Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Lakei Louie
100% match

Lakei Louie

Deze lakei is zeer hoffelijk. Hij is er om u en uw gasten te verwelkomen en te entertainen.
Deze zeer hoffelijke en dienstbare lakei zorgt er voor dat u en uw gasten niets te kort komen. Lake...
Lees meer

4,9 (24 Beoordelingen)
€ 415 - € 1040
Waarzegster Naria
100% match

Waarzegster Naria

Deze waarzegster brengt met tarotkaarten en mini-readings een unieke beleving op elk feest.
Wilt u een unieke beleving creëren met een waarzegster? > Denk dan eens aan een waarzegster. Ze k...
Lees meer

4,8 (18 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Orgelman Rik
100% match

Orgelman Rik

In zijn prachtig tenue, met zijn goedlachs karakter én een orgel vol muziek en een vleugje magie, komt hij maar al te graag op uw evenement voor entertainment zorgen. Lees meer

€ 450 - € 850
Gastheer - Goochelaar Whatson
100% match

Gastheer - Goochelaar Whatson

Deze galante gastheer zorgt op humoristische wijze voor een vermakelijk feest voor uw gasten.
Gastheer Whatson is een vriendelijk, doch excentriek man. Zijn positieve mensenkennis deelt hij g...
Lees meer

4,7 (24 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mimespeler

Een mimespeler boeken voor uw straatfeest, jubileum, bruiloft of bedrijfsfeest? Bij Evenses hebben wij verschillende opties hiervoor pamtomime artiesten. Wij bieden namelijk een varierend assortiment van mimespelers aan. Hierbij kunt u denken aan mimespelers die verschillende typetjes kunnen doen, zoals lakei en presentator in een mooi mimespeler kostuum.

Bent u opzoek naar een leuke mimespeler die uw gasten zeker aan het lachen maakt? Bekijk hier dan eens onze mogelijkheden. Wij hebben meerdere mimespelers die uw gelegenheid compleet kunnen maken. Wij hebben ook verschillende goochelaars, een lakei en typetjes die zeker een lach op uw gasten hen gezicht kan laten verschijnen. Heeft u interesse in meer theatrale acts, denk eens aan een clown of levend standbeeld

Mimespeler boeken voor uw festival, receptie of event

Komt de verjaardag van je partner er over enkele weken aan en zou je graag een speciale verrassing willen organiseren voor de gelegenheid? Ben je bezig met de organisatie van een bruiloft en zoek je nog naar een manier om het geheel een unieke touch te geven? Of ben je misschien onderdeel van het organisatiecomité van het buurtfeest dit jaar en willen jullie nog wel wat aanvullend entertainment boeken voor het evenement? Het zou kunnen dat je er zelf nog niet aan gedacht hebt, maar zou het niet een leuk en origineel idee zijn om een mimespeler te boeken?

De kans is groot dat je wel eens van een mimespeler hebt gehoord, bijvoorbeeld op televisie, maar het is een vorm van entertainment die we toch relatief weinig zien op feesten en evenementen in Nederland en België. We zullen later nog iets dieper in gaan op wat een mimespeler precies doet, maar in het kort gezegd is een mimespeler een acteur of actrice die een situatie of een verhaal uitbeeldt met behulp van mimiek, gebaren, en lichaamstaal, soms begeleid door achtergrondmuziek of geluidseffecten. Mime, ook wel gekend als pantomime, wordt niet voor niets ook wel de kunst van de stilte genoemd.

Het feit dat mime zo'n stille kunst is die heel veel verschillende emoties en sferen kan oproepen, maakt het boeken van een mimespeler iets dat op heel veel verschillende soorten gelegenheden van toegevoegde waarde kan zijn. Van verjaardagen en bruiloften tot festivals en bedrijfsevenementen, het is zelden een slecht idee om een mimespeler te boeken. Het mooie eraan is dat het ook heel waarschijnlijk is dat je gasten nog nooit een mimespeler live aan het werk hebben gezien, zeker niet in de vorm van een act die speciaal voor hen wordt uitgevoerd.

Dat de kunst van mime in Nederland en België de laatste decennia een beetje in de vergetelheid is geraakt, wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om een professionele mimespeler te boeken voor het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Er zijn wel degelijk hele goede professionele mimespelers te vinden in onze regio en dat is ook iets waar wij je heel goed bij kunnen helpen. Al jarenlang werken wij samen met verschillende erkende mimespelers, zoals, bijvoorbeeld, mimespeler Valentino, een professionele komiek en theaterregisseur met een enorme kennis van, en voorliefde voor, de kunst van mime.

Het boeken van de ideale mimespeler voor jouw feest of evenement hoeft echter niet lastig te zijn, maar gezien het aanbod in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een partij die bekend is met de wereld van de pantomime. Niet iedere mimespeler zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over een uitstekende contacten met verschillende professionele miemspelers voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte mimespeler kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Wat voor soort act je ook wil boeken, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw feest. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op deze website. Je kan via de zoekmachine door de profielen van de mimespelers in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met de mimespeler in kwestie. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een mimespeler. Verder kan je onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Wat doet een mimespeler precies?

Zoals we al eerder schreven, houdt een mimespeler zich bezig met een vorm van theater genaamd pantomime, wat ook wel gewoon mime wordt genoemd. Het woord pantomime is afkomstig uit het Oude Grieks, en een combinatie van de woorden pan (van pantos), wat alles betekent, en mimos, wat acteur of imitator betekent. De mimespeler gebruikt zijn of haar lichaam om een verhaal te vertellen of een situatie uit te beelden. Het bekendste voorbeeld daarvan is waarschijnlijk de mimespeler die met behulp van handen en gezichtsuitdrukkingen doet alsof hij of zij gevangen zit in een onzichtbare doos.

Één van de speciale dingen aan de kuns van mime, en één van de dingen waar je heel goed rekening mee moet houden bij het boeken van een mimespeler, is dat iedere voorstelling ontstaat vanuit de zogenaamde eigenheid van de artiest. In andere woorden, omdat mime een hele lichamelijke kunst is waarbij niet wordt gepraat, zijn letterlijk de mimiek en de manier waarop de artiest zijn of haar lichaam gebruikt cruciaal bij de vorming van de beelden. In feite is het lichaam het belangrijkste instrument van de mimespeler. Hij of zij moet zich te allen tijde volledig bewust zijn van zijn of haar bewegingen, van de beelden, en van de ruimte. Op deze manier wordt iedere mimevoorstelling al snel  een hele unieke act en dat is ook gelijk één van de redenen waarom het boeken van een mimespeler zo'n goed idee kan zijn voor jouw feest of evenement.

Een stukje geschiedenis over mime, de kunst van de stilte

We schreven net al dat het woord pantomime afkomstig is uit het Oude Griekenland, wat dus wil zeggen dat de kunst van de stilte al duizenden jaren bestaat en wordt beoefend. De vroegste vermelding van mime stamt af uit het tragische stuk Zeven tegen Thebe van de Griekse dichter Aischylos, uit het jaar 467 voor Christus. In die tijd ontstonden er twee soorten pantomime, de tragedie en de komedie, met typische personages als de leider en de kluns.

Mime was ook in het Romeinse Rijk een populaire vorm van entertainment. De bekende Romeinse keizer Marcus Aurelius was zo'n fan van mimespelers dat hij hen priesters van Apollo, de Romeinse god van ondere andere muziek en dans, maakte. De latere keizer Nero ging zelfs zo ver dat hij zelf de kunst van pantomime ging beoefenen.

Sinds de Oudheid is mime als kunst blijven bestaan en blijven ontwikkelen in Europa. Tegen de tijd dat de Middeleeuwen aanbraken, werden vooral zogenaamde mummer plays en stomme voorstellingen populair. Mummer plays waren ontstaan in Engeland en draaiden over het algemeen om een groep amateuracteurs waarvan er twee een gevecht nabootsten. De uiteindelijke verliezer werd altijd weer gereanimeerd door een doktorpersonage. Een stomme voorstelling was een theatershow waarin niet gesproken werd, zoals bij een moderne mime act ook het geval is.

Het was pas in de negentiende eeuw dat de beroemde Franse mimespeler Jean-Gaspard Deburau de mimespeler de verschijning gaf waarmee de meeste mensen vandaag de dag een mimespeler associëren. Zijn bekendste personage, Pierrot, had een geschminkt wit gezicht en duidelijke zwarte wenkbrauwen. In tegenstelling tot veel van de voorgaande mimepersonages uit die tijd en daarvoor was de Pierrot geen klungelig, hebberig karakter, maar een slimmer, minder tragisch en minder overdreven personage. In de meeste modern mimespelers zal je deze Pierrot van Deburau herkennen.

Enkele van de bekendste mimespelers van de afgelopen honderd jaar zijn, natuurlijk, Charlie Chaplin en Buster Keaton, maar ook acteurs die je misschien bekender in de oren klinken als Rowan Atkinson (van Mr. Bean) en de Blue Man Group, de groep die onder andere spectaculaire shows geeft in Las Vegas. Zij waren en zijn geen mimespelers in de zin van Deburau's Pierrot wat betreft verschijning, maar wel absolute specialisten op het gebied van stille voorstellingen in de vorm van films en theater. Zoals je ondertussen wel begrepen hebt, kan de kunst van de stilte op een hele boel verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Dat komt jou als organisator van een feest of evenement alleen maar goed uit.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een mimespeler geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is vaak wel verstandig om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van mimespelers in Nederland en België. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen voor professionele mimespelers verzorgd voor hele verschillende soorten evenementen, en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van de mimespeler die ideaal is voor jouw feest of evenement. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.

Je kan zelf ook al op verkenning gaan naar de mimespelers in ons aanbod. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je de opties alvast bekijken, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een mimespeler. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de mimespeler boeken die perfect aansluit op jouw ideeë

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar