Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorgen...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Acoustic Groovemakers
100% match

Acoustic Groovemakers

Dit trio speelt pop, jazz, latin, funk en bossa nova en maakt ze perfect voor iedere setting!
Biografie The Acoustic Groovemakers Deze 3 hippe musici spelen de lekkerste funky pop en soul h...
Lees meer

5 (4 Beoordelingen)
€ 1200 - € 2160
Banda del Sur
100% match

Banda del Sur

Laat u betoveren door de prachtige stem en gitaarspel van deze geweldige muzikanten!
Biografie Banda Del Sur Ze hebben verschillende muziek opleidingen afgerond aan het conservatorium in Ro...
Lees meer

4,9 (6 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Fado & Bossa Nova Zangeres
100% match

Fado & Bossa Nova Zangeres

Deze sensationele zangeres boeken voor sfeervolle muziek op de achtergrond tijdens uw evenement
Fado & Bossa Nova Zangeres boeken Deze goede Fado en Bossa Nova zangeres zorgt voor sfeervoll...
Lees meer

4,8 (19 Beoordelingen)
€ 955 - € 1815
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mariachi band huren

Mexico. Het land van de oude Maya’s, lekker eten, levendige kleuren en vooral een warme, leuke cultuur. Mexicanen houden daarom ook van mooie muziek die hun warme cultuur laat zien. De Mexicaanse cultuur weerspiegelt de bewogen geschiedenis van Mexico. Het is gemaakt door een mix van Midden-Amerikaanse cultuur en Spaanse cultuur. In mindere mate hebben ook andere Europese landen, Afrika en de Verenigde Staten de Mexicaanse cultuur beïnvloed.

Mexico's etniciteiten zijn divers en verschillend. De meeste mensen zijn een mix van mensen uit Spanje en de inheemse bevolking (mestizos) 79%. Toch leven er nog kleine groepen indianen in Mexico (8%). De grootste groep van de indianen is de Nahuatl-stam. De kleinste groep indianen is de Kiliwa die slechts met tientallen in Baja California wonen. In Mexico zijn verschillende gemeenschappen. Er zijn 21 andere etniciteiten die zich in Mexico bevinden die allemaal ervoor zorgen dat er verschillende mooie culturen zich mengen in Mexico.

In cultuur is muziek erg belangrijk. Voor ons is muziek, of het nu kunst of amusement is, een esthetisch consumptieartikel geworden, terwijl het in de meeste andere culturen nog steeds een onderdeel is van geïntegreerde sociale activiteiten. Muziek van een land, weergeeft de staat van het land en hun cultuur. Mexico heeft verschillende soorten muziek: Troubadours, zangers, zangeressen, duos, bands en de meest bekende, de Mariachi.

Mariachi bands

De Mariachi is een Mexicaans straatorkest bestaande uit minimaal twee violen, twee trompetten, gitaar of vihuela, gitaar en zangers. De naam Mariachi wordt zowel gebruikt voor het orkest als voor het soort muziek dat ze spelen. Mariachi-bands dragen meestal Mexicaanse nationale kostuums, dat wil zeggen Charo-kostuums. In Mexico-Stad zijn een aantal plaatsen waar mariachi-orkestjes zich verzamelen en voordat ze zich te laten inhuren voor feesten en toeristenvermaak in hotels en cafés, om op verzoek liederen ten gehore brengen. Vooral het Garibaldiplein in Mexico-stad is bekend om zijn mariachi's.

Mariachi-muziek is ontstaan in de 19e eeuw, toen de muziek van het Spaanse theaterorkest werd gecombineerd met Mexicaanse instrumenten. Mariachi-muziek is ontstaan in de westelijke staat Jalisco, waar ook Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mexico's populairste mariachiband, vandaan komt.

Mariachi.jpg

Geschiedenis Mariachi

Na de Mexicaanse Revolutie moesten veel haciënda arbeiders hun werk moesten laten gaan, waaronder de mariachi's. Groepen begonnen rond te dwalen en tegen betaling te spelen, waardoor ze andere muziek in hun repertoire moesten opnemen, waaronder walsen en polka's. Het vereiste ook dat ze op openbare locaties speelden. Vanaf het einde van de 19e eeuw tot de jaren 1930 waren mariachi-groepen semi-professioneel. In 1905, toen een rijke landhuisfamilie een vroege mariachi band uit Cocula meebracht om voor president Porfirio Díaz te spelen, trok deze muziek ook de aandacht van Mexico-Stad.

In de Verenigde Staten begonnen platenmaatschappijen aan het begin van de 20e eeuw actief lokale muziek op te nemen in andere delen van de wereld. Een daarvan is een record genaamd Cuarteto Coculense, opgenomen in 1908 door Columbia, Edison en Victor, en wordt beschouwd als een van de 'eerste' Mariachi-records.
Mariachi-muziek is de muziek van het plattelandsvolk, het viert hun strijd, vreugde en de groei van het volk. Mariachi-muziek verschijnt vaak bij belangrijke evenementen en vieringen in het leven van Latino-mensen. Het is heel gebruikelijk om het geluid van Mariachis te horen bij dopen, bruiloften, feestdagen en zelfs begrafenissen.

Mariachi band huren?

Wilt u een nachtje zich voelen alsof u in Mexico bent? Bent u ooit in Mexico geweest en wilt u terug gaan in de cultuur? Of wilt u gewoon een Mexicaans thema voor uw feest? Geef uw evenement een exotisch en vrolijk tintje, of het nu om een bruiloft, diner, verjaardag of een bedrijfsevenement is bij Evenses bieden wij de leukste Mariachi-bands zoals Mariachi band, Maar ook leuke andere latin bands zoals Banda Del Sur en Latino Beat M.Waarom een latin band boeken?

Het boeken van een Latin band is een geweldige manier om je feest een opwindende en sfeervolle sfeer te geven. Het is een perfecte keuze voor feesten en evenementen waar mensen willen dansen, lachen en genieten van de muziek en de sfeer.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar