Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u lekkere achtergrondmuziek? Dan relaxen ze mee. Jack Club Music is een Live band met een varië...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1795 - € 4995
Trio Sans Soucis
100% match

Trio Sans Soucis

Franse chansons herleven met deze muziek, gespeeld door dit gipsy jazz trio.
Met het Franse gypsy jazz trio Sans Soucis waant u zich in het Parijs van weleer. Het trio bestaat uit een zange...
Lees meer

4,7 (29 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz is een dynamische band die diep geworteld is in de Amsterdamse jazzscene. Gespecialiseerd in all-round jazz, bestaat d...
Lees meer

4,6 (12 Beoordelingen)
€ 1495 - € 2690
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Jazz Muziek

Jazz muziek is om te ontspannen. Jazz muziek is zo geimproviseerd dat het invloeden heeft uit West-Afrikaanse en Afro-Amerikaanse ritmes. Oorspronkelijk betekent jazz "zeer energieke dans". De kenmerken van jazz muziek is het gebruik van blue notes, syncopische ritmes en zwakke maatdelen, swing en imporivisatie. Eigenlijk is improvisatie hetgene wat het meest voorkomt bij jazz, dat maakt jazz ook belangrijk, want het is het kenmerkende ingrediënt. Jazz is populair geworden door New Orleans. Gedanst op jazz muziek werd er zeker, toen het onarmd werd.

Hoe is jazz muziek ontstaan?

Jazz muziek is ontstaan ​​in het Amerikaanse Zuiden in het begin van de 20e eeuw. Veel Afro-Amerikanen woonden daar omdat eeuwen geleden veel Afrikaanse slaven naar het gebied werden gebracht om op plantages te werken. Natuurlijk brachten die Afrikaanse slaven hun eigen gebruiken en hun eigen muziek mee. Afrikaanse muziek werd zo vermengd met de Europese stijl van blanke Amerikaanse muziek. Zo werd jazz gemixt uit verschillende andere genres: ragtime, blues, folk en gospel. Aanvankelijk hielden blanke Amerikanen niet van dit soort muziek. Maar na een tijdje namen ze ook de doorgaans vrolijke en vooral ritmische jazz over.

Ondanks de vele conflicten en het hardnekkige racisme tussen de twee culturen, zijn blanke en zwarte muzikanten begonnen samen te spelen. Muziek in één! Beïnvloed door Afrikaanse muziektradities (vooral ritme) en interacties, ontstond in New Orleans een interessante kruising van blues, ragtime en *folk *(de voorloper van jazz). Een nieuwe muziekstijl was geboren.

Jazz werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen "naar Europa gebracht" en ook daar werd het al snel erg populair. Desondanks wordt de stad New Orleans nog steeds beschouwd als het centrum van de jazz muziek. Oudere jazz wordt vaak gedanst. Door de vrijere vorm van nieuwe jazz gaat dat meestal niet goed. De grootste namen in de klassieke jazz zijn onder meer Scott Joplin, Irving Berlin, Duke Ellington, George Gershwin, Earl Basie, Benny Goodman, Charlie Parker, Miles Davey, Dave Brubeck (kwartet) en Louis Armstrong. Bekende hedendaagse jazzartiesten zijn Wynton Marsalis, Norah Jones, Candy Dulfer, Diana Krall, Madeleine Peyroux, Keith Jarrett en John Scofield. In Nederland is vooral de Dutch Swing Academy Band, opgericht in 1945, beroemd

Vroeger werd Jazz door het grote publiek niet geaccepteerd, dit kommt doordat Jazz geassocieerd werd met mensen die een lage status hadden. Na een aantal jaar begonnen de blanken ook Jazz muziek te bespelen en werd het aanvaard. Blanken begonnen Jazz muziek te zien als entertainment. Jazz werd ontzettend populair en dat was te danken aan het feit dat jazz nogsteeds dansmuziek was. Jazz muziek is geevolueerd naar experimentele muziek. Echter blijft jazz muziek zich continu vernieuwen.

Wanneer is jazz muziek ontstaan?

Een heel makkelijk antwoord die je hoogstwaarschijnlijk ook op Google kan vinden, maar jazz muziek is ontstaan in het begin van de 20e eeuw.

Tijdens de slavernij mochten de mensen van kleur in Amerika geen muziekinstrumenten bezitten. Na de afschaffing van de slavernij in 1862 mochten ze dat doen, en natuurlijk waagden ze hun kans en begonnen zij muziek te maken. Net als de meeste andere volkeren in de wereld kennen Afrikanen niet ons Europese twaalftoonssysteem, maar het pentatonische systeem (pentafoon). In die pentatonische toonladder ontbreken de terts en septiem. Dit maakte het voor voormalige slaven moeilijk om tertsen en septiemen correct af te stemmen op Europese instrumenten. Zo ontstaat de zogenaamde blues: grote tertsen en septiemen zijn iets te laag gestemd. Deze blauwe noten worden vandaag de dag nog steeds veel gebruikt in de populaire muziek. De eerste muziekstukken die door voormalige slaven werden gespeeld, waren Europese volksdansen en marsen. Omdat ze geen bladmuziek kunnen lezen, dragen ze die bladmuziek voor. In de praktijk komt het neer op veel improvisatie. Hierdoor is jazz muziek algemeen bekend als de muzieksoort waarbij het alleen maar draait om improvisatie.

Jazz muziek inhuren.jpeg

Wat verstaan we onder jazz muziek?

Onder jazz muziek verstaan we meer dan alleen een muzieksoort. Jazz is voor iedereen en de meeste zien het als een avontuur. Jazz muziek sluit niemand buiten, sterker nog het brengt mensen samen. Jazz roept mensen samen om liedjes samen met elkaar te beluisteren. Jazz is altijd een sociale muzieksoort geweest die een wij-gevoel bij mensen heeft gecreërd. Dit is ook de reden waarom jazz muziek zo in is deze tijd. Velen leren van elkaar door naar jazz muziek te luisteren, daarom is sociaal contact onderling belangrijk. Jazz is meer dan alleen muziek: het creërt een wij-gevoel en zorgt voor overtuiging.

Wat Evenses voor u kan regelen als het gaat om Jazz muziek

Evenses kan van uw gelegenheid een waanzig feest maken die uw gasten nooit zullen vergeten. Dat is ons doel namens Evenses. Wij bieden namelijk professionele artiesten, bekende artiesten, zangers, bands, acts en jazzmuzikanten aan voor onze klanten. Er is veel optie en wij willen bij onze klanten een glimlach achterlaten. Vandaar dat wij ook jazz muziek aanbieden. Wij willen dat mensen vertrouwd bij ons komen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw dag zal slagen. Wij doen dit met veel plezier. Doordat wij een groot netwerk aan entertainment hebben en zelf entertainment creëren kunnen wij gasten tevreden stellen. Daarom bieden wij ook jazz muziek aan aan onze jazzliefhebbers.

We vinden het belangrijk om u entertainment aan te bieden wat het best bij u past en bij uw feest. Dit achterhalen we door samen te kijken naar de mogelijkheden en opties. Het aanbod van entertainments en de artiesten die u bij ons kunt boeken is breed. Dit zijn o.a. coverbands. Dj's, zangers, bekend artiesten en komische acts.

De artiesten en entertainment waarmee we werken worden gescreend op professionaliteit, uitstraling en kwaliteit. We hebben door de jaren heen met de meeste bands, DJ's en artiesten gewerkt. Hierdoor kunnen we hun kwaliteit garanderen. U kunt er zeker van zijn dat de artiesten en ander entertainment dat u boekt professioneel zijn en er een geweldige ervaring van maken. Naast het entertainment waar we al jaren mee werken, zijn we ook altijd op zoek naar nieuw entertainment. Op deze manier kunnen we een breed scala aan entertainmentinhoud delen. We vinden het belangrijk dat je alles goed organiseert en laat verlopen. Daarom kun je 7 dagen per week gratis bij ons terecht met entertainmentvragen en advies over het entertainment dat je nodig hebt. We overleggen met jou en de entertainmentartiest voor belangrijke details. Denk aan de benodigde geluidstechniek, op- en afbouwtijden en uw wensen. Als de artiest onverwachts niet kan optreden, bijvoorbeeld door ziekte, dan zorgen we altijd voor een minimaal gelijkwaardig entertainment alternatief. Dit geldt ook voor entertainment zoals een acrobaat of dansvloer. Wij leveren altijd.

Bij Evenses kunt ook:Waarom een jazz band boeken?
 • Klassieke sfeer: Jazz is een elegant en klassiek genre dat wordt geassocieerd met stijlvolle evenementen en gelegenheden. Het boeken van een jazz band zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die perfect is voor formele gelegenheden of cocktail-uurtjes.

 • Muzikale kwaliteit: Veel jazz-muzikanten beschikken over jarenlange ervaring en hebben een uitgebreide muzikale opleiding. Dit betekent dat ze over de vaardigheden beschikken om complexe jazz-arrangementen te spelen en improvisaties uit te voeren.

 • Aanpassingsvermogen: Jazz-muzikanten zijn in staat om hun muziek aan te passen aan verschillende situaties en verwachtingen. Het boeken van een jazz band zorgt ervoor dat je een op maat gemaakte muzikale ervaring krijgt die perfect bij jouw feest of evenement past.

 • Ambiance: Jazz is een sfeervolle muziekstijl die de achtergrond van een evenement kan begeleiden zonder te overheersen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een mooie achtergrondmuziek die perfect is voor dinerende gasten of tijdens een feest.

 • Unieke ervaring: Jazz is een specifiek genre dat niet vaak wordt gespeeld op feesten of evenementen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een unieke muzikale ervaring voor je gasten die ze niet snel zullen vergeten.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar