Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
MOVE IT NOW!
100% match

MOVE IT NOW!

Het is feest met de mobiele band MOVE IT NOW!
MOVE IT NOW! is een band zoals u die nog niet eerder hebt gezien. Vier blazers en een drummer. Rauw. Energiek. Swingend. Herkenbare muziek maar a...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 1300 - € 2195
Ritmo Percussion
100% match

Ritmo Percussion

Dé Caribische brassband van Nederland maakt van elke gelegenheid een zomers feest
Ritmo Percussion boeken In 2019 werd de brassband door Funx uitgeroepen tot "Beste brassband van Nederland"....
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1350 - € 2430
What the Brass?!
100% match

What the Brass?!

Een geweldig leuke en energieke band die al uw gasten omver zullen blazen!
What The Brass boeken voor uw feest, evenement of opening? Dat kan bij Evenses! U kunt ze wel omschrijven met de ter...
Lees meer

4,4 (3 Beoordelingen)
€ 1295 - € 2330
New Rhythm Brassband
100% match

New Rhythm Brassband

Een swingende brassband die van ieder evenement een succes weet te maken
New Rhythm Brassband weet elk feest tot een waar succes te maken. Naast swingende ritmes en bekende melodieën krijgen ...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 1100 - € 2150
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Brassband

Gaan jullie over een paar maanden trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een band om het feest helemaal af te maken? Geef je van de zomer een tuinfeestje voor vrienden en familie en denk je erover na om nog wat entertainment te boeken voor de gelegenheid? Of maak je deel uit van het organisatiecomité van het jaarlijkse buurtfestival en willen jullie er dit jaar graag een groot spektakel van maken? Heb je al eens overwogen om een authentieke brassband te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

Een brassband is een muzikaal ensemble dat over het algemeen volledig bestaat uit koperen blaasinstrumenten, inclusief een sectie voor percussie oftewel slaginstrumenten. Een typische brassband bestaat uit drummers en blazers, al kunnen de formaties sterk variëren, zeker wanneer je voor je eigen feest een brassband gaat boeken. Zo is een klassieke fanfare een voorbeeld van een brassband, maar bieden kleinere Nederlandse ensembles als What the brass!?, bestaande uit tien professionele artiesten en de New Rhythm Brassband, bestaande uit vier blazers, twee drummers en drie danseressen ook een complete brass ervaring.

Het boeken van een brassband is een uitstekende manier om jouw feest of evenement van entertainment en energie te voorzien. Het mooie eraan is dat er heel wat gelegenheden bestaan waarop een brassband van toegevoegde waarde kan zijn. Van exotische themafeestjes en gezellige buurtfeesten tot knallende festivals en originele bedrijfsevenementen, het boeken van een brassband kan precies datgene zijn wat je nodig hebt om wat leven in de brouwerij te brengen.

Dat komt ook omdat het begrip brassband eigenlijk nogal breed is. Er bestaat heel wat variatie binnen het genre, afhankelijk van de herkomst van de ritmes, de gebruikte instrumenten en het soort muziek dat er gespeeld wordt. Zo verschilt een traditionele Britse brassband, bijvoorbeeld, op verschillende vlakken van een authentieke Balkan-brassband. We zullen hier later nog iets dieper op ingaan, maar als je overweegt om een brassband te boeken, kan je er zeker van zijn dat je heel wat keuzes zou moeten hebben, ook wat betreft de beschikbare bands in Nederland en België.

Ondanks het brede aanbod brassbands op lokaal niveau, hoeft het boeken van een brassband voor jouw feest of evenement niet moeilijk te zijn. Gezien de gevarieerde keuze is het echter wel aan te raden om bij het boeken van een brassband de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van party planning en dergelijke boekingen. Zoals eerder gezegd is namelijk de ene brassband is de andere niet. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreide aanbod professionele brassbands die wij al voor honderden gelegenheden en evenementen hebben geboekt, soms zelfs inclusief aanvullend entertainment, zoals een vuurshow of extra dansers, om het geheel echt helemaal áf te maken. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte brassband huren voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website ons portfolio aan brassbands bekijken. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, wat meer vertellen over wat een brassband nou precies is.

Brassband Nederland.jpg

Wat is een brassband eigenlijk?

Zoals we eerder al schreven, bestaat er op het gebied van brassbands heel wat variatie. Dat komt jou als organisator van een feest of evenement in principe goed uit, want hoe meer keuze je hebt, hoe groter de kans is dat er een band tussen zit die precies past bij jouw idee. Het kan echter wel wat overweldigend voelen, zeker als je zelf nog nooit eerder bezig bent geweest met het boeken van een brassband. Om die reden zullen we hieronder alvast enkele types brassband op een rijtje zetten. De brassband is van origine Brits, maar door de eeuwen heen zijn er op verschillende plekken in de wereld variaties op ontstaan.

Brassbands in de Lage Landen

Fanfares zijn het type brassband dat typisch voorkomt in Nederland en België, al bestaan er ook fanfarekorpsen in veel andere landen, waaronder Frankrijk, Zwitserland, en Portugal. Een fanfare is een muzikaal ensemble dat bestaat uit koperblazers, slagwerk (drums en dergelijke), en saxofoons. Als je denkt aan een fanfare, denk je waarschijnlijk aan een groot orkest dat door de straten trekt tijdens speciale gelegenheden, en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds, maar er bestaan ook fanfares die volwaardige concertorkesten zijn geworden. In Nederland en België alleen bestaan er al meer dan tweeduizend fanfareorkesten.

Britse brassbands

De Britse brassbandstijl is mogelijk de oudste civiele variatie ter wereld, aangezien de Stalybridge Old Band, welke overigens nog steeds actief is, al in het jaar 1809 opgericht werd. Een traditionele Britse brassband bestaat uit 27 tot 29 koperblazers en percussionisten, waaronder negen kornetten, vier tubas, en drie althoorns.

Dit type brassband is het type dat het meeste voorkomt in het Verenigd Koninkrijk, Australië, en Nieuw-Zeeland, terwijl er ook talloze Britse brassbands bestaan in continentaal Europa, Japan, en Noord-Amerika. De brassband is een echte traditie in het Verenigd Koninkrijk met als resultaat de vele verschillende lokale gemeenschappen en scholen met fanfarekorpsen die het land rijk is. Er worden ook het hele jaar door competities gehouden, zowel op lokaal en regionaal als op nationaal niveau, en aan het einde van elk jaar zijn er promoties en degradaties tussen de verschillende landelijke divisies.

Brassbands à la Balkan

Balkan brassbands, vaak ook wel bekend onder de Servische naam Truba (wat trompet betekent in het Servisch), is een aparte vorm van brassbandmuziek die afkomstig is uit de Balkanregio. Het is het resultaat van een fusie tussen militaire muziek en volksmuziek uit die regio. In de afgelopen jaren is het genre ook populair geworden als element van Europese en Amerikaanse elektronische muziek. Ook de bekende Servische filmmaker Emir Kusturica heeft door verschillende van zijn films, waaronder Black Cat, White Cat, de Balkan brassbandstijl populair gemaakt in de internationale gemeenschap buiten de Balkanregio. Deze bands bestaan uit een groot aantal muzikanten die koperinstrumenten bespelen, waaronder trompetten, euphoniums, en soms trombones. De percussie is afkomstig van kleine troms en bassdrums. Het grootste brassband evenement ter wereld, het Guča Trumpet Festival, is een vijfdaags  festival dat jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers naar het Servische dorp Guča brengt.

Brassbands uit New Orleans

Een andere regio met een hele rijke en bijzondere brassbandtraditie is de Amerikaanse stad New Orleans, in de staat Louisiana. Aan het einde van de negentiende eeuw begon hier een vorm van brassband te ontstaan die elementen van Europese militaire muziek en Afrikaanse volksmuziek combineerde. Dit type brassband zou uiteindelijk een belangrijk deel van de basis voor de ontwikkeling van de vroegste jazz en dixieland muziekgaan vormen. Net als de andere vormen van brassband muziek bestaan de ensembles van de New Orleansstijl voornamelijk uit koperen blaasinstrumenten, waaronder trompetten, trombones, en saxofoons.

Dankzij het belang van volks- en cultuurelementen binnen de brassbandtraditie zijn er sinds de negentiende eeuw overal ter wereld ook op kleiner schaal unieke vormen van brassbandmuziek ontstaan. Zo is de Royal Hawaii Band, opgericht door Koning Kamehameha III in 1836, bijvoorbeeld, de op-twee-na oudste brassband in de Verenigde Staten, en de enige full-time gemeentelijke band. Op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar is beni dan weer een hele eigen vorm van brassband die vooral tijdens lokale huwelijksceremonies heel populair is. Deze stijl ontwikkelde zich aan het einde van de twintigste eeuw allereerst om de koloniale militaire bands van die tijd belachelijk te maken, maar is in de loop der jaren een belangrijk onderdeel geworden van de lokale en muzikale cultuur. Kortom, er bestaan brassbands in allerlei vormen en formaties, en het is zeker een goed idee om je alvast een beetje te oriënteren op wat voor soort brassbandmuziek het beste zou passen bij de gelegenheid.

huren brassband.jpg

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een brassband hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de band zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een brassband. Niet iedere professionele brassband zal namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Brassband huren?

Onze brassbands maken elk bedrijfsfeest, dorpsfeest, evenement en huwelijk tot een groot feest!  Een swingende brassband is een geweldige act voor tijdens uw feest, festival, evenement en openingsceremonie. De brassbands bestaan uit uitsluitend professionele muzikanten, persoonlijk door Evenses geselecteerd. De brassbands zijn voor diverse gelegenheden te boeken.

Dankzij de swingende drumlijnen met een Caribisch tintje zijn onze brassbands een garantie voor een vermakelijk optreden. Onze brassbands zijn al jaren bezig met het verzorgen van entertainment voor jong en oud. De brassband enorm interactief omdat ze door de zaal of straat kunnen lopen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook op een podium spelen.

Onze brassbands zijn te boeken in verschillende formaties. De standaard optie is een brassband huren bestaande uit drummers en blazers. U kunt de brassband huren met danseressen om het geheel nóg feestelijker te maken. Als u echt spektakel zoekt kan de band zelfs met vuurspuwers optreden. Zo is er voor ieder wat wils. Wij bieden u altijd een all-in pakket aan. Dit betekend dat er geen onverwachte kosten achteraf worden gerekend. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reiskosten en kosten van de geluidsapparatuur. Bij Evenses zit dit allemaal bij een boeking inbegrepen. Alles wordt tot in de puntjes geregeld.

Brassband boeken voor uw stadsfeest, festival of verjaardag

De bands zijn persoonlijk door ons geselecteerd op ervaring en uitstraling. Bekijk hier de opties van brassbands!

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar