Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
Party Collective biografie Partyband 'Party Collective' is dé coverband die met hun ongelooflij...
Lees meer

4,8 (27 Beoordelingen)
€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 koppi...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 2100 - € 3865
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Country bands

Oorsprong country bands

De oorsprong van countrymuziek ligt in het platteland in het zuiden van de Verenigde Staten. In dit deel van de VS wonen veel mensen met voorouders uit Ierland en Schotland. Deze voorouders namen de volksmuziek van hun thuisland mee. Door deze volksmuziek mee te nemen ontstond er langzamerhand een eigen Amerikaanse stijl. Deze Amerikaanse stijl is de voorloper van wat wij nu country muziek noemen. Countrymuziek is een verzamelnaam van verschillende muziekstijlen uit de Amerikaanse muziek.
Country muziek word vaak gekenmerkt door een zangstem. Deze zangstem word vaak begeleid door een paar instrumenten zoals een viool, akoestische gitaar maar ook een steelgitaar. Tegenwoordig kunnen we ook de drums en de elektrische gitaar aan dit rijtje toevoegen.
Het startpunt van de hedendaagse countrymuziek is te danken aan Jimmie Rodgers. Hij word ook wel de vader van de countrymuziek genoemd.

Soorten countrymuziek

Bluegrass

Bluegrass is populair geworden in de jaren 40. De grondlegger van deze stijl is Bill Monroe. Hij bracht de banjo en mandoline van op de voorgrond van de countrymuziek. De Foggy Mountain Boys is de band die de stijl Bluegrass populair heeft gemaakt. Deze band werd opgericht door Bill Monroe. De populariteit van deze band hield stand tot het einde van de jaren 60.

Nashville Sound

De Nashville Sound kwam op rond de jaren 50. Dit is een aparte vorm van countrymuziek. In deze vorm zit namelijk ook popmuziek verwerkt. De twee grote namen van deze stijl zijn Jim Reeves en Patsy Cline. Aan het einde van de jaren 60 is deze stijl verwaterd.

Urban Couwboys

In het begin van de jaren 80 kwam er weer een nieuwe stijl van countrymuziek op. Dit keer kreeg countrymuziek weer popkenmerken.

Hedendaags bestaat countrymuziek uit twee populaire soorten. De eerste soort is de moderne vorm. Deze vorm heeft veel weg van popmuziek. De andere vorm is de traditionele vorm.

Country bands

Een paar bekende country bands zijn Alabama, Rascal Flatts en Dixie Chicks. Alabama is een band die een mix speelt van rock, gospel en country. Het grote succes kwam in de jaren 80. Toen had Alabama meer dan 27 nummer één hits. Alabama is tot op de dag van vandaag nog actief. Rascal Flatts is een country trio uit Amerika. Dit trio heeft 7 albums uitgebracht die zijn beoordeeld als platina door de Recording Industry Association. Als laatst de Dixie Chicks. Dit is een country band uit Amerika. De Dixie Chicks hebben 13 Grammy's gewonnen tijdens hun carrière ook hebben ze 30,5 miljoen albums verkocht. Dit maakt ze de succesvolste band die uit vrouwen bestaat.

country band boeken.png

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar