Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Zangeres-Pianiste Kim
100% match

Zangeres-Pianiste Kim

Met haar warme stem en goede pianospel zorgt Kim voor een geslaagde avond vol mooie muziek
Zangeres-Pianiste Kim is een echte geboren zangeres en professionele getalenteerde pianiste die sfee...
Lees meer

4,8 (45 Beoordelingen)
€ 975 - € 2240
Pianist - The Piano Man
100% match

Pianist - The Piano Man

Een professionele allround pianist, die ieder bestaand lied speelt.
Deze getalenteerde muzikant is een zeer veelzijdig en veelgevraagd pianist. Hij is niet alleen pianist, maar ook componist...
Lees meer

4,9 (46 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Jazz Pianist
100% match

Jazz Pianist

Deze jazz pianist verzorgt prachtige jazz en achtergrondmuziek.
De subtiele klanken van de jazz pianist brengen sfeer, zonder overheersend te zijn. Een prettige mix van standards van jazz, bl...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Live muziek voor bij een uitvaart

Live muziek kan een prachtige toevoeging zijn aan elke gelegenheid, inclusief uitvaarten. Muziek raakt de ziel en kan helpen bij het troosten van de nabestaanden, terwijl het ook kan helpen bij het herdenken van de overledene. In deze tekst bespreken we waarom live muziek een toegevoegde waarde kan hebben bij een uitvaart en hoe u de perfecte muzikanten kunt boeken voor deze gelegenheid.

Waarom live muziek bij een uitvaart?

Muziek is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van begrafenissen en crematies. Het kan emoties opwekken die woorden niet kunnen uitdrukken, en het kan helpen om de emoties van de nabestaanden te verlichten. Live muziek is een nog krachtigere ervaring omdat het de muziek nog intenser binnen laat komen. Het kan ook helpen om een persoonlijkere sfeer te creëren en de herinneringen aan de overledene levend te houden.

Live muziekopties voor uitvaarten

Er zijn veel verschillende muzikanten die u kunt boeken voor live muziek tijdens een uitvaart. Hieronder bespreken we vijf veelvoorkomende opties.

Pianisten

Pianisten zijn een populaire keuze voor live muziek tijdens een uitvaart. Ze kunnen zachte achtergrondmuziek spelen tijdens de dienst of juist emotionele muziek ten gehore brengen die past bij de herinneringen aan de overledene. Pianisten kunnen vaak nummers op verzoek spelen, waardoor ze een gepersonaliseerde ervaring kunnen bieden. Bovendien is een pianist vaak een stijlvolle keuze die past bij veel verschillende soorten uitvaarten.

Zangers en Zangeressen

Zangers en Zangeressen kunnen ook een prachtige toevoeging zijn aan de uitvaartmuziek. Zij kunnen persoonlijke nummers zingen die passen bij de overledene en de gelegenheid. Bovendien kunnen
zangers en zangeressen vaak zorgen voor een emotionele en persoonlijke touch door hun gevoelige stemgeluid en de manier waarop ze hun nummers interpreteren. Het kan de herinnering aan de overledene extra levendig maken en de sfeer versterken.

Jazzbands

Jazzbands kunnen een bijzondere sfeer creëren tijdens een uitvaart. Ze kunnen nummers spelen die passen bij de persoonlijkheid van de overledene, zoals hun favoriete jazznummers. Jazzmuziek heeft vaak een kalmerende werking, waardoor het kan helpen om de emoties te verwerken. Bovendien kan een jazzband zorgen voor een gevoel van verbondenheid en samenzijn, wat kan helpen bij het rouwproces.

Klassieke live muziek met harpisten, violisten en klassiek orkest bij uitvaarten

Bij een uitvaart kan live muziek zorgen voor een gevoel van rust en sereniteit. Klassieke muzikanten, zoals harpisten, violisten en klassieke orkesten, kunnen hierbij passende opties zijn. Harpisten kunnen zachte en etherische muziek spelen, terwijl violisten gevoelige en expressieve stukken ten gehore kunnen brengen. Een klassiek orkest kan daarnaast een veelzijdige en passende keuze zijn voor een uitvaart. De klanken van een klassiek orkest kunnen zowel zacht als expressief zijn, afhankelijk van het gekozen stuk en het gevoel dat u wilt overbrengen. Bij alle muzikale opties kunnen er persoonlijke verzoeken worden gedaan, zodat de muziek perfect past bij de overledene en de gelegenheid.

Brassband

Een brassband is ook een optie om in te zetten als live muziek tijdens een uitvaart. Een brassband is een groep muzikanten die koperen blaasinstrumenten en slagwerk bespelen, zoals trompetten, saxofoons, trombones, tuba's en drums. Het geluid van een brassband kan een krachtige en levendige sfeer creëren en past bijvoorbeeld goed bij een uitvaart waarbij de nadruk ligt op het vieren van het leven van de overledene.

Een brassband kan zowel binnen als buiten spelen, afhankelijk van de locatie van de uitvaart en de wensen van de familie. Bovendien is het repertoire van een brassband vaak zeer divers, waardoor er nummers gespeeld kunnen worden die passen bij de overledene en de gelegenheid.

Bij het boeken van een brassband is het belangrijk om te letten op de grootte van de groep. Een kleine brassband kan geschikt zijn voor een intiemere uitvaart, terwijl een grotere brassband beter past bij een grotere ceremonie. Ook is het belangrijk om te overleggen met de begrafenisondernemer en de locatie om te bepalen of een brassband geschikt is voor de omgeving en of er genoeg ruimte is voor de muzikanten.

Al met al kan een brassband een krachtige en bijzondere toevoeging zijn aan de live muziek tijdens een uitvaart en kan het helpen om de herinnering aan de overledene op een unieke en bijzondere manier te vieren.

Hoe boek ik de perfecte live muziek voor een uitvaart voor een dierbare?

Wanneer u op zoek bent naar live muziek voor een uitvaart, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we enkele belangrijke overwegingen.

Genre en stijl

Het genre en de stijl van de live muziek die u kiest voor de uitvaart is belangrijk, omdat het moet aansluiten bij de overledene en de sfeer die u wilt creëren. Een jazzband kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als de overledene van jazzmuziek hield en als u een informele sfeer wilt creëren. Een klassieke pianist kan een goede keuze zijn voor een meer formele sfeer. Een zanger of zangeres die liedjes zingt in de stijl van de overledene kan de uitvaart nog persoonlijker maken.

Als u niet zeker weet welk genre of welke stijl het beste bij de uitvaart past, kunt u overleggen met de muzikanten of een uitvaartverzorger om advies te krijgen.

Praktische overwegingen

Bij het boeken van live muziek voor de uitvaart zijn er ook enkele praktische overwegingen. Zo moet u rekening houden met de beschikbaarheid van de muzikanten en de locatie waar de uitvaart plaatsvindt. Daarnaast moet u ook rekening houden met de grootte van de groep. Een solo-artiest kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor een kleinere uitvaart, terwijl een grotere band beter geschikt is voor een grotere uitvaart.

Ten slotte moet u ook rekening houden met het geluidsniveau van de muziek. Het is belangrijk dat de muziek niet te hard of te zacht is en dat het niet afleidt van de dienst.

Conclusie

Live muziek kan een waardevolle toevoeging zijn aan een uitvaart. Het kan troost bieden aan nabestaanden en helpen bij het verwerken van emoties. Door het kiezen van de juiste muziek en muzikanten, kunt u een persoonlijke en passende sfeer creëren die past bij de overledene en de gelegenheid. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het boeken van live muziek, zoals het genre en de stijl, de beschikbaarheid van muzikanten, de locatie en het geluidsniveau. Door te kiezen voor professionele muzikanten en overleg te voeren met een uitvaartverzorger, kunt u de perfecte live muziek regelen voor een mooie uitvaart voor een dierbare.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar