Paas entertainment huren

Huren paas entertainment.jpeg

Paas entertainment huren

Elk jaar na de eerste volle maan na de lente -equinox wordt op Zondag de feestdag Pasen gevierd. Een dag wat vooral in het licht staat van hergeboorte en een nieuw begin. Vandaar dat deze dag ook altijd in de lente wordt gevierd. Maar natuurlijk ook de jacht naar de gekleurde chocolade eieren die verstopt worden door de paashaas. Pasen heeft veel elementen van kerst. Op beide feestdagen kan er een boom(pje) staan. Zowel met Pasen als Kerst kan er extra luxe en uitgebreid gegeten worden. En winkels liggen vol met allerlei lekkere paas chocolaatjes en chocolade haasjes.

De geschiedenis van de Paashaas

Het eerste verhaal van de paashaas werd gepubliceerd door Duitse protestanten voor kinderen. In dit verhaal zou de haas gekleurde eieren leggen en verstoppen in tuinen voor kinderen die zich goed gedragen. Deze traditie heeft zich vandaag de dag voortgezet met gedecoreerde mandjes en chocolade gifts. Hoewel Pasen vooral een feestdag is wat in het Christendom wordt geëerd, is de paashaas verbonden met heidense geloven. In de oude geschiedenis van de Angelsaksisch mythologie, is het heiden festival geassocieerd met Ostara, de godin van vruchtbaarheid. Volgens de mythologie veranderde deze godin haar vogel in een haas om de kinderen te kalmeren door hen levendige eieren van de haas te schenken. De paashaas werd later door de beroemde Jacob Grimm geassocieerd met de lente en daarom symbool stond voor een nieuw begin.

Moderne Pasen

Traditioneel Pasen wordt veelal gevierd met speciale zondag kerkdiensten, muziek, muziek, bloemen en het ringen van de kerk klokken. Inmiddels Heeft deze feestdag een grote commerciële kant erbij gekregen. Tijdens deze dag vinden we natuurlijk overal de paashaas chocola en de bijbehorende eieren. Op entertainment gebied wordt er vaak ook veel aandacht besteed. Denk bijvoorbeeld aan de Jacht naar paaseieren, of het versieren van hardgekookte eieren, wat nog elk jaar bijna in elk huishouden regileus wordt gedaan.

Wat kan Evenses voor uw betekenen?

Bent u op zoek naar leuk paas entertainment voor uw evenement of feest? U kunt bij ons voor elke gelegenheid leuk paas entertainment boeken. Hierbij kunt u denken aan bruiloften, verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten of andere bedrijfsevenementen, themafeesten.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.