< Terug naar overzicht

Waylon

Waylon weet met zijn stem vele harten te stelen. Deze geweldige zanger kunt u nu hier boeken
vanaf: 
€4995,-
5

Referenties

"Nog steeds aan het nagenieten van een superavond Glemmer Beau Festival met als toetje Waylon. Wat een stem heeft die man!!"
Froukje
5
"Zijn album 'Heaven after midnight' is geweldig. Wat een stem heeft die Waylon. Hiermee behoort hij echt tot de top, ook op internationaal niveau! "
Jennifer
5
"Wat legt hij zijn gevoel in zijn liedjes. Het is echt prachtig! Live is zijn stem helemaal geweldig!!"
Alicia
4

Waylon

Sinds zijn grote doorbraak in 2008 met het liedje 'Wicked Way' is Nederland verliefd geworden op de geweldige zanger Waylon. U kunt Waylon nu bij Evenses boeken. Hij is in te huren voor diverse gelegenheden, zoals uw bruiloft, festival, evenement en feest.

 

Waylon, geboren als Willem Bijkerk stond op elfjarige leeftijd voor het eerst op het podium tijdens een playback- en soundmixshow in Oosterhout. Vanaf dat moment had hij de smaak te pakken en reisde hij het hele land door om op te treden op diverse talentenjachten onder de artiestennaam: Waylon Young. Op zijn zestiende, in 1997, tekende hij een platencontract bij EMI. Een paar weken voor zijn twintigste verjaardag in 2001 mocht hij, op uitnodiging van zijn idool Waylon Jennings, naar Nashville Tennessee afreizen. Daar reed hij rond in limousines met chauffeur en campagne en kwam zelfs bij zijn idool thuis. Dit was voor hem de echte start van muziek. 

 

Carrièreverloop

Met Waylon Jennings probeerde Waylon een carrière in Amerika op te starten. Helaas overleed zijn held in 2002 aan een verwaarloosde suikerziekte. Voor Waylon was dit een enorme klap waardoor hij kort daarna vertrok uit Nashville, terug naar Nederland. Na een lange periode van rust, waarin hij geen noot heeft gezongen, pakt hij zijn zangcarrière weer op. Hij speelt in de coverbands 'Santa Rosa' en 'Millstreet'. Samen met Rachel Kramer doet hij in 2005 mee aan de Nationale Songfestival. Het duo ‘Rachel & Waylon’ verliest met het nummer ‘Leven als een beest’ van Glennis Grace, die dat jaar Nederland vertegenwoordigd in het Eurovisie Songfestival.

 

Nederlandse bekendheid

In 2008 krijgt Waylon zijn grote doorbraak door deelname aan het TV-programma 'Holland’s Got Talent'. De zanger doet auditie met het nummer ‘It’s a man’s world’ van James Brown en bereikt moeiteloos de finale. In de finale wordt Waylon tweede. Ondanks zijn verlies tekent Waylon als eerste Nederlander een contract bij Motown, het label van onder andere Michael Jackson en Stevie Wonder. Hier brengt hij zijn eerste plaat op uit. Op 7 augustus 2009 verschijnt ‘Wicked Way’, de single van het album ‘Wicked Ways’ dat iets later uitkomt. De single bereikt een zesde plaats in de Mega Top 50. Voor zijn succesvolle debuut wint Waylon een aantal awards, waaronder een 3FM award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. In oktober 2011 brengt hij zijn tweede album uit, ‘The escapist’. In navolging daarvan krijgt hij in 2012 wederom een 3FM award, dit keer voor de categorie: ‘Beste Zanger’.

 

Eurovisie Songfestival

Op 25 november 2013 wordt bekend dat Ilse DeLange en Waylon Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Het muzikale duo heet:'The Common Linnets'. Het tweetal heeft allebei roots in het oosten van Nederland waar de Tukkers ook wel 'Heikneuters' worden genoemd. Dit is een afgeleide van een Kneu, een zangvogel die broedt in de Twentse heide, in het Engels vertaalt: common linnet. Samen besluiten Ilse en Waylon te vertrekken naar Nashville in Noord-Amerika om te gaan schrijven aan een repertoire bestaande uit voornamelijk country/bluegrass muziek. Na het Eurovisie Songfestival gaan 'The Common Linnets' gewoon door, want het duo staat op 21 juni 2014 in de Grolsch Veste om het publiek naar eigen zeggen “Eens kennis te laten maken met echte countrymuziek” tijdens Tuckerville. 

 

Waar is Waylon?

Na een paar weken komt echter een abrupt einde aan de samenwerking wanneer Ilse zonder Waylon bij televisieoptredens verschijnt. Iedereen vraagt zich af waar Waylon is. De complete Nederlandse pers valt erover, want "Waar is Waylon?!". Uiteindelijk komt de zanger met een verklaring om alle geruchten de wereld uit te helpen en zegt zich meer te willen richten op zijn solocarrière. Ook is er sprake van "creatieve ongelijkwaardigheid". Het Tuckerville-concert in Enschede blijkt het laatste gezamenlijke optreden van Waylon en Ilse. Waylon blijkt al langere tijd bezig te zijn met zijn nieuwe plaat Heaven After Midnight. Dit doet de zanger in Nashville, de bakermat van de countrymuziek. De plaat komt in augustus 2014 op de markt. De clip van leadsingle 'Love Drunk' wordt tevens in Amerika opgenomen. 

 

Wilt u Waylon boeken voor uw bedrijfsfeest, jubileum of festival? Deze act is bij Evenses te huren voor uw opening en trouwfeest. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Suggesties voor bij deze act

Champagnetoren huren bruiloft receptie

Champagnetoren

Champagnetoren

Champagnetoren

Champagnetoren Een indrukwekkende champagnetoren op locatie. Deze eyecatcher is te huren voor ieder feest. €975,- Lees meer
LED16 Evenses

LED Dansshow

Dansshow

LED Dansshow

Dansshow Een bijzondere dansshow die een LED lichtshow en dans samenbrengt tot een prachtige act. €545,- Lees meer
Joni Summer boeken bruiloft

Joni Summer

Zangeres, Pianist

Joni Summer

Zangeres, Pianist Joni Summer is een zangeres / pianiste en betovert iedereen met haar prachtige warme stem. €395,- Lees meer