Artiesten jaren 80

Jaren 80

De jaren 80. De jaren van misschien wel een paar van de belangrijkste uitvinding ooit. In de jaren 80 werd namelijk de PC uitgevonden. Deze werd als eerst uitgevonden door IBM. Later in de jaren 80 kwam ook Apple met hun eigen PC, de Macintosh. Na deze uitvinding is in 1989 RTL- Veronique geboren, dit word ook wel gekenmerkt als het startsein van de commerciële televisie. Een andere belangrijke uitvinden die gemaakt is in de jaren 80 is Windows. Deze heeft Bill Gates in 1983 uitgevonden en is hierdoor een van de rijkste mensen op aarde geworden. Na de uitvinding van de PC kon de laptop niet ver weg zijn. Deze werd uitgevonden in 1982. Ook werd in de jaren 80 de mobiele telefoon geïntroduceerd.
Verder staat de jaren 80 ook bekend om de kleding met felle kleuren, de punk cultuur, schoudervulling en beenwarmers. Belangrijke figuren in dit tijdperk waren Madonna, Prince, Janet Jackson en Guns N'Roses.

jaren tachtig artietsenjpg

Artiesten

Tijdens de jaren 80 zijn er enorm veel liedjes geschreven die tot op de dag van vandaag nog beluisterd worden. Een paar voorbeelden van jaren 80 artiesten zijn Billie Jean van Micheal Jackson, Eye Of The Tiger van Survivor, Livin'On A Prayer van Bon Jovi, Sweet Child O'Mine van Guns N'Roses en last but not least Another One Bites The Dust van Queen. Al met al kunnen we dus stellen dat de jaren 80 een gouden periode was voor zowel artiesten als luisteraars. Tijdens de jaren 80 leven de bestaande muziekstijlen voort, maar tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe stijlen. Denk hierbij aan Punk, Poprock, Soul en New wave. Ook staan de drumcomputer en synthesizer centraal in dit tijdperk.
Hedendaags zijn er artiesten die nog steeds gecharmeerd zijn door de jaren 80. Deze artiesten spelen meestal een variatie van moderne nummers met hits uit de jaren 80 en 90.

Jaren 80 feest

Bent u nou gecharmeerd door de sfeer van de jaren 80 dan bent u bij Evenses aan het goede adres. Wij hebben namelijk een breed aanbod aan jaren 80's artiesten. U kunt bijvoorbeeld denken aan de band Melrose, DJ Kix, Vinyl DJ 'Vintage of Party Collective. Wij helpen u graag met het boeken van een jaren 80 artiest, daarnaast zijn wij 7 dagen per week bereikbaar voor al uw vragen.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar