Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorgen...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Acoustic Groovemakers
100% match

Acoustic Groovemakers

Dit trio speelt pop, jazz, latin, funk en bossa nova en maakt ze perfect voor iedere setting!
Biografie The Acoustic Groovemakers Deze 3 hippe musici spelen de lekkerste funky pop en soul h...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 1200 - € 2160
Banda del Sur
100% match

Banda del Sur

Laat u betoveren door de prachtige stem en gitaarspel van deze geweldige muzikanten!
Biografie Banda Del Sur Ze hebben verschillende muziek opleidingen afgerond aan het conservatorium in Ro...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Fado & Bossa Nova Zangeres
100% match

Fado & Bossa Nova Zangeres

Deze sensationele zangeres boeken voor sfeervolle muziek op de achtergrond tijdens uw evenement
Fado & Bossa Nova Zangeres boeken Deze goede Fado en Bossa Nova zangeres zorgt voor sfeervoll...
Lees meer

4,8 (19 Beoordelingen)
€ 645 - € 1420
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mariachi band huren

Mexico. Het land van de oude Maya’s, lekker eten, levendige kleuren en vooral een warme, leuke cultuur. Mexicanen houden daarom ook van mooie muziek die hun warme cultuur laat zien. De Mexicaanse cultuur weerspiegelt de bewogen geschiedenis van Mexico. Het is gemaakt door een mix van Midden-Amerikaanse cultuur en Spaanse cultuur. In mindere mate hebben ook andere Europese landen, Afrika en de Verenigde Staten de Mexicaanse cultuur beïnvloed.

Mexico's etniciteiten zijn divers en verschillend. De meeste mensen zijn een mix van mensen uit Spanje en de inheemse bevolking (mestizos) 79%. Toch leven er nog kleine groepen indianen in Mexico (8%). De grootste groep van de indianen is de Nahuatl-stam. De kleinste groep indianen is de Kiliwa die slechts met tientallen in Baja California wonen. In Mexico zijn verschillende gemeenschappen. Er zijn 21 andere etniciteiten die zich in Mexico bevinden die allemaal ervoor zorgen dat er verschillende mooie culturen zich mengen in Mexico.

In cultuur is muziek erg belangrijk. Voor ons is muziek, of het nu kunst of amusement is, een esthetisch consumptieartikel geworden, terwijl het in de meeste andere culturen nog steeds een onderdeel is van geïntegreerde sociale activiteiten. Muziek van een land, weergeeft de staat van het land en hun cultuur. Mexico heeft verschillende soorten muziek: Troubadours, zangers, zangeressen, duos, bands en de meest bekende, de Mariachi.

Mariachi bands

De Mariachi is een Mexicaans straatorkest bestaande uit minimaal twee violen, twee trompetten, gitaar of vihuela, gitaar en zangers. De naam Mariachi wordt zowel gebruikt voor het orkest als voor het soort muziek dat ze spelen. Mariachi-bands dragen meestal Mexicaanse nationale kostuums, dat wil zeggen Charo-kostuums. In Mexico-Stad zijn een aantal plaatsen waar mariachi-orkestjes zich verzamelen en voordat ze zich te laten inhuren voor feesten en toeristenvermaak in hotels en cafés, om op verzoek liederen ten gehore brengen. Vooral het Garibaldiplein in Mexico-stad is bekend om zijn mariachi's.

Mariachi-muziek is ontstaan in de 19e eeuw, toen de muziek van het Spaanse theaterorkest werd gecombineerd met Mexicaanse instrumenten. Mariachi-muziek is ontstaan in de westelijke staat Jalisco, waar ook Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mexico's populairste mariachiband, vandaan komt.

Mariachi.jpg

Geschiedenis Mariachi

Na de Mexicaanse Revolutie moesten veel haciënda arbeiders hun werk moesten laten gaan, waaronder de mariachi's. Groepen begonnen rond te dwalen en tegen betaling te spelen, waardoor ze andere muziek in hun repertoire moesten opnemen, waaronder walsen en polka's. Het vereiste ook dat ze op openbare locaties speelden. Vanaf het einde van de 19e eeuw tot de jaren 1930 waren mariachi-groepen semi-professioneel. In 1905, toen een rijke landhuisfamilie een vroege mariachi band uit Cocula meebracht om voor president Porfirio Díaz te spelen, trok deze muziek ook de aandacht van Mexico-Stad.

In de Verenigde Staten begonnen platenmaatschappijen aan het begin van de 20e eeuw actief lokale muziek op te nemen in andere delen van de wereld. Een daarvan is een record genaamd Cuarteto Coculense, opgenomen in 1908 door Columbia, Edison en Victor, en wordt beschouwd als een van de 'eerste' Mariachi-records.
Mariachi-muziek is de muziek van het plattelandsvolk, het viert hun strijd, vreugde en de groei van het volk. Mariachi-muziek verschijnt vaak bij belangrijke evenementen en vieringen in het leven van Latino-mensen. Het is heel gebruikelijk om het geluid van Mariachis te horen bij dopen, bruiloften, feestdagen en zelfs begrafenissen.

Mariachi band huren?

Wilt u een nachtje zich voelen alsof u in Mexico bent? Bent u ooit in Mexico geweest en wilt u terug gaan in de cultuur? Of wilt u gewoon een Mexicaans thema voor uw feest? Geef uw evenement een exotisch en vrolijk tintje, of het nu om een bruiloft, diner, verjaardag of een bedrijfsevenement is bij Evenses bieden wij de leukste Mariachi-bands zoals Mariachi band, Maar ook leuke andere latin bands zoals Banda Del Sur en Latino Beat M.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar