1 filter
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

27 Beoordelingen

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.

€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

1 Beoordeling

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!

€ 2100 - € 3360
Two Delight
100% match

Two Delight

37 Beoordelingen

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!

€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Opties Friese bands | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Friese bands

Een Friese band is een band die nummers in het Fries vertolkt, of bestaat uit bandleden die afkomstig zijn uit de provincie Friesland. Sommige Friese bands hebben zichzelf al goed op de kaart gezet. Denk bijvoorbeeld aan de muzikanten De Kast, Twarres of De Hûnekop. Bij Evenses kunt u deze bands boeken, evenals Vangrail.

De provincie geeft haar inwoners graag liefde voor Friese muziek mee. Zo zijn er verschillende gesubsidieerde poppodia te vinden in de Friese plaatsen Leeuwarden en Sneek. Daar treden verschillende Friese bands op. Bovendien kunnen inwoners van Friesland verschillende popopleidingen volgen in de provincie om op die manier in een Fries Band op te treden. Tijdens de jaren 90 was er zelfs een opleving van popmuziek uit Friesland. Er werd in de media gesproken van 'De Friese Bries', omdat er een grote opkomst was van en interesse was voor Friese bands.

En ook tegenwoordig gaat Friesland 'met de tijd mee'. In de tijd van nu waarin festivals hoogtij vieren, bestaan er heuse festivals voor Friese artiesten. Zo bestaan: Aaipop en het Freeze Festival waar Friese bands optreden. Het metalfestival Wâldrock in Bergum opende altijd met een optreden van een van de betere Friese bands. Stichting Friesland Pop organiseert concerten en activiteiten ter promotie van de Friese popmuziek en Friese bands. Kortom, de provincie doet er alles aan om Friese muziek op de kaart te zetten.

Gevestigde en nieuwe namen van Friese bands

Twarres en De Kast, wie kent deze Friese bands niet. De hit 'In Nije Dei' ('Een Nieuwe Dag') werd in 1997 door de Nederlandse popgroep De Kast uitgebracht. Het nummer was de titelsong van een Nederlandstalige film, en werd in Nederland grijsgedraaid op de radiostations Radio 538, Hitradio Veronica, Radio 2 en Radio 3FM. De plaat van de Friese band kwam op nummer 2 te staan van de Nederlandse Top 40 op Radio 538. Tevens veroverde de plaat de 3e plek in de Mega Top 100 van Radio 3FM.

Wist je dat Friesland ook bekend staat om een bekende Friese orgelbouwer? Zijn naam is Van Dam. Tevens zijn er bekende Friese organisten zoals Jan Jongepier en Theo Jellema.

Een muzieknummer krijgt staat van dienst als het wordt gecoverd in het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren. En dat gebeurde ook met 'In Nije Dei' in 2020. Rapper Mula B bracht een nieuwe versie ten gehore, begeleid door het ZO! Gospel Choir.

Maar er bestaan ook nieuwere, Friese bands. Een opkomend duo is Tall 'n Blue. Het duo bestaat uit twee zussen die afkomstig zijn uit Friesland. Ook Mundo Park, Laguna en Johnny Loves Me zijn jonge, Friese bands die hun sporen beginnen te verdienen in de hedendaagse popmuziek.

Stichting Friesland Pop organiseert voor Friese bands De Friese Popawards. Bij de popawards worden er prijzen vergeven aan Friese bands voor de Beste Nieuwkomer, de Beste Videoclip, de Song van het jaar, de Bernlef Prijs en de Friese Popprijs. Het zijn zeer gewilde prijzen voor (nieuwe en oude) Friese bands.

concert-gbef73b930_1920.jpg

Friese Bands boeken bij Evenses

Evenses biedt 24 uur per dag service en zal zo snel mogelijk een offerte sturen met een voorstel voor u voor een Friese band. Deze maken wij naar aanleiding van uw wensen die zijn besproken en het budget wat u voor uw gelegenheid heeft. Ook zullen wij met u kijken of wij verder nog van dienst kunnen zijn om het moment zo uniek mogelijk te maken. Als u het fijn vindt om over uw gelegenheid te brainstormen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Evenses.

Evenses Entertainment

Bij Evenses kunt u nog veel meer entertainment dan alleen Friese bands boeken. Wellicht dat u uit onderstaande inspiratie haalt voor het entertainment op uw gelegenheid:

Bij Evenses bent u verzekerd van een prachtige invulling van uw gelegenheid of evenement. Dit gebeurt door onze ervaren, professionele en flexibele artiesten. Dit kan een Friese band zijn, maar ook muziek en entertainment die/dat in een ander genre valt.
audience-g62dc4e36c_1920.jpg

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.