Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Mariachi band
100% match

Mariachi band

Deze Mariachi Band laat u de Mexicaanse sferen proeven. Een genre wat de mensen laat stralen.
Deze Mariachi band is een band die u als live-act kunt boeken voor uw bruiloft, bedrijfsfeest, v...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 1095 - € 1970
Banda del Sur
100% match

Banda del Sur

Laat u betoveren door de prachtige stem en gitaarspel van deze geweldige muzikanten!
Banda Del Sur bestaat uit getalenteerde muzikanten die hun opleiding aan het conservatorium in Rotterdam...
Lees meer

5 (14 Beoordelingen)
€ 795 - € 2795
Bossa Nova Band
100% match

Bossa Nova Band

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorge...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mexicaanse themafeesten

Mexicaanse themafeesten

Mexico is een land met een rijke cultuur en tradities, en dit is terug te zien in de vele feesten die er gevierd worden. Van grote nationale vieringen tot lokale festivals, Mexicaanse themafeesten zijn kleurrijk, levendig en vol van enthousiasme. Bovendien zijn Mexicaanse feesten een uitstekend thema voor een feestje of evenement. In deze tekst zullen we enkele van de belangrijkste Mexicaanse themafeesten bespreken, evenals enkele ideeën voor het organiseren van een Mexicaans themafeest.

Día de los Muertos (Dag van de Doden)

Día de los Muertos, of de Dag van de Doden, is een van de meest iconische Mexicaanse feesten. Het wordt gevierd op 1 en 2 november en is bedoeld om de overledenen te eren en te herdenken. Het festival staat bekend om zijn kleurrijke altaars, of ofrendas, waarop families bloemen, kaarsen en voedsel leggen als een offer aan hun overleden dierbaren.

Een typische Dia de los Muertos-outfit bestaat uit een skelettenmasker en een felgekleurde outfit. Het is ook gebruikelijk om suikerschedels te eten en te versieren, evenals pan de muerto, een zoet brood dat speciaal voor het festival wordt gebakken.

Mexicaanse themafeesten.jpg
Als u een Dia de los Muertos-themafeest organiseert, kunt u overwegen om een ​​altaar op te zetten en uw gasten te vragen om een ​​offer te brengen voor hun dierbaren die zijn overleden. Serveer ook traditionele Mexicaanse gerechten zoals tamales en pozole. Vergeet niet om de suikerschedels en het pan de muerto als dessert te serveren en vraag uw gasten om zich te kleden in traditionele Mexicaanse kleding, of als een skelettenfiguur.

Cinco de Mayo

Cinco de Mayo, of de Vijfde van Mei, is een feestdag die de overwinning van het Mexicaanse leger herdenkt op het Franse leger in de Slag bij Puebla in 1862. Hoewel het een belangrijke dag is in de Mexicaanse geschiedenis, wordt het voornamelijk gevierd in de Verenigde Staten als een viering van de Mexicaanse cultuur.

Cinco de Mayo-feesten omvatten traditionele Mexicaanse gerechten zoals guacamole, salsa, en taco's. Het is ook gebruikelijk om te dansen op traditionele muziek zoals mariachi en cumbia. Een ander kenmerk van Cinco de Mayo-feesten zijn de kleurrijke decoraties, zoals slingers in de kleuren van de Mexicaanse vlag: groen, wit en rood.

Als u een Cinco de Mayo-themafeest organiseert, overweeg dan om een ​​tafel met traditionele Mexicaanse gerechten te maken en uw gasten te vragen om hun eigen taco's samen te stellen. Speel traditionele muziek en vraag uw gasten om zich te kleden in de kleuren van de Mexicaanse vlag. Maak het feest compleet met kleurrijke decoraties zoals slingers en papieren bloemen.

Naast Dia de los Muertos en Cinco de Mayo zijn er tal van andere Mexicaanse themafeesten die het waard zijn om te vieren of om als thema voor een feestje te gebruiken.

Fiestas Patrias

Fiestas Patrias, of Nationale Feestdagen, worden gevierd ter ere van de onafhankelijkheid van Mexico. De festiviteiten beginnen op 15 september met de "Grito de Dolores", een ceremonie waarbij de Mexicaanse president de onafhankelijkheid van Mexico aankondigt en het volk aanmoedigt om Viva Mexico! te roepen. Op 16 september, de Onafhankelijkheidsdag, wordt er veel gegeten en gedronken, worden er parades gehouden en worden er traditionele Mexicaanse dansen opgevoerd.

Als u een Fiestas Patrias-themafeest organiseert, kunt u overwegen om Mexicaanse vlaggen en decoraties op te hangen. Serveer traditionele gerechten zoals chiles en nogada, mole poblano en carne asada. U kunt ook mariachi-muziek spelen en uw gasten vragen om zich te kleden in de kleuren van de Mexicaanse vlag.

Carnaval

Carnaval wordt over de hele wereld gevierd, maar het Mexicaanse Carnaval is een unieke viering die begint op de donderdag voor Aswoensdag en eindigt op de dinsdag daaropvolgend. De festiviteiten omvatten dansen, muziek, optochten en kleurrijke kostuums.

Als u een Carnaval-themafeest organiseert, kunt u overwegen om kleurrijke maskers en kostuums te dragen. Serveer traditionele Mexicaanse gerechten zoals enchiladas, tamales en tostadas. U kunt ook Latijns-Amerikaanse muziek spelen en uw gasten uitnodigen om te dansen en mee te doen aan de festiviteiten.

Las Posadas

Las Posadas, of de Herbergtocht, is een negen dagen durende viering die begint op 16 december en eindigt op kerstavond. De viering herdenkt de tocht van Maria en Jozef op zoek naar een plek om te overnachten voordat Jezus werd geboren.

Als u een Las Posadas-themafeest organiseert, kunt u overwegen om een ​​scène na te bootsen van Maria en Jozef die op zoek zijn naar een herberg. Serveer traditionele Mexicaanse gerechten zoals buñuelos, churros en champurrado. U kunt ook traditionele kerstliederen spelen en uw gasten uitnodigen om samen te zingen.

Conclusie

Mexicaanse themafeesten zijn kleurrijk, levendig en vol van enthousiasme. Of u nu een groot feest organiseert of gewoon thuis iets kleins viert, een Mexicaans thema kan een leuke en feestelijke sfeer creëren. Door traditionele gerechten, muziek en decoraties toe te voegen, kunt u uw gasten onderdompelen in de Mexicaanse cultuur en ervoor zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Of het nu gaat om Dia de los Muertos, Cinco de Mayo, Fiestas Patrias

Mexicaanse themafeesten organiseren?

Mexicaanse themafeesten organiseren en al aan het oriënteren naar entertainment voor uw feest? Weet u niet waar te beginnen? Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van passend entertainment? U kunt ons in dat geval gerust bellen om de opties door te nemen of advies te geven. U kunt ons 7 dagen per week bereiken om uw wensen door te nemen of meer informatie te geven over onze artiesten.

Bij evenses kunt u:

Bij Evenses is kwaliteit erg hoogstaand, daarom werken wij alleen maar met professionele artiesten. Mexicaanse themafeesten boekingen zorgen altijd voor veel plezier, ook staan de Mexicaanse themafeesten boekingen bekend als een groots feest spektakel.Waarom een latin band boeken?

Het boeken van een Latin band is een geweldige manier om je feest een opwindende en sfeervolle sfeer te geven. Het is een perfecte keuze voor feesten en evenementen waar mensen willen dansen, lachen en genieten van de muziek en de sfeer.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar