1 filter
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

12 Beoordelingen

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!

€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!

€ 1295 - € 2330
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!

€ 1545 - € 2625
Franse chansons | Evenses
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Franse Chansons

Frankrijk

Onder ons koude kikkerlandje, ligt het mooie Frankrijk. De meeste mensen denken aan wijn, kaas en baguettes. Anderen zullen denken aan de Eiffeltoren, de Tour de France en de typisch Franse keuken. Op deze pagina beschrijven we typisch Franse dingen die ons aan Frankrijk doen denken. Nu weten we dat er over de hele wereld wijn wordt geproduceerd. Nederlandse kaas is misschien wel bekender dan Franse kaas, maar deze producten zijn onlosmakelijk met dit land verbonden. Voor Champagne is dit een heel ander verhaal, want alleen mousserende wijn uit de Champagnestreek mag Champagne genoemd worden. De Duitse varianten heten sekt, Italiaanse Prosecco en Spaanse Cava.

Een ander ding waar Frankrijk erg bekend om staat is de cultuur. De cultuur in Frankrijk kent een aantal soorten tradities en etiquette die worden aangepast in het dagelijkse leven. Fransen begroeten elkaar bij het geven van een hand of wanneer ze bekend met elkaar zijn, geven ze elkaar twee lichte kussen op de wang. Qua levensstijl, zijn Fransen erg goed in de tijd nemen en zijn ze minder snel gehaast om ergens snel te komen.

Niet te vergeten is de kunstcultuur in Frankrijk. Frankrijk kent een rijke geschiedenis in kunst en is zelfs de gotische bouwstijl oorspronkelijk in Frankrijk waarna het daarna door heel Europa is verspreid. Franse kunstenaars zoals Claude Monet, Édouard Manet en Paul Gauguin hebben ieder voor zich een grote naam gemaakt voor zichzelf en hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de kunst.

Franse chansons

Franse chanson Franse chansons.jpg
Een ander groot deel van de kunstcultuur is de muziek in Frankrijk, ook wel Franse chansons genoemd. Franse chansons zijn simpelweg Franse liederen. De Franse chansons zijn gekenmerkt door een verhalende en poëtische vorm in de liederen. In Nederland hebben we de kleinkunst die erg lijkt of de Franse chansons en daarom zijn deze Franse chansons ook erg populair hier in Nederland. Misschien kent u de namen Edith Piaf wel of Leo frere of Jacques Dutronc, deze chansonniers zijn grote namen wanneer het gaat om Franse chansons en hun liederen worden nog steeds beluisterd.

Een chansonnier is Frans voor liedjesdichter en dit zijn mensen die Franse chansons maken en ook die Franse chansons zingen voor mensen. Franse chansons zijn er in moderne en traditionele vormen en word meestal begeleid met een accordeon. Chanson is een heel oud begrip: in de middeleeuwen werd het gebruikt om te verwijzen naar liederen die door barden werden gezongen, meestal als uiting van hof liefde. Tijdens de Renaissance bestond het genre nog, een akkoordenlied met melodietekst en veel klanknabootsingen. Franse chansons zijn dus al lang een ding en blijven nog steeds erg populair. Een echt cultuur kenmerk dus die Franse chansons.

Franse chansons zangers boeken

Bij Evenses hebben wij verschillende soorten artiesten die Franse chansons zingen zoals het trio Sans Soucis. De band bestaat uit een gitarist, een zanger-gitarist en een bassist en zijn gespecialiseerd in het verzorgen van Franse chansons en het optreden van Franse chansons. Ook hebben wij het duo Manouche en de zangeres Soul Surprise die voor u klaar staat om prachtige Franse chansons te zingen en nog veel meer.

Wilt u even een duikje doen in de Franse cultuur? Een vakantie in Frankrijk herleven? Een Frans themafeest verzorgen of houdt u gewoonweg van Franse chansons? Dan bent u bij Evenses op het goede adres. Evenses heeft een groot aantal opties aan Franse chansons zangers en zangeressen die allemaal gegarandeerd een top act verzorgen. Boek bij Evenses uw Franse chansons voor elke gelegenheid.

Bij evenses kunt u:

  • Franse chansons boeken
  • Franse chansons boeken bij een feest
  • Franse chansons boeken bij een borrel
  • Franse chansons boeken bij een bedrijfsfeest
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.