1 filter
Sorteer op: Relevantie
Gitarist Roel
100% match

Gitarist Roel

3 Beoordelingen

Deze gitarist heeft door zijn indrukwekkende gitaarspel menig muziekliefhebber kunnen raken.

€ 395 - € 990
Gitarist Victor
100% match

Gitarist Victor

3 Beoordelingen

Van klassieke gitaar muziek tot aan traditionele flamenco, bossa nova en jazz standards.

€ 395 - € 990
Spaanse gitarist boeken | Evenses
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Spaanse gitarist

Spanje

Spanje, officieel bekend als het Koninkrijk Spanje (Spaans: Reino de España), is een land in het zuidwesten van Europa met een bevolking van 50.015.792 (2020) en een oppervlakte van 505.992 vierkante kilometer. Het land beslaat ongeveer 80% van het Iberisch schiereiland. Daarnaast maken ook de Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse enclaves in Noord-Afrika deel uit van het land. Spanje is een divers land met een heel andere cultuur, taal, eetgewoonten en klimaat. Het land varieert van regenachtige Galicische vissersdorpen tot het nachtleven van Madrid, van de toeristische kust van de Middellandse Zee tot flamencodansen in Andalusië, van stierenvechten in vele delen van het land tot het moderne Barcelona in Catalonië. Naast Spaans (Castiliaans), zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch de zogenaamde "gewone officiële" talen van het land. Sinds 2002 is de euro de Spaanse munteenheid, ter vervanging van de peseta.

Spaanse gitarist

Gitarist

Een gitarist is een muzikant die de gitaar speelt. In de muziek is een gitarist niet weg te denken. Elk lied die we horen heeft wel een gitarist erin en zo niet, kan een gitarist alsnog de muziek naspelen

Spaanse gitarist

Naast dat Spaanse muziek zowel Europese als Arabische invloeden heeft, is de toonladder ook net wat anders. Het is namelijk een mineurladder met een kleine secunde wat ongeveer het zelfde is als een frygische toonladder. Er wordt veel gewerkt met parallelle majeurakkoorden bij een Spaanse gitarist. Dit komt vooral voor in de toonsoort waarin de gitaar "gestemd" is en dat is meestal de E-frygisch (E-groot). In principe is het het opschuiven naar een vakje omhoog (kleine secunde) E-groot akkoord wat een typisch Spaans akkoord maakt. De gitaar word vaak gezien als het instrument van Spanje, het is ook het nationale muziekinstrument van Spanje. De Spaanse muziekstijl en de Spaanse gitarist hebben vervolgens enorm veel invloed gehad op de Latijns-Amerikaanse muziek.

Hierdoor is een Spaanse gitarist erg ppulair en zijn er ook veel Spaanse gitaristen die graag hun talent willen laten zien. Een Spaanse gitarist brengt Spaanse invloeden samen met prachtige gitaarmuziek waardoor het lijkt alsof u midden in Madrid zit.

Bekende Spaanse gitaristen zijn bijvoorbeeld:

  • Spaanse gitarist Andrés Segovia
  • Spaanse gitarist Paco de Lucía
  • Spaanse gitarist Francisco Tarrega
  • Spaanse gitarist Pepe romero
  • Spaanse gitarist Tomatito
  • Spaanse gitarist Ramon de Algeciras

Ook bij Evenses hebben wij allerei soorten Spaanse gitarist die u kunt boeken. Wij werken met alleen maar professionele artiesten en kunnen hierdoor garanderen dat de Spaanse gitarist boekingen altijd een groots succes zijn.

Spaanse gitarist boeken

U geeft een feest en wilt een at gewoon uw feest nog beter maken? Dan kunt u een Spaanse gitarist bij Evenses! Boek Spaanse gitarist bij Evenses.

Wilt u een Spaanse gitarist boeken voor uw feest? Spaanse gitarist boeken voor een bedrijfsfeest? Spaanse gitarist boeken bij een festival of Spaanse gitarist boeken bij een gelegenheid. Spaanse gitarist boeken bij Evenses en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bij Evenses kunt u:
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.