8 tips voor het organiseren van een feest

Feest organiseren.jpg

Heeft u dit jaar iets te vieren? En wilt u hét feest van het jaar houden? Dan is voorbereiding hét sleutelwoord. Met onze tips geeft u het allerbeste feest en zorgt u er ook nog eens voor dat het drukbezocht wordt.

Tips voor het het organiseren van een feest

Of u nu een bedrijfsfeest, een jubileumfeest of een huwelijksfeest organiseert: er komt veel bij kijken. Het organiseren van een feest is niet iets dat u in een middagje doet. Vooral niet als het om een groot feest gaat. Met deze 8 handige tips maakt u de organisatie van uw feest een stuk makkelijker.

Tip 1: Begin op tijd

Begin altijd op tijd met het organiseren van een feest. Minstens een half jaar van tevoren. Doe dit ook wanneer u de afgelopen jaren al vaker een feest heeft georganiseerd. Het kost namelijk heel wat tijd om alles volgens planning geregeld te krijgen. Als u op tijd begint, kunt u er ook voor zorgen dat de uitnodigingen op tijd worden verstuurd en dat de genodigden een plekje in hun agenda kunnen vrijhouden.

Tip 2: Bepaal uw doelgroep

Voordat u verder gaat met de organisatie van het feest, is het van belang om de doelgroep vast te stellen. Zo kunt u de invulling van het feest op uw doelgroep afstemmen. Uw doelgroep kan bijvoorbeeld bestaan uit vrienden, klanten, werknemers of onbekenden.

Tip 3: Bepaal het juiste moment

Als u zeker weet dat u een feest gaat geven, is het tijd om een datum te prikken. Niet alleen de invulling van uw feest of event bepaalt het succes, maar ook de dag waarop u het organiseert. Houd rekening met het seizoen, feestdagen en/of vakantieperiodes. Ga na of er op dezelfde dag geen andere vergelijkbare feesten zijn, want dit kost u bezoekers.

Tip 4: Kies de locatie

De locatie bepaalt voor een groot deel het succes van het feest. Zo kunt u bijvoorbeeld een partycentrum kiezen, maar ook een meer afgelegen locatie. Let bij het kiezen van een feestlocatie in ieder geval op de volgende zaken: de ligging, de capaciteit, de bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Tip 5. Zorg ervoor dat uw feest bekendheid krijgt

Wanneer u een groot feest organiseert, is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg mensen op uw party komen. Zorg er dus voor dat uw feest bekendheid krijgt. Stuur niet alleen uitnodigingen, maar deel uw feest op social media en stuur e-mails en/of whatsappberichten naar alle genodigden.

Tip 6: Bedenk een thema

Een goed feest heeft een goed thema nodig. Bovendien maakt dit het plannen een stuk makkelijker. Een thema zorgt ook voor positieven energie. Wanneer u een thema heft geselecteerd wordt het veel makkelijker om de invulling te kiezen. Zo kunt u de hapjes, drankjes, aankleding, muziek en acts helemaal op het thema afstemmen. Evenses kan elk themafeest voor u organiseren. Voorbeelden hiervan zijn een:

Hippie Party

Après-Ski feest

Oktoberfest

Foute Party

Er wordt dan aan alles gedacht, zoals de decoratie, de catering, acts en de muziek. Denk bijvoorbeeld aan een DJ of een leuke coverband.

Hippie Party

Laat de hippie in u los op de Hippie Party. Dit feest is geschikt voor elke gelegenheid, zoals een bedrijfsfeest, clubfeest of jubileum. Met de Hippie Party gaat u terug in de tijd van de flower power en hoort u de beste hits van toen en nu. Op het feest zijn een allround zanger/entertainer en een DJ aanwezig die verzoeknummers draait. Uw gasten genieten van vier uur non-stop entertainment en kunnen meedoen aan een te gekke muziekquiz. Dus trek uw bloemetjesoutfit aan, haal de plateauzolen uit de kast en geniet van de flower power muziek.

Après-ski feest

Tijdens de succesvolle après-ski party heeft u het gevoel dat u net uit de ski’s bent gestapt en een gezellige après-ski bezoekt. Wij toveren de locatie om in een geweldig skidecor. Onze allround zanger/entertainer en DJ zorgen voor de warme après-ski sfeer en draaien de meest swingende hits. Tijdens dit themafeest komen bekende nummers langs, zoals Anton aus Tirol en Fliegerlied. Kortom; dit feest is een en al ‘gemütlichkeit’ onder het genot van lekkere warme glühwein en verschillende schnaps.

Oktoberfest

Evenses kan voor u een echt Oktoberfest organiseren. Op dit Duitse muziekspektakel gaat iedereen los! Natuurlijk zijn de pullen bier, traditionele Duitse lederhosen en dirndls onmisbaar op dit te gekke feest. De beste schlagerhits komen voorbij. Deze hebben een hoog meezing gehalte en leiden ongetwijfeld tot een volle dansvloer. Een allround zanger/entertainer en een DJ zorgen er samen voor dat dit muziekspektakel een groot succes wordt.

Foute Party

De Foute Party is een Goed Fout feest met de foutste en gekste muziek! Gedurende dit foute feest verzorgt een live artiest live entertainment. Onder begeleiding van een allround DJ zingt hij de leukste, foute nummers. Dit themafeest wordt een knallende party waarbij alle bekende foute hitjes langskomen. Van de Vengaboys en Jan Smit tot aan de Backstreet Boys en de Spice Girls. Een ding is zeker: de Foute party wordt een feest waarbij iedereen tot in de late uurtjes op de allerfoutste hits staat te swingen.

Tip 7: Geniet ervan

Uw feest is natuurlijk niet geslaagd als u er zelf niet van geniet! Laat alles op u afkomen en geniet van elk moment. Uiteindelijk komt alles goed en heeft u straks een geslaagd feest of evenement.

Evenses biedt zangers, zangeressen, bands, Dj’s, shows en acts voor elk soort feest. Wij hebben een breed assortiment en kunnen dan ook elk soort feestje of evenement invullen. Geef uw wensen en voorkeuren aan ons door en wij zorgen ervoor dat u zich nergens meer druk over hoeft te maken.

Tip 8: Laat de organisatie over aan een professioneel entertainmentbedrijf

Het organiseren van een groot feest kost veel tijd en zorgt ook nog eens voor een hoop stress. Dit gaat ten koste van het succes van uw feest. Wilt u er echt zeker van zijn dat uw feest volgens de planning loopt? En dat er een stand-by is als de geboekte zanger of entertainer plotseling moet afzeggen? Dan is het een aanrader om uw feest te laten organiseren door een professioneel entertainmentbureau. Evenses biedt u diverse totaalpakketten voor het organiseren van het perfecte feest, zoals een bedrijfspakket, bandpakket en bruiloftspakket. Door de organisatie uit handen te geven, heeft u ook nog eens de tijd om zelf te genieten van uw feest.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar