1 filter
Sorteer op: Relevantie
The Sinks
100% match

The Sinks

3 Beoordelingen

Deze swingende Rock 'n Roll band speelt een scala aan grote hits uit de jaren 60.

€ 950 - € 1805
Band Knäckebröd
100% match

Band Knäckebröd

Deze band speelt Rock klassiekers en het beste van nu. Één groot feest!

€ 1895 - € 3220
Hendrix Neon Angels
100% match

Hendrix Neon Angels

3 Beoordelingen

Deze unieke band met Hendrix klassiekers neemt je mee terug naar de Woodstock tijd

€ 695 - € 1530
Jaren 70 band  boeken? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Band jaren 70

Jaren 70

De jaren 70. De jaren van de identiteitspolitiek waar minderheden een stem kregen en voor zichzelf opkwamen. LGBTQIA+ groepen en vrouwen waren in strijd om wetten te veranderen en om meer bewustzijn te creëren over de problemen die er waren in die tijd. Vrijheidsprotesten kwamen in opgang en mensen ontwikkelden subculturen waar hun zich thuis voelden.
Subculturen zijn groepen gebaseerd op mensen hun geaardheid, afkomst, religie, cultuur en levensstijlen. Punk cultuur was een van deze subculturen. Het muziek genre werd in die tijd meer dan alleen muziek maar ook een levensstijl. Mensen gingen zich anders kleden in een bepaalde stijl en gingen met mensen om die dezelfde muziek luisterden. Hierdoor werd een echte ‘community’ gecreëerd en mensen voelden zich meer om hun gemak en geaccepteerd.
Een andere grote subcultuur waar mensen aan denken bij de jaren 70 is de disco cultuur. Disco steeg in populariteit en dit was ook te zien aan de groepen mensen die zich in deze stijl kleden en door de hoeveelheid disco muziek die te horen was in bijvoorbeeld clubs en op feesten.
Naast deze twee subculturen was reggae ook in opkomst. Reggae is een muziekstroom uit Jamaica en komt uit de rastacultuur.

Jaren 70 band

jaren70 band jaren 70 band boeken jaren 70 band boeken.jpeg

Door de verschillende protesten en subculturen, kregen artiesten ook meer vrijheid en ideeën voor nieuwe muziek. Mensen gingen muziek maken specifiek voor protesten en om kracht te geven aan mensen die zich niet geaccepteerd voelden in de maatschappij. Vele muzikanten kregen een nieuwe motivatie en bonden zich aan verschillende subculturen en kregen een echte eigen publiek.
Omdat de rock en punk rock culturen erg groot werden, werden er veel rock- en punk bands opgericht. Rock en punk muziek zijn beiden een genre die zingen over onrecht en over problemen in de maatschappij en precies in deze tijd waren deze stromen erg belangrijk. Bands zoals Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, The Rolling Stones en veel meer kregen hun bekendheid in deze tijd en worden nog steeds beluisterd tegenwoordig. Veel van de problemen waarover deze jaren 70 bands zingen, zijn nog steeds toepasbaar.
Andere jaren 70 bands die erg populair waren, waren The Beatles, Abba, Bee Gees, Earth Wind and Fire en The Beach Boys. Een echt kenmerk van Jaren 70 bands zijn de teksten van de muziek en de soort stijl die de bands aanhouden. Jaren70 bands waren zo bekend en zijn nog zo relevant dat zelfs in deze tijd mensen nog luisteren naar bands uit de jaren 70. Iedereen kent The Beatles wel, of Abba of een andere jaren 70 band. Zelfs op feesten worden jaren 70 muziek gespeeld omdat net zoals in die tijd, de muziek samenhorigheid creëert.

Band jaren 70 boeken

jaren70 band jaren 70 band jaren 70 band boeken.jpeg
Een jaren 70 band is een perfecte optie voor een feest, evenement, verjaardag of andere gelegenheid. Iedereen kent wel de jaren 70 muziek of een jaren 70 band. Lekker meezingen met The Beach Boys of wilt u echt uit uw dak gaan met Abba of Queen? Bij Eveneses kunt u, uw jaren 70 band kiezen voor elke gelegenheid.

Wilt u nou ook een jaren 70 band op uw gelegenheid hebben? Dan bent u hier goed. Evenses heeft een groot aanbod voor niet alleen een jaren 70 band maar ook coverbands die liederen uit de jaren 70 voor u spelen. Wilt u een een jaren 70 band boeken zoals Abba tribute band voor uw feest, jaren 70 band boeken zoals 60’s-70’s band voor een evenement of een andere optie, wij hebben genoeg keuzes voor u voor jaren 70 band boeken. Heeft u iets gevonden dat nog niet op onze site staat? Wees niet bang om nog steeds om een offerte te vragen, onze event-specialisten staan gereed om uw te helpen om alsnog de optie te boeken die u in uw hoofd heeft.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.