90's feest

Ben je normaal gezien niet zo van het geven van feestjes, maar komt je dertigste verjaardag er binnenkort aan en wil je dit jaar wel iets leuks organiseren voor familie en vrienden? Is je zoon of dochter over enkele maanden jarig en denk je erover om hem of haar te verrassen met een 90's feestje? Of is het misschien gewoon al een tijdje geleden dat jullie wat met de vriendengroep hebben afgesproken en lijkt het je wel een goed moment om een feestje met als thema de 90's te organiseren? Wat de gelegenheid ook is en wat voor redenen je ook hebt om een feestje te geven, heb je er al eens over nagedacht om een feestje met als thema de 90's te boeken?

Wat past echt bij een jaren 90 feest?

Als je een feest organiseert met 90's thema, kan het soms wel lastig zijn om te weten welk opties en acts nou het beste zou passen bij jouw feest of evenement. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van een 90's feestje samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een gevarieerd portfolio van opties, services, en live acts voor 90's feestjes, maar hebben wij deze door de jaren heen ook al voor talloze klanten geboekt op uiteenlopende gelegenheden. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte evenement met als thema de 90's kan boeken.

We stellen dit voor, omdat je er als organisator niet alleen voor hoeft te staan bij het plannen van een feest of evenement. Zeker als het de eerste keer is dat je een feestje gaat organiseren, dan kan het gebeuren dat je met heel wat voorbereidingen en taken tegelijkertijd te maken krijgt. Door een feestje met als thema's de 90's te boeken, kan je alle of enkele van deze activiteiten aan een ervaren party planner als Evenses overlaten, zodat je zelf meer tijd over houdt voor de taken die je zelf niet uit handen kan of wil geven.

Kijk je wel uit naar het 90's feest dat je gaat organiseren, maar zie je een beetje tegen al het plannen en voorbereiden op? Geen probleem, want wij kunnen ervoor zorgen dat het feest of evenement in kwestie er toch precies uit zal zien zoals jij wil. Daarvoor moeten wij wel in zoveel mogelijk detail van jou te horen krijgen wat voor feest je wil organiseren en hoe je de gelegenheid aan wil gaan kleden. Wij gaan namelijk altijd uit van jouw ideeën en jouw input, het is en blijft tenslotte wel jouw feestje.

Is voor jou het plannen en het voorbereiden van het feest bijna even leuk als het 90's feest zelf en hou je zelf graag de touwtjes een beetje in handen tijdens de voorbereidingen? Ook dat is geen probleem voor ons, want wij kunnen even goed helpen met een gedeelte van het evenement. Zo kan je, bijvoorbeeld, het zoeken naar geschikte locaties of het regelen van enkele opties qua live muziek gerust aan ons overlaten. Op die manier hou je meer tijd over voor andere taken. We kunnen je ook tijdens het feest zelf van dienst zijn, door, bijvoorbeeld, wat aanvullend personeel in te huren of de bar te laten bemannen door professionals. Zo hoef je tijdens het feest zelf niet te werken en kan je zelf ook een beetje genieten van wat je op hebt gezet.

Wat voor soort entertainment je ook naar op zoek bent, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw 90's feest. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op onze website. Je kan met behulp van de zoekmachine door de verschillende opties en acts in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het budget dat je wil uitgeven. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens de acts en services in kwestie hebben geboekt. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een 90's feestje. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Wat inspiratie voor een authentiek 90's feest

Van het huren van films bij de lokale videotheek en de Flippo's in de zakken chips van Smiths (wat nu Lays heet) tot denim jasjes en Sex and the City, net als alle andere decennia worden ook de jaren negentig van de vorige eeuw getypeerd door heel wat unieke modetrends, iconische uitvindingen, en wereldberoemde pop culture verschijningen. De 90's waren een experimentele periode na de decadente jaren tachtig en het laatste decennium vóór de definitieve mainstream doorbraak van het internet aan het begin van de 21ste eeuw. Wat betreft themafeestjes kunnen de jaren negentig een enorme bron van inspiratie vormen en om die reden zetten we hieronder enkele suggesties op een rijtje voor jouw 90's feest of evenement.

Barbie Girl, Gettin' Jiggie with It, House of Pain, etc...

We beginnen met de muziek. De 90's barstten namelijk van de boy bands, van de house en grunge, van de aanstekelijke zomerhits, en zoveel meer. Van Britney Spears en de Backstreet Boys tot Nirvana en S Club 7, je kan er zeker van zijn dat je met gemak een paar playlists vult met liedjes waar je gasten automatisch mee beginnen mee te zingen. Als je het muzikaal gezien helemaal authentiek wil houden, kan je ervoor kiezen om geen MP3's te gebruiken, maar enkel CD's (en mogelijk cassettes) die je afspeelt op een boombox en een stereo. Let er wel op dat je in dit geval beschikt over alle juiste en werkende aansluitingen.

De 90's als pop culture paradijs

Als je erover na begint te denken, zal het je verbazen hoeveel topfilms, wereldberoemde TV series, en iconische games uit de jaren negentig komen. Denk alleen al aan films als Titanic, Fight Club, en Pretty Woman, en aan series als The Fresh Prince of Bel-Air, Full House, en Hey Arnold!, om maar wat titels te noemen. De 90's waren echter ook de periode van de Tamagotchi's, de Gameboys, en de Furby's, en dit kan je allemaal gebruiken om de locatie van jouw 90's feestje verder aan te kleden.

Geen 90's feestje zonder een 90's dresscode

Één van de beste en makkelijkste manieren om jouw feest of evenement te voorzien van een flinke portie 90's nostalgie is om een dresscode op te stellen voor de gelegenheid. Naast de herkenbare Reebok Pumps, Baby G horloges, en baseball petjes achterstevoren kan je ook vragen aan je gasten om zich te laten inspireren door celebrities uit de jaren negentig, zoals Gwen Stefani, Kurt Cobain, of Destiny's Child. Voor je het weet, waant iedereen zich zo terug in de 90's.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een 90's feestje geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is over het algemeen wel slim om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft dergelijke boekingen in Nederland en België. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen van evenementen met een 90's thema en attracties verzorgd voor hele uiteenlopende soorten gelegenheden, en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van de opties en live acts die perfect bij jouw 90's feestje passen. Niet alleen kunnen we je helpen bij het verkennen van de beschikbare opties, maar ook bij het afwerken van jouw evenement en het onderhandelen met de leveranciers van jouw keuze. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar