Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Träcksäck boeken
100% match

Träcksäck boeken

Dit accordeonisten duo haalt van alles uit de kast!
Met maar liefst TWEE trekzakken speelt dit duo nummers van de Zuid- Amerikaanse hit Nossa tot de Franse Dance-hit Tu est Foutu. Dit duo bes...
Lees meer

prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Limburgse Artiesten

Limburgse artiesten - Heeft u een festival, feest of andere soorten gelegenheden en bent u op zoek naar een Limburgse artiest. Dan bent u op het juiste webstie-adres! Evenses Entertainment heeft een ruime aanbod van Limburgse artiesten met o.a. Chris Ryan en het Carnavalsduo. Uw avond of dag zal op een professionele wijze verlopen waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het optreden. Evenses is uw partner die de taken voor het boeken van een Limburgse artiest op zich neemt. Zelf kunt u verder met andere zaken zodat uw gelegenheid het toppunt van het jaar wordt. Wij stemmen uw wensen af met de gepaste Limburgse artiest voor uw gelegenheid. Wij zijn 24/7 beschikbaar en bieden persoonlijke service aan. Boek dus via Evenses om uw favoriete Limburgse artiest te huren.

De achtergrond van Limburg(se) (artiesten)

Het moment dat Nederland kennis maakte met Limburgse artiesten is de tekst 'rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult'. Met dit statement bestormde begin jaren negentig de Limburgse populairste (dialect) groep Rowwen Heze de nationale hitlijsten en schudde de rest van Nederland wakker.

In Limburg is zingen in het dialect - mede door de carnavalsmuziek - van oudsher geliefd in het dialect. De meeste Limburgers spreken het Limburgse dialect. Vooral in de jaren zeventig kwamen de zuidelijke provincies steeds meer onder druk te staan. Zij moesten zich meer met het Nederlandse taalgebruik bezig houden. Het zou beter overkomen en beter zijn voor de algemene ontwikkeling, vooral voor de nieuwe generaties. Op een zeker moment ontstond er een tegenactie: een bewustzijn van de eigen identiteit, herwaardering voor de eigen spraak en de importantie van het behoud ervan. Limburgers zijn trots op hun eigen dialect en willen dat graag zo houden. Tegenwoordig is 'de moedertaal' populairder dan ooit en wekt het niet meer stigmatiserend om het te spreken. Voor de Limburger staat het voor verbondenheid en het bevat een element van nostalgische hunkering naar vroeger, toen het leven nog minder gejaagd was. Terwijl globalisering voorschrijdt en Europa toch steeds meer één wordt, is een opleving van de regionale cultuur - Limburgse muziek, literatuur en theater - merkbaar, alsof er angst bestaat dat het anders voorgoed verdwijnt.

Sinds 1997 is het Limburgs officieel als streektaal erkend. Hierdoor verplicht de overheid zicht tot het beschermen en aanmoedigen van het gebruik van de taal. Het Limburgse taal kent min of meer dezelfde afstamming als het Nederlands en Duits. Ruim 75% van de ruim 1,1 miljoen inwoners van Limburg beheerst en spreekt de taal. Elke plaats heeft zijn eigen dialect. Terwijl de Kerkradenaar een woordenschat heeft die veel lijkt op het Duits, staat het vocabulaire van de Maastrichtenaren nog onder invloed van de Frans bezetters van twee eeuwen geleden. Onderling kunnen de Limburgers elkaar wel verstaan, al lukt dat veel beter in steden en dorpen in de noord- zuid richting, omdat de invloed van buitenaf hier een stuk minder is dan in het oost- westen.

Eén van het bekendste Limburgse lied is 'Waar in het bronsgroen eikenhout?' Het Limburgse volkslied stamt uit 1909. Het werd bekender door de duo Karste. Dit liedt wordt nog veel gezongen in Limburg en vooral bij basisscholen die op sportkamp gaan.

carnaval artiest Limburg.jpeg

Hoe is Carnaval onstaan in Limburg?

Carnaval - Elk jaar wordt er in delen van nederland carnaval gevierd. De mensen trekken verkleedkleren aan. De ene loopt met een oud gordijn, de ander is een superheld en heeft de dag van zijn leven. Er wordt een biertje gedronken en de mensen gaan met de voetjes van de vloer en vieren feest. En dat vier dagenlang. Maar waar komt Carnaval vandaan?

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest. Het wordt gevierd voor de vastenperiode begint en daarom wordt het ook wel Vastenavond genoemd. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan. Woensdag is het dan Aswoensdag, het moment dat het vasten begint en de mensen in de kerk een askruisje komen halen. De vastentijd duurt veertig dagen tot Pasen. Paaszondag is de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart. Vanaf deze dag wordt veertig dagen teruggeteld, de zondagen uitgezonderd, om de datum van carnaval vast te stellen. Op basis van deze berekening kan carnaval op zijn vroegst beginnen op 1 februari en op zijn laatst op 9 maart. Officieel begint carnaval op een zondag. Tegenwoordig start in veel plaatsen het carnaval al op 11 november. Van 11 november tot de start van het officiële carnaval vinden al vele activiteiten plaats. Op de elfde van de elfde om precies 11.11 begint het carnavalsseizoen. Iedere plaats start dit seizoen met zijn eigen activiteit. Belangrijk is dat tijdens deze activiteit een ceremonie plaatsvindt waarin de Prins en zijn gevolg bekend worden gemaakt. Dit gebeurt op de elfde omdat elf symbool staat voor gekken en dwazen.

In Nederland worden twee soorten carnaval gevierd. Het Rijnlands carnaval en het Bourgondisch carnaval. Het Rijnlands carnaval wordt vooral gevierd in Limburg en het zuidoosten van Noord-Brabant. Dit carnaval is een afgeleide van het Keulse carnaval. Het Keulse carnaval maakt gebruik van veel elementen uit het Venetiaans carnaval. In Nederland ligt de nadruk op het volkse karakter van het feest. Kenmerkend is dat dit carnaval gedomineerd wordt door carnavalsverenigingen die allemaal hun eigen prins en gevolg hebben. Bij het Bourgondisch carnaval is dit vooral plaatselijk georganiseerd. Het Rijnlands carnaval kent drie kenmerkende kleuren: rood, groen en geel. De kleding is erg uitbundig en de kostuums moeten zo compleet mogelijk zijn. Het feest vindt vooral buiten plaats.

Limburgse artiest.jpeg

Het Bourgondisch carnaval wordt vooral in het noorden en het westen van Noord-Brabant, Zeeland en in een gedeelte van Gelderland gevierd. Dit carnaval is ontstaan uit de traditionele eetfeesten tijdens carnaval in de zuidelijke Nederlanden. Het veranderen van de plaatsnaam is een kenmerk van dit carnaval. Bij het Rijnlands carnaval gebeurt dit niet. Ook is er tijdens carnaval een motto van waaruit feest wordt gevierd en wat we terug zien komen in de optochten. Qua kledingdracht zien we veel oude gordijnen en boerenkielen. Het feest vindt vooral binnen plaats in de cafés. Maastrichts carnaval is een lokale variant die het meest afwijkt van de varianten die wij kennen. Het bevat elementen van het Bourgondische en het Rijnlands carnaval maar heeft een aantal unieke kenmerken. Eén daarvan is dat het een echt straatcarnaval is.

Wilt u een passende Limburgse artiest boeken voor tijdens de carnaval of andere gelegenheden? Dan kunt u terecht bij Evenses Entertrainment. Klik op de link voor meer informatie over carnaval.

Limburgse artiesten

Evenses heeft een ruime aanbod van Limburgse zangers en Limburgse zangeressen. U hoeft geen Limburger te zijn om te genieten van Limburgse liedjes van o.a. Chris Ryan. Evenses zorgt ervoor dat u de juiste persoon voor de juiste gelegenheid hebt om van uw gelegenheid een onvergetelijk dag te maken.

FAQ Limburgse Artiesten

Hoe boek ik een artiest?

U kunt via onze website evenses.com of evenses.be de beschikbaarheid van uw gekozen artiest invullen. Hierin kunt u uw wensen invullen en de gelegenheid. Een medewerker van Evenses zal dan telefonisch met u contact opnemen zodat wij weten wat u wilt. Er zal gekeken worden naar mogelijke opties afgestemd op uw wensen. Er zal een voorstel gedaan worden waar u rustig naar kunt kijken.

Wat doet Evenses namens de Limburgse artiesten?

Evenses zorgt ervoor dat de juiste Limburgse artiest bij de juiste gelegenheid is. Er is een ruime aanbod van Limburgse artiesten. Evenses neemt contact met u op en met de artiest zodat alles soepel verloopt wat betreft de communicatie. Daarnaast hebben de werknemers van Evenses de nodige kennis om u te informeren over de apparatuur en andere zaken die te maken hebben met het optreden.

Hoe worden de Limburgse artiesten geselecteerd?

Voordat een Nederlandse rapper samen met Evenses samenwerkt is er een strenge selectie. De bekende rappers worden beoordeeld op basis van professionaliteit, populariteit en betrouwbaarheid.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar