Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz Retro Jazz is gevestigd in de Amsterdamse Jazz scene. Deze band is gespecialiseerd in all-round Jazz. De band bestaat u...
Lees meer

€ 1295 - € 2330
Gypsy Heart boeken
100% match

Gypsy Heart boeken

Boek nu dit mooie Hongaarse orkest Gypsy Heart bij Evenses!
• Biografie Laurens Moreno is een altvioliste met een grote liefde voor Hongaarse zigeunermuziek. Ze heeft altviool gestudeerd bij...
Lees meer

€ 1195 - € 2250
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!
LA BELLE SOUL LA BELLE SOUL is ontstaan vanuit het verlangen om muziek vanuit het hart te delen en terug te gaan naar de roots....
Lees meer

€ 1545 - € 2625
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Portugese muziek

Wat is Portugese muziek?

Het Portugese levenslied is Fado. Het is een zangkunst uit portugal van vroeger. Het is een muziekstijl die steeds populairder is geworden met de tijd. Fado staat voor het leven, verdriet, blijheid en feest. Traditionele zangers of zangeressen kleding zich in zwart en worden begeleid door de gitaar. Het centrale thema van Fado is vaak het noodlot.

Geschiedenis van Fado

De stijl van deze Portugese muzieksoort is ontstaan rond 1830 in Lissabon. Het komt van origine uit de arme wijken van de hoofdstad. Naast Lissabon is ook Coimbra van groot belang voor Fado. Het woord betekent in de vertaling 'het noodlot', dat is ook de reden dat het thema dan ook centraal staat in de muziek.

  • Fado in kroegen

De Portugese muziek Fado begon in kroegen en bordelen. Het werd geassocieerd met prostitutie, kroegen en criminaliteit. Het was pas rond 1900 dat de omslag werd gemaakt naar respectabele omgevingen. Deze omslag kwam door de interesse van dichters en intellectuelen.

  • Fado, Futebol e Fátima

Een aantal jaar later, in 1926 tijdens de militaire staatsgreep, zag Salazar Fado als uitdrukking van de Portugese volksziel. Het volk moest rustig gehouden worden door middel van deze muziekstijl. De drie F's van deze periode waren Fado, Futebol e Fátima. Deze 3 F's stonden voor Fado, voetbal en Onze-Lieve-Vrouw van Fátima.

  • Fado begin jaren 90

In de beginjaren 90 werd de Portugese muziek weer populair. Het wordt bespeeld met een gitaar, klassieke gitaar en bas. De fado heeft een plaats gekregen op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO. Het is een belangrijke muziekstijl in de geschiedenis van Portugal.

portugese muziek .jpeg

Portugese muziek in Nederland

Fado is een bijzondere Portugese muziekstijl. Er zijn niet veel artiesten in Nederland die deze muziekstijl weer kunnen geven met waar het voor staat. De Fado & Bossa Nova brengen deze muziekstijl naar uw feest. Met haar warme stem en de prachtige gitaarklanken komen de Portugese sferen naar uw feest. Het repertoire bevat nummers van de legendarische fado zangeressen zoals Dulce Pontes, Mariza en Amália Rodrigues, maar ook liedjes van Astrid Gilberto, Sergio Mendes en Gloria Estefan.

Wat kan Evenses voor uw betekenen?

Wilt u Portugese muziek boeken voor uw evenement of feest? U kunt bij ons voor elke gelegenheid een zanger boeken. Hierbij kunt u denken aan bruiloften, verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten of andere bedrijfsevenementen, themafeesten.

Bij Evenses kunt u:

Bij Evenses is kwaliteit erg hoogstaand, daarom werken wij alleen maar met professionele artiesten.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar