1 filter
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

27 Beoordelingen

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.

€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

1 Beoordeling

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!

€ 2100 - € 3360
Two Delight
100% match

Two Delight

37 Beoordelingen

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!

€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Jaren 60 band | Evenses
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Band jaren 60

Jaren 60

De jaren 60 staan bekend door de hippie-cultuur of ook wel de flower power movement genoemd. Dit was in de jaren 60 een tegen cultuur en was vooral populair onder de jongeren.

Hippies waren mensen die protesteerden tegen de Vietnam oorlog, honger en armoede en hadden de slogan: Make love not war. Hiermee wilden ze uitdrukken dat oorlog voeren onnodig was en dat de mens elkaar meer lief moest hebben. Ze leefden in communes, geloofden dat de mens in harmonie met de natuur moest leven en gebruikten ook natuurlijke producten. Deze mensen kleedden zich in kleurrijke kledij met fleurige patronen en wijde pijpen, vandaar de naam ‘flower power’ ook.

Door de flower power beweging, kregen jongeren een stem en hadden ze kracht om voor zichzelf op te staan. Mensen waren meer open voor nieuwere dingen en culturen en ze leerden minder traditioneel te zijn. Vrouwen kregen meer vrijheid en het werd meer acceptabel wanneer ze zich iets minder conservatief kleedden.

Ook leidde dit tot de tweede feministische golf die twee decennia zou duren. Al met al, de flower power beweging heeft onze wereld gemaakt hoe het nu is.

Jaren 60 band

jaren 60 band jaren 60 band jaren 60 band.jpg

Door de welbekende hippies en door de oorlogen, was protestmuziek erg groot in deze tijd. Zangers zoals Bob Dylan en Boudewijn de Groot die over de oorlog zongen en moed in de mensheid spraken, waren in opgang.

Naast deze muzieksoort, waren rock en beat muziek ook een trend aan het worden. Rock muziek was een luidere vorm van protestmuziek en ging ook over de ongelijkheden in de wereld en problemen iedereen meemaakt. Bekende jaren 60 bands die rock deden waren bijvoorbeeld the Mamas and Papas en the Beach boys.

Beat muziek was erg populair in Engeland en in een korte tijd, luisterde de hele wereld ernaar. Deze bands verwerkten uiteindelijk steeds complexere muzikale concepten en unieke geluiden in hun originele rockmuziek. De bekendste jaren 60 bands voor dit genre zijn the Beatles, the Rolling Stones en the Hollies.

Veel mensen van deze tijd luisteren nog naar jaren 60 bands door de bekendheid van de liedjes en omdat de teksten tijdloos zijn en nog steeds relevant zijn.

Veel van de jaren 60 bands, begonnen in de jaren 60 en kregen hun roem en bekendheid in de jaren 70. Vandaar dat de jaren 60 bands en jaren 70 bands vaak op elkaar leken of dat bands bekend staan voor allebei de perioden. Kijk naar the Beatles, Pink Floyd of the Beach Boys, alle drie zijn ze ontstaan in de jaren 60 waardoor ze in de categorie jaren 60 band zitten maar hun piek was in de jaren 70 waardoor ze ook soms bekend staan als een jaren 70 band.

Jaren 60 band boeken

Wilt u even terug gaan naar de tijd van de flower power en genieten van de beste jaren 60 muziek? Boek dan bij Evenses een jaren 60 band zoals bijvoorbeeld de Belter Brothers of The Groove. Door de hoge populariteit van de liedjes uit de jaren 60, is een jaren 60 band perfect als toevoeging voor uw gelegenheid. Wij hebben een wijd aanbod aan jaren 60 bands die u de tijd van uw leven gaan geven. Evenses werkt met alleen professionele artiesten en wij kunnen u hierdoor garanderen dat deze jaren 60 bands uw gelegenheid op fleuren.

Of u nou een jaren 60 band wil die akoestisch is voor uw diner of borrel, een jaren 60 feestband wil voor een feest, een jaren 60/70 coverband voor een bedrijfsevenement of een jaren 60 rockband waarmee u alle liedjes kunt meeschreeuwen; Evenses heeft ze allemaal voor u.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.