1 filter
Sorteer op: Relevantie
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

17 Beoordelingen

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.

€ 945 - € 1795
Acoustic Groovemakers
100% match

Acoustic Groovemakers

1 Beoordeling

Dit trio speelt pop, jazz, latin, funk en bossa nova en maakt ze perfect voor iedere setting!

€ 1200 - € 2160
Banda del Sur
100% match

Banda del Sur

5 Beoordelingen

Laat u betoveren door de prachtige stem en gitaarspel van deze geweldige muzikanten!

€ 795 - € 1510
Mexicaanse muziek boeken? | Boek hier bij Evenses !
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mexicaanse muziek

Mexicaanse muziek boeken.jpeg

Muziek van Mexico biedt een breed scala aan muziekgenres en uitvoeringsstijlen. Daarnaast is Mexicaanse muziek ook zeer divers en is vrijwel beïnvloed door een verscheidenheid aan culturen, vooral afkomstig uit de culturen van inheemsen, afrikanen en van anderen Spaanse en latino culturen. Beginnend in de negentiende eeuw was Mexicaanse muziek een uiting van Mexicaans nationalisme.

Oorsprong van Mexicaanse muziek

Mexicaanse muziek komt van oorsprong uit de basis van de inheemse geluiden en erfgoed. De eerste bewoners van het land gebruikten instrumenten als trommels ook wel Tepanaztli genoemd, fluiten schelphoorns, rammelaars en hun stemmen voor het creëren van de muziek. In sommige delen van Mexico wordt deze oude muziek nog steeds gespeeld. De nu hedendaagse traditionele Mexicaanse muziek is echter geschreven tijdens en na de Spaanse koloniale periode. Veel van de toen traditionele instrumenten zoals de Mexicaanse vihuela, een gitaarachtig snaarinstrument, die veel in de mariachi muziek wordt gebruikt, zijn aangepast van hun oude wereldvoorgangers en worden nu als zeer Mexicaans beschouwd.

boeken Mexicaanse muziek.jpeg

Traditionele Mexicaanse muziek

De traditionele mexicaanse volksmuziek kan worden ingedeeld in twee aspecten.

• Muzikale vormen en stijlen
• Ensebles

Muzikale vormen en stijlen

Corrido

Corrido muziek zijn ballads over een beroemd crimineel of held in landelijke grensgebieden van Mexico. Deze vorm van muziek is een polpulair verhalend lied van poeziëvorm. Hierin komen verschillende thema’s aan bod en de corrido teksten zijn vaak oude legendes over deze beroemde criminelen of helden.

Cancion Ranchera

Deze stijl van muziek is nauw verbonden met de Mariachi bands. Rancheras is gebaseerd op traditionele landelijk volksmuziek en de liedjes hun oorsprong hebben gevonden op de boerderijen en platteland van landelijk Mexico. Rancheras staan ook vooral bekend om de schreeuw die wordt gedaan bij muzikale intermezzo’s in nummers ofwel de grito mexicano genoemd.

Ensebles

Van het meeste ensemble die onder deze groep vallen zijn de meest bekende onder het publiek wel de band en marichi band.

Banda

Dit wordt gezien als een genre van de regionale Mexicaanse muziek en het muzikale ensemble waarin blaasinstrumenten worden uitgevoerd. Bandamuziek dateert terug uit het midden van de 19e eeuw en is gemaakt in navolging van militaire bands die tijdens het Tweede Keizerrijk in Mexico zijn geïmporteerd. Hoewel banda- muziek wordt gespeeld door veel bands uit verschillende delen van Mexico, is het ontstaan in Sinaloa en is het populair bij Sinaloa-bands.

Mariachi

Een mariachi is een Mexicaans ensemble (straat orkest) bestaande uit minimaal twee violen, twee trompetten, gitaar of vihuela, gitaar en zanger. De naam Mariachi wordt zowel gebruikt voor het orkest als voor het soort muziek dat ze spelen. De Ranchera, son De mariachi, huapango de mariachi, polka en Corrido. Mariachi-bands dragen meestal het nationale kostuum van Mexico, het kostuum van de charro.

boeken Mexicaanse muziek mariachi.jpeg

Mariachi-muziek is ontstaan in de 19e eeuw toen de Mexicaanse muziek van het Spaanse theaterorkest werd gecombineerd met Mexicaanse instrumenten. De muziek is ontstaan in de westelijke staat Jalisco, waar ook de populairste mariachiband van Mexico, Mariachi Vargas de Tecalitlán, afkomstig is.

Er gaan verschillende verhalen rond over de herkomst van het woord. Vele menen dat het is afgeleid van het Franse woord mariage, gezien Mariachi vaak gespeeld werd op bruiloften. Een volgende theorie is dat de naam afkomstig is van een festival ter ere van een maagd die bekend staat als Maria H. De laatste theorie is dat het woord afkomstig is van de Pilla-of Crimo-boom. De gezegde is het hout van deze boom is gebruikt voor het maken van de gitaren.

Mexicaanse muziek boeken

Wilt u Mexicaanse muziek boeken voor uw evenement of feest? U kunt bij ons voor elke gelegenheid een zanger boeken. Hierbij kunt u denken aan bruiloften, verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten of andere bedrijfsevenementen, themafeesten.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.