voorbereiden van hun feest of evenement juist hartstikke leuk vinden en als ervaren party planner begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed. Als dit ook voor u geldt, dan helpen we u graag met het in goede banen leiden van alle feestelijkheden. Zeker als het de eerste keer is dat u een feest of evenement organiseert, kan het namelijk soms nogal overweldigend zijn. Zo kan u de voorbereidingen en taken waar u zelf geen tijd voor heeft of zin in hebt, aan ons overlaten om zo meer tijd over te houden voor de dingen die u niet uit handen kan of wilt geven. Moet er een podium worden geïnstalleerd, maar heb je geen idee hoe je dat moet regelen? Wij fiksen het voor u in een handomdraai.

Het boeken van een dance thema voor uw feest of evenement hoeft niet moeilijk te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod opties en DJ's in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod opties en live acts die wij al voor talloze dance feesten en evenementen hebben geboekt, waaronder live artiesten, verlichte dansvloeren, en complete lasershows. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte dance feest kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

De groei van dance in een notendop

De moderne dance muziek is eigenlijk een verzameling van elementen uit heel veel verschillende subgenres van de elektronische muziek. De evolutie van dance door de afgelopen decennia heen is grotendeels gevormd door de populariteit van bepaalde subgenres, zoals disco of house, in specifieke periodes. Het leek ons daarom wel interessant om in vogelvlucht over deze ontwikkeling van één van de populairste muziekgenres van tegenwoordig te gaan.

De wortels van de moderne electronic dance music (EDM) liggen in de jaren zeventig van de vorige eeuw, de hoogtijdagen van de discomuziek. Belangrijke elementen van disco waren de drummachines en elektronische instrumenten waarmee synth ritmes konden geproduceerd. Verschillende wereldberoemde disconummers uit de jaren zeventig hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de dance scène. Onder andere de hit I Feel Love van Donna Summer, waaraan Giorgio Moroder (ook wel “the Father of Disco” genoemd) meewerkte, en Rock Your Baby van George McCrae, waarop een Roland drummachine en ritmemachine te horen zijn, worden gezien als vroege dance. Dergelijke nummers bleken jaren later de basis te zijn voor synthpop als subgenre van de elektronische dance muziek.

In de jaren tachtig, toen er minder en minder naar disco werd geluisterd, werden de housemuziek en electro enorm populair, maar samen met de house groeide ook de populariteit van de synthpop. Aan de hand van de technologische vooruitgang uit deze periode ging ook de kwaliteit van de elektronische muziek omhoog en werd het steeds meer een deel van de mainstream muziekbeleving. Er werden steeds meer synths en drummachines gebruikt, terwijl de uitvinding van de technische standaard MIDI een revolutie ontketende op het vlak van communicatie tussen elektronische instrumenten. Samen met de opkomst van de personal computer begon het in de jaren tachtig mogelijk te worden voor iedere persoon met wat kennis en een computer om op zijn of haar slaapkamer muziek te maken. Grote hits als Take On Me van A-ha en On and On van Jesse Saunders, wat ook wel eens de eerste echte house hit wordt genoemd, zijn nummers die het typische geluid van de dance uit jaren tachtig vertegenwoordigen.

Het was in de jaren negentig dat de elektronische dance muziek pas echt begon te lijken op wat wij vandaag de dag kennen als dance en EDM, dankzij de opkomst van subgenres als techno, dub, en trance. Subgenres als deze werden in deze periode in rap tempo heel erg populair, waardoor de electronic dance als geheel al snel een permanent deel begon uit te maken van de mainstream, zeker in Europa. De groei van deze muzieksoorten zorgde er ook voor dat raves een begrip werden, dankzij nachtclubs die enorme feesten organiseerden waarop zowel populaire dance DJ's als underground artiesten draaiden. Terwijl in Europa acts als het Britse Orbital furore maakten, kwam in de Verenigde Staten de zogenaamde Detroit techno in een stroomversnelling terecht. Pionier Derrick May was één van de drijvende krachten achter de Amerikaanse techno. Zijn nummer Strings of Life wordt tegenwoordig nog steeds beschouwd als een absolute klassieker in house- en techno-kringen.

Aan het einde van de jaren negentig en het begin van deze eeuw was dance ook in de VS populair aan het worden, vooral dankzij de albums en hits van internationale dance DJ en muziekproducenten, zoals Ray of Light van Madonna. Vanaf dat moment werden ook dance DJ's als David Guetta, DJ Tiësto, en Daft Punk bekender, met wereldwijde hits als resultaat. Artiesten als Skrillex, die combinaties van dubstep, house, en trap draaiden, maakten het dubstep genre populair als subgenre van EDM.

De moderne dance en EDM zoals we die vandaag de dag kennen, worden vaak gekenmerkt door remixes en originele geluidsmixen. Wereldberoemde dance DJ's als Steve Aoki, Martin Garrix, en The Chainsmokers, samen met grondleggers van de huidige elektronische muziek als Tiësto en Daft Punk, domineren hitlijsten over de hele wereld, van Stockholm tot Kaapstad en van Amsterdam tot Peking. De populariteit van dance muziek wordt nog verder onderstreept door het gebruik van elementen ervan door verschillende popartiesten, waaronder wereldberoemde namen als Drake, Justin Bieber, en Katy Perry. Dit is dan ook waarom het begrip dance muziek zo breed is geworden en waarom je met het boeken van een dance thema voor jouw feest of evenement zoveel kanten op kan.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zoals u ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een dance feest helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben wat voor entertainment goed zou passen bij het feest of evenement dat u gaat organiseren. U krijgt namelijk te maken met een enorme variatie op het gebied van opties en dance DJ's om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan acts die geschikt zijn voor sets op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar