Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Rock 'n Roll zanger Jim
100% match

Rock 'n Roll zanger Jim

Dé Rock 'n Roll zanger van dit moment. Muziek van Elvis tot Queen, Bon Jovi en Douwe Bob.
Wilt u zanger Jim boeken voor uw feest, bedrijfsfeest, receptie of trouwceremonie? Deze zanger maakt ...
Lees meer

4,9 (18 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Cry Wolf
100% match

Cry Wolf

Invloeden van o.a. Herman Brood, Foo Fighters, Joe Satriani, Steve Lukather en Neil Young zijn duidelijk terug te horen in deze band. Lees meer

€ 1695 - € 2880
The Marions!
100% match

The Marions!

Rockband The Marions! brengt power en aanstekelijke energie in hun shows.
The Marions! brengt een breed repertoire aan bekende pop/rock songs met een aanstekelijke energie. Van het bekende we...
Lees meer

4,8 (7 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
The Groove
100% match

The Groove

Deze feestband brengt met veel pit het beste van de jaren 60, 70, 80, 90 en de hits van nu.
The Groove zet de muziek stevig neer door strak gitaarspel en mooie meerstemmige zangpartijen. Met ...
Lees meer

4,8 (9 Beoordelingen)
€ 1295 - € 2330
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Indie Rock

Gaat u binnenkort trouwen en bent u nog opzoek naar dé act die u dag compleet gaat maken? Organiseert u uw vijftigste verjaardagsfeest en bent u opzoek naar een muzikale act om het feestje naar een ander niveau te brengen? Misschien heeft u al het een of ander voor ogen, maar heeft u wel eens nagedacht over een Indie Rock act? Wij helpen graag met het organiseren van uw feest.

Wat is Indie Rock?

De term Indie staat voor independent rock. Hiermee worden onafhankelijke platenlabels of bands met eigen platenlabels aangeduid. Indie is ook een benaming voor een genre: de muziek heeft een popachtig karakter, maar is te alternatief om op de radio gedraaid te worden.

Hoe is Indie Rock ontstaan?

Aan het einde van de jaren zeventig begon de interesse naar het punkgenre enorm te dalen, waardoor veel platenlabels bandjes hebben laten vallen. Bandjes blijven echter nog in beweging om te bewijzen dat ze de media en platenmaatschappijen niet nodig hebben om te kunnen overleven. Hierdoor ontwikkelt er een heel circuit aan eigen labels, distributiekanalen en zelfs eigen concertzalen. Uiteindelijk ontstaat er in de jaren tachtig een alternatieve en vooral ook een non-commerciële muziekcultuur.

Indie Rock in Nederland

Een van de eerste zogenoemde 'DIY-bands' in Nederland is de band genaamd The Ex. Deze band viel eerst nog onder het punk genre. De band is ontstaan uit de kraakbeweging in Amsterdam. Mecano was echter de eerste band op het Amsterdamse onafhankelijkheids label No Fun. No Fun kreeg een naamswijziging en werd uiteindelijk Torso, die zich ging richten op independant new wave. Torso werd uiteindelijk verkocht aan een groot label en verloor zijn populariteit.

In de jaren negentig begonnen er steeds meer indie rock labels op te komen. Excelsior Recordings maakte zijn entree en gaf albums uit van Nederlandse Indie Rock bands, van onder andere Caesar, Daryll-Ann, Meindert Talma & the Negroes, Benjamin B, Bauer, Spinvas en Johan uit. Kleinere labels, zoals Zabel Muziek en Narrowminded, gingen zich meer richten op de cutting-edge zijde van het genre.

Verschil met alternatief

Maar wat is nu precies het verschil tussen Indie rock en alternatief/alternatieve rock?  In de jaren tachtig werd er zoal onder het motto D.I.Y muziek gemaakt: ‘do it yourself’. Zij waren van mening dat muziek gemaakt moest worden door de liefde voor muziek en niet om het geld. Dit bericht raakte veel soorten genres zoals grunge, lo fi, metal, industrial en house. Het verzamelnaam hiervoor werd ‘alternatief’. Vooral het genre grunge maakte begin jaren negentig een grote doorbraak en kwam in de hitlijsten terecht. Dit opende de deuren voor andere genres binnen de ‘alternatieve sector’. Platenmaatschappijen gingen hier helemaal op in en brachten de ene rockact naar de andere uit. Om deze reden staat Indie los van alternatief: Indie omschrijft onafhankelijke platenlabels en bandjes. Indie als genre kan wel als alternatief omschreven worden, het omvat veel verschillende soorten muziek. De bekendste zijn Indie Rock en Indie Pop.

Hedendaags

Met indie wordt hedendaags niet meer onafhankelijkheid bedoeld. Tegenwoordig gaat het om muziek wat een pop-achtig karakter heeft, maar te alternatief is voor de radio. Bekende Indie Rock bands van anno 2020 zijn:

- The Kooks

The Kooks, Luke Pritchard, Hugh Harris, Peter Denton, Alexis Nuñez, kennen elkaar van Brighton Music College. In 2005 besloten zij daar om een band te gaan beginnen. The Kooks verspreidde zich snel over het internet en groeide snel. Zij brachten hun debuutalbum in 2006 uit, genaamd Inside In/Inside Out. In Nederland haalde het nummer 'Naïve' de Single Top 100. Het nummer 'She Moves In Her Own Way' behaalde de Top 40. The Kooks hebben op diverse Nederlandse festivals gespeeld: Pinkpop, Lowlands en Parkpop

- Cage The Elephant

Cage The Elephant, opgericht in 2006, is een Amerikaanse Indie Rock band. De band bracht in 2009 hun debuutalbum uit. Het tweede album genaamd 'Thank You, Happy Birthday', kwam in 2011 op 2 binnen in de Billboard 200. Beide albums werden geproduceerd door Jay Joyce van Jive Records. In totaal heeft Cage The Elephant anno 2020 zeven albums uitgebracht: Cage The Elephant (2009), Live at Grimey's (2010), Thank You Happy Birthday (2011), Melophobia (2013), Tell Me I'm Pretty (2015), Unpeeled (2017) en Social Cues (2019).

- Arctic Monkeys

Arctic Monkeys is een Britse Indie Rock band die in 2002 is opgericht. De band bestaat uit de leden Alex Turner, Jamie Cook, Nick O'Malley en Matthew Helders. In 2005 kreeg de band naamsbekendheid door het internet. In 2006 brachten zij hun debuutalbum 'Whatever people say I am, that's what I'm not' uit. Dit werd het best verkochte debuutalbum van het Verenigd Koninkrijk. Evenals het album behaalde de twee singles 'I Bet You Look Good on the Dancefloor' en 'When The Sun Goes Down' nummer 1. Een jaar later (2007) volgde het tweede album Favourite Worst Nightmare, met leadsingle "Brianstorm". In 2009 verscheen het derde album van de band 'Humbug', geproduceerd door Josh Homme en James Ford. Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen speelden de Arctic Monkeys de twee nummers  "I Bet You Look Good on the Dancefloor' en hun cover op 'Come Together' voor groot publiek. Op 9 september 2013 werd het album 'AM' uitgebracht en het album wist uit te groeien tot het populairste album van de band. Het stond één week op nummer één in de Nederlandse Album Top 100 en twee weken in de Vlaamse Ultratop 50. Na een korte pauze bracht de band in 2018 hun album 'Tranquility Base Hotel & Casino' uit.

- The Growlers

The Growlers richtte zich in 2006 op. Op hun eerste drie albums - Are You In Or Out? (2009), Hot Tropics (2010) en Hung at Heart (2013) - combineerde The Growlers verschillende soorten sub-genres zoals vintage surf rock met slow-burn. Het album Chinese Fountain (2014) introduceerde een vleugje disco, mede geïnspireerd door de verhuizing naar Los Angeles. Het album City Club (2016) bracht The Growlers samen met de producer Julian Casablancas. In 2019 bracht de band hun eigen geproduceerde album Natural Affair uit.

- Hippo Campus

Indie Rock band Hippo Campus werd in 2013 gevormd door de leden Jake Luppen, Nathan Stocker, Zach Sutton, Whistler Allen en sinds 2017 ook DeCarlo Jackson. In 2014 brachten zij hun eigen EP 'Bashful Creatures' uit. Hierna tekende de band bij het label Grand Jury Records. Hippo Campus bracht in 2017 hun tweede EP uit, genaamd South. Hippo Campus bracht ook in 2017 hun eerste album 'Landmark' uit.

- Wallows

De Indie Rock band Wallows bestaat uit de leden Braeden Lemasters, Cole Preston en Dylan Minette. De band begon in 2017 onafhankelijk nummers uit te brengen. Hun eerste single 'Pleaser' haalde de tweede plek in de Spotify Global Viral 50 lijst. In 2018 tekende de band bij Atlantic Records. Wallows bracht in 2019 hun debuut album uit, genaamd Nothing Happens.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een Indie Rock act geboekt of georganiseerd hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar wij kunnen ons voorstellen dat alle hulp welkom is. Evenses is al jaren actief in Nederland en België, dus kunnen u overal mee helpen. Wij bespreken graag uw wensen, zodat we samen de perfecte act kunnen vinden. Wij zijn altijd beschikbaar, u kunt ons bellen of een mail sturen.

FAQ Indie Rock

Wat kost een band?

Als richtlijnen kunt u aan de volgende prijzen denken:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs hang af van meerdere factoren: kwaliteit, bekendheid, grootte, duur van het optreden, benodigde geluidstechniek en de reiskosten. Dit bepaald gezamelijk de totaalprijs van de aangevraagde band.

Welke nummers spelen bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Ze staan echter veelal open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven, zodat deze geoefend kunnen worden. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een band?

Een standaard optreden bestaat vaak uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen wij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen. De hoogte van deze vergoeding kan u met Evenses van tevoren afspreken.

Heeft de band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar