Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Soulin' Jazz Trio
100% match

Soulin' Jazz Trio

Met dit muziek trio brengt u Soul and Jazz naar al u feesten! Boek ze nu!
Soulin'Jazz Trio boeken Soulin'Jazz Trio is een professioneel muzikaal trio bestaande uit een zangeres, pianist en ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1895 - € 3220
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorgen...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Bigband boeken

Bigband bboeken boeken bigband bigband boeken.jpg
De bigbands. Deze muzikale ensemble wordt vooral gelinkt met jazzmuziek en kregen hun populariteit in de jaren 30 en 40. Normaliter bestaan bigbands uit 12 tot 25 muzikanten die vaak blaasinstrumenten of slaginstrumenten spelen. U kunt een bigband boeken bij Evenses.

Geschiedenis bigbands

In de geschiedenis van bigbands zijn in stijl twee periodes te onderscheiden. Halverwege de jaren twintig maakten doorgaans 10 tot 25 muzikanten deel uit van een bigband. In die tijd speelde hij een zachte jazz met bijna geen improvisatie. De viool werd ook gebruikt, maar deze situatie bleef bestaan ​​tot de introductie van de swing in 1935. Deze dansmuziek (tot swing) wordt gekenmerkt door zoete klank en romantische melodie. De muzikanten drongen aan op het voorgestelde arrangement en de zanger - meestal een tenor - zong de melodie zonder improvisatie. Frank Sinatra (Frank Sinatra) is een van de tenoren wiens carrière een hoge vlucht nam dankzij het werken met het populaire dansorkest van Tommy Dorsey.

Latere bandleiders creëerden verschillende stijlen, zoals Braziliaanse jazz en Afro-Cubaanse jazz, en gebruikten klassieke bigbandinstrumenten voor deze stijlen. Sindsdien spelen moderne bigbands diverse jazzmuziek. Sommige van de grotere Europese jazzgroepen gebruiken voornamelijk grote bandinstrumenten om avant-gardejazz te spelen. In de laatste jaren van dat decennium maakte Swing een comeback in de Verenigde Staten. Lindyhop werd populair aan beide kanten van de zeestraat en veel jonge mensen toonden opnieuw interesse in de stijl van bigbands.

Bigbands samenstelling

Bigbands zijn samengesteld uit verschillende soorten secties:

  • Ritmesectie: drumstel, contrabas of basgitaar, piano en gitaar. Deze sectie is essentieel voor de bigbands en haar publiek. Het is namelijk de motor van de bigbands die de rest van de band aandrijft in een constant ritme en tempo.
  • Trompetsectie: 1e tot 4e trompet De sectieleider speelt de 1e trompet en ook de hoogste noten. De 2e trompet speelt vaak sologedeelten.
  • Trombonesectie: 1e tot 4e trombone (1 bas en 3 tenor).
  • Saxofoonsectie: 1 baritonsaxofoon, 2x altasaxofoon, 2x tenorsaxofoon. De eersye altasax is altijd de leider van deze sectie. De sectieleider geeft allebei de frasering en volume aan voor de andere saxofonisten.
  • Hoornsectie: is vaak bij moderne bigbands

Soms is er een zangeres or zanger bij die de melodie zingt.

jazz

Jazz is een op Afrikaanse ritmes, ragtime en blues gebaseerd muziekgenre dat ontstond in de Verenigde Staten. Jazz zelf is nog eens onderverdeeld in vele stijlen zoals dixieland, bebop en freejazz. De moderne jazz kent o.a. de swing, bebop, bop en fusion. Typisch voor de jazzmuziek is dat er veel bij wordt geïmproviseerd.

Bigband boeken

Bigband boeken bigband boeken bigband boeken bigband boeken bigband boeken.jpg
Een bigband boeken is altijd een goede keuze als entertainment. Met een bigband boeken is uw feest helemaal af. Bigbands van evenses zijn een muzikale groep die bestaan uit op zijn minst 4 muzikanten. Ook is een bigband boeken vaak populairder omdat door de aantal mensen in een band, ze een leukere feest sfeer kunnen creëren. Het effect wordt groter en de bandleden moedigen elkaar en het publiek aan om te dansen en echt te feesten. Of ze kunnen juist ervoor zorgen dat het emotioneel word door middel van zang en het type instrument. .

Wilt u een bigband boeken voor een evenement? U kunt een bigband boeken voor een feest, een bigband boeken voor een bedrijfsfeest of u kunt en bigband boeken voor een diner. Bij Evenses kunt u een bigband boeken die gereed staat uw gasten weg te blazen met hun talent. Met hun prachtige muziek maken ze uw feest een spektakel.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar