Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
Party Collective biografie Partyband 'Party Collective' is dé coverband die met hun ongelooflij...
Lees meer

4,8 (27 Beoordelingen)
€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 koppi...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 2100 - € 3865
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Country Rock n' Roll

Country muziek is ontzettend populair in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa. Overal in de wereld zijn er veel artiesten die zich richten op country muziek. Maar wist je dat country muziek ook rock n' roll als genre heeft? Ja! Country rock n' roll is welbekend.

Dit is hoe het verhaal rondgaat:
Country sliep met de blues in Memphis en zo ontstond er country rock n' roll (ook wel Americana genoemd). Na een tijdje was country het beu en ging terug naar Nashville. Dat is een simpele en korte uitleg van het verhaal, maar als we kijken naar de geschiedenis van het genre, dan blijkt het dat country rock n' roll muziek invloed heeft gehad op ontzettend veel mensen. Door country rock n' roll muziek voelden mensen zich verbonden met elkaar.

Geschiedenis van country rock n' roll

Er was een aantal artiesten die welbekend waren in country muziek en uiteindelijk over zijn gestapt naar country rock n' roll. Neem bijvoorbeeld Orbison. Hij groeide op met countrymuziek, maar hij stapte uiteindelijk over naar rock n' roll.

Rock n' roll ontstaat in het midden van de jaren vijftig in Amerika. Het is een combinatie van Country & Western en Rhythm & Blues. Het genre ontstond als volgt: tijdens de economische crisis in de jaren 30 en de Tweede Wereldoorlog trekken veel plattelandsbewoners naar de stad. Zij nemen hun muziek mee. Echter, in hun nieuwe leefomgeving verandert die al snel van klank. Er kwamen nieuwe instrumenten, zoals de elektrische gitaar en het drumstel, dit werden de basisinstrumenten voor de city blues. De muziek van de blanke Amerikaanse plattelandsbevolking maakt een soortgelijke ontwikkeling mee.

In steden als New Orleans en Chicago vliegt er inspiratie over van de ene muziekcultuur naar de andere. Countrymuzikanten gaan een drumstel gebruiken en kopiëren de ritmes en schema's van blues. Bluesmuzikanten versnellen hun tempo om ook op te kunnen treden in de clubs. Daar was vlak na de Tweede Wereldoorlog veel geld te verdienen.

country rock n'roll

Alan Freed introduceert in 1951 een radioprogramma waarin hij aandacht besteedt aan zwarte muziek: de Moondog's House Rock 'n' Roll Party. De woorden rock 'n' roll heeft hij gepikt van enkele plaatjes.

De country rock n' roll is dus een subgenre dat eind jaren 60 en begin jaren 70 een golf van rockmuzikanten op gang bracht. De genre combineert country en rock met elkaar. Country rock n' roll bestaat voornamelijk uit twee soorten: die gespeeld door rockmuzikanten en die gespeeld door countrymuzikanten.

Wat is country rock n' roll

Country rock n' roll is een combinatie van countrymuziek, rock en popmuziek. Gram Parsons wordt als uitvinder van de country rock n' roll beschouwd. Het album Sweetheart of the Rodeo uit 1968 van The Byrds, betekende een doorbraak van de stijl. Een ander woord voor country rock n' roll is Americana.

Country rock n' roll bands boeken?

Wilt u voor een feestje of een andere speciaal evenement een country rock n' roll band boeken? Dit kan bij Evenses. Wij helpen u met zoeken welke band het best bij u past en zorgen ervoor dat uw dag slaagt.

country rock n' roll

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar