Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Vleugel huren
100% match

Vleugel huren

Een mooie vleugel, te huren voor bij uw diner, receptie of evenement.
De warme klanken van een echte vleugel zijn een zekere toevoeging aan uw evenement. Dit instrument voegt een vleugje eleg...
Lees meer

4,6 (10 Beoordelingen)
€ 675 - € 1485
Piano Verhuur
100% match

Piano Verhuur

Een mooie piano huren voor de muzikale aanvulling bij uw diner, receptie of evenement.
Piano huren voor uw bedrijfsfeest, bruiloft, evenement of feest? De warme klanken en de chique uitstral...
Lees meer

4,6 (11 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Vleugel

Ga je binnenkort beginnen met het organiseren van een grote bruiloft en ben je alvast wat opties aan het verzamelen wat betreft muzikaal entertainment? Ben je bezig met de organisatie van de vijftigste verjaardag van je partner en wil je graag iets speciaals doen om deze mijlpaal te vieren? Of maak je misschien deel uit van het organisateicomité voor het jaarlijkse bedrijfsdiner en is jou gevraagd om er iets moois en elegants van te maken? Waarom zou je niet eens uitpakken met het boeken van een vleugel? Reken maar dat je met een prachtige vleugel indruk maakt op je gasten.

Een vleugel, oftewel grand piano in het Engels, is een slag-, toets-, en snaarinstrument met horizontaal gespannen snaren dat met behulp van een klavier of toetsenbord wordt bespeeld. In het Nederlands wordt een vleugel ook wel een concertvleugel of een vleugelpiano genoemd. Dat komt omdat, in tegenstelling tot een normale piano, dit type piano over het algemeen erg groot is en voornamelijk wordt gebruikt voor concerten en andere grootschalige gelegenheden. Waar een normale piano vaak al voor een prikje ergens gekocht kan worden, kunnen vleugels soms een klein fortuin kosten, zeker als ze gemaakt zijn door bekende instrumentenbouwers als Steinway, Yamaha, of Bechstein. Er bestaan natuurlijk nog heel wat andere verschillen tussen vleugels en gewone piano's waar we later wat verder in op zullen gaan.

Het boeken van een vleugel is niet per se iets dat voor iedere gelegenheid een goed idee is. Of beter gezegd, het is altijd mooi om een vleugel te boeken, maar op veel gelegenheden zal je als organisator al meer dan genoeg hebben aan een goede normale piano. Wanneer het echter gaat om grotere ruimtes en langere afstanden waarover het geluid moet reizen, zoals, bijvoorbeeld, tuinfeesten,  bruiloften, en grootschalige evenementen, dan is een vleugel een prachtige toevoeging. Of het nou gaat om een klassiek verjaardagsfeest, een romantische bruiloft, of een kantoorfeest in een grote zaal, het boeken van een vleugel zorgt voor zowel een visuele als muzikale impact.

Daar komt nog bij dat je een vleugel ook heel makkelijk kan boeken met aanvullend entertainment. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een professionele pianist, een volledig orkest met andere instrumenten, of een complete lichtshow om dit indrukwekkende instrument nog meer in de spotlight te zetten. De opties zijn vrijwel eindeloos, waardoor je de rol van de vleugel precies kan aanpassen aan jouw feest of evenement.

Om die reden is het dan ook een goed idee om voor jezelf al een idee te vormen van het feest dat je gaat organiseren en het soort live muziek dat je daarvoor in gedachten hebt alvorens te beginnen met het boeken van een vleugel. Bij Evenses wijden we ons al jarenlang aan het plannen van feesten, het leveren van entertainment voor allerlei soorten evenementen, en het boeken van live acts. Dankzij deze ervaring beschikken we over een uitgebreid aanbod mooie vleugels die we al talloze keren eerder hebben geplaatst om hele uiteenlopende soorten feesten. Zo weten we precies welke vleugel het beste bij ieder soort evenement past en die expertise stellen we graag ter beschikking aan onze klanten, zodat je de perfecte vleugel voor jouw feest of evenement kan boeken.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je zelf eerst even willen rondkijken, dan kan je met de hulp van de zoekmachine op onze website alvast aan de slag. Gezien de verschillen die er bestaan tussen gewone piano's en vleugels nemen we hieronder een kijkje naar beide types, en zullen we ook enkele goede redenen voor het boeken van een vleugel op een rijtje zetten.

Enkele verschillen tussen gewone piano's en vleugels

Zoals we al eerder schreven bestaan er heel wat verschillen op het gebied van piano's en vleugels. Deze hebben ondermeer betrekking op de mechaniek en het geluid als de grootte en de prijs. Om je alvast een idee te geven van dezer verschillen leggen we enkele ervan hieronder uit.

De mechaniek

In tegenstelling tot een gewone piano, waarbij de snaren verticaal liggen, zijn de snaren bij een vleugel op een horizontaal vlak geplaatst. Hierdoor slaan de hamers van het instrument van onderen recht op de snaren, terwijl die bij een gewone piano van de zijkant komen. Bij een vleugel gebruiken de hamers ook een veer om terug te keren naar hun oorspronkelijke positie, maar enkel hun eigen gewicht en de zwaartekracht, waardoor een snellere herhaling van noten mogelijk wordt gemaakt dan bij een normale piano.

Het geluid

Als gevolg van de verschillen qua mechaniek bestaan er ook grote verschillen wat betreft het geluid dat beide instrumenten kunnen produceren. Over het algemeen geldt dat hoe langer de snaren zijn, hoe meer kans het geluid heeft om te resoneren, met als gevolg een meer gebalanceerd, voller geluid.  De langere, dunnere snaren van een vleugel laten de pianist toe om de tonen van het instrument beter te controleren en een groter volume te produceren.

De grootte

Zoals je ondertussen ook wel doorhebt, is een vleugel ook een stuk groter dan een gewone piano. Er bestaat natuurlijk heel wat variatie op het gebied van grootte, zelfs onder piano's en onder vleugels. Er bestaan ook kleinere zogenaamde babyvleugels met een grootte van iets meer dan anderhalve meter, maar voor een normale vleugel zit je al snel aan de twee meter of meer.

De prijs

Als het gaat over de aankoopprijs, dan ben je met een vleugel over het algemeen een stuk duurder uit dan met een gewone piano. Zeker als de vleugel in kwestie gemaakt is door een bekende producent als Yamaha of Steinway, dan kan het zijn dat deze een klein fortuin kost. Naast de producent spelen ook factoren als de grootte en de leeftijd hierbij een rol. Over het algemeen behouden vleugels wel een stuk beter hun waarde, waardoor oudere vleugels vaak evenveel of zelfs meer kosten dan een nieuwe.

Waarom het boeken van een vleugel een goed idee zou kunnen zijn

Er zijn maar weinig instrumente met een voorkomen dat zo indrukwekkend is als dat van een flinke vleugel. Daarnaast brengt live muziek van een mooie vleugel ook een zweem van romantiek met zich mee. In andere woorden, er bestaan heel wat goede redenen om een vleugel te boeken voor jouw feest of evenement en hiervan zullen we er alvast enkele hieronder op een rijtje zetten.

Een vleugel produceert een prachtig live geluid

We hadden het even hiervoor al over het superieure geluid van een vleugel ten opzichte van een gewone piano en dat is dan ook één van de grote voordelen aan het boeken van een vleugel. Dankzij het grotere formaat, de langere horizontale snaren, en de opwaartse slagmechaniek van de hamers kan de pianist in kwestie een voller geluid en een groter volume uit het instrument krijgen. Daar komt nog bij dat een vleugel de pianist ook toelaat om meer tonen te spelen en ieder van deze tonen op een hele heldere manier te produceren.

Door een vleugel te boeken, geef je de gelegenheid ook op visueel vlak wat meer présence

Zeker in het geval van een concertvleugel haal je echt een pièce de résistance binnen voor jouw feest of evenement. Zo'n vleugel kan al snel een grootte van drie meter hebben, waardoor je een prachtig stuk muzikale bouwkunst kan tonen aan je gasten. Naast het volle geluid dat zo'n vleugel ook in hele grote ruimtes kan produceren, ziet het er heel mooi uit.

Een vleugel is makkelijk te combineren met ander entertainment

Bij Evenses kan je om te beginnen vleugels boeken met of zonder pianist. Zowel op het gebied van vleugels als professionele pianisten beschikken we over een uitgebreid aanbod. Daarnaast kan je een vleugel natuurlijk aanvullen met andere instrumenten, zoals bijvoorbeeld violen of trompetten. Het ligt er maar net aan wat voor sfeer je in gedachten hebt voor het feest of evenement dat je gaat organiseren. Wat in ieder geval zeker is, is dat je met het boeken van een vleugel heel wat verschillende kanten op kan.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een vleugel te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook aan om contact op te nemen met een partij die ervaring heeft op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan leveranciers van prachtige vleugels die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie gelegenheden. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met professionele pianisten die live optredens kunnen geven die zowel muzikaal als visueel indruk zullen maken.

Door de jaren heen heeft Evenses talloze verschillende acts geboekt, waaronder verschillende acts met vleugels. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je al eens gaan kijken wat je opties zoal zijn, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van een vleugel. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de vleugel boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Natuurlijk kunnen we de vleugel ook op moeilijk bereikbare plaatsen krijgen, zoals cruiseboten, hoge verdiepingen en andere soorten uitdagende plekken. We proberen de leveringstijden en de collectie van de vleugel zoveel mogelijk aan uw voorkeuren aan te passen. Neem contact met ons op voor meer informatie over het huren van een vleugel en een van onze evenementenspecialisten zal u helpenWelk type piano kunt u huren?

Er zijn verschillende soorten piano's beschikbaar om te huren, waaronder akoestische piano's, digitale piano's, vleugels, enzovoort. Het is belangrijk om het juiste type piano te kiezen dat past bij uw behoeften en uw budget.

Hoe lang kunt u een piano huren?

Dit hangt af van uw behoeften en het verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven bieden dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse huurperiodes, terwijl andere meer flexibele opties bieden. Het is het beste om de beschikbare opties te bespreken met Evenses.

Wie zorgt voor de afstemming en het onderhoud van de piano?

Het verhuurbedrijf is meestal verantwoordelijk voor de afstemming en het onderhoud van de piano tijdens de huurperiode.

Waarom techniek inhuren?

Technische apparatuur en diensten zijn essentieel voor het succes van een evenement, vooral als het gaat om licht, geluid en videodisplays. Technische apparatuur en diensten kunnen u helpen om een professionele en indrukwekkende sfeer te creëren, waardoor uw evenement nog meer impact heeft.

Welke soorten technische apparatuur en diensten zijn er beschikbaar?

Er zijn tal van technische apparatuur en diensten beschikbaar, zoals geluidsapparatuur, lichtapparatuur, videodisplays, podiums, trussing, rigging, stroomvoorziening enzovoort.

Is het mogelijk om technische apparatuur en diensten zelf te installeren en te bedienen?

Dit hangt af van het type apparatuur en uw technische kennis. Sommige technische apparatuur en diensten zijn vrij eenvoudig te installeren en te bedienen, terwijl andere complexer zijn en meer technische kennis vereisen. Het is belangrijk om het juiste personeel te hebben voor het opzetten en bedienen van de apparatuur om er zeker van te zijn dat het evenement soepel verloopt.

Is er ondersteuning beschikbaar als er technische problemen optreden tijdens het evenement?

Ja, het technische verhuurbedrijf moet ondersteuning bieden en technische problemen tijdens het evenement kunnen oplossen. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de ondersteuning die beschikbaar is en hoe u contact kunt opnemen met het technische verhuurbedrijf in geval van problemen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar