Achtergrondmuziek boeken

achtergrondmuziek artiesten inhuren.jpg

Gaat u binnenkort trouwen of organiseert u een receptie, bedrijfsfeest of borrel? Dan is achtergrondmuziek onmisbaar. Achtergrondmuziek zorgt voor een fijne, serene sfeer en is niet bedoeld om direct of bewust naar te luisteren. De muziek heeft vooral als doel om de sfeer van het evenement nog meer te verhogen. Vraagt u zich af welke muzikale act bij achtergrondmuziek past? Bekijk hieronder onze top 5.

Achtergrondmuziek wordt vooral ingezet bij bruiloften, recepties en borrels. Het is er in verschillende vormen en maten. Onze artiesten zijn professioneel en leveren hoge kwaliteit. Zij kunnen zich aanpassen aan evenementen waar muziek niet de hoofdtoon voert.

Groot aanbod achtergrondmuziek

Ons entertainmentbureau beschikt over een ruim bestand van artiesten. Bij ons boekt u klassieke ensembles die zorgen voor rustige achtergrondmuziek, zoals strijkersensembles of klassieke duo’s. Ook hebben wij een groot aanbod aan instrumentale muziek, jazzartiesten, drive-in-shows en akoestische achtergrondmuziek.

Jazzband- of duo

Een jazzband- of duo is vaak zeer geslaagd als muzikale achtergrondact. De rustige jazzmuziek zorgt vaak voor een intieme en rustige sfeer.

1. Jazzband Drink On Us

De stijlvolle jazzband Drink Ons Us is dé perfecte band voor uw feest. Deze band kan zowel als muzikale achtergrondact of als feestelijke band optreden. De jazzband verzorgt jazzy achtergrondmuziek én dansbare pop of covermuziek. Dankzij hun jarenlange ervaring weten de bandleden welke muziek uw feest, bruiloft, receptie of borrel nodig heeft. Wilt u aan het begin van het evenement subtiele jazzy achtergrondmuziek? Dan kunt u Drink On Us hiervoor inzetten. Later kunnen de muzikanten ook meer dansbare en herkenbare popmuziek spelen. Drink On Us is geen dertien in een dozijn coverband. Het is een band die haar eigen stijlvolle jazzy uitstraling heeft. Met Drink On Us boekt u één band die u maximaal kunt inzetten.

2. Gipsy jazz duo Manouche

Jazzy duo Manouche brengt sfeer op uw receptie, borrel, bruiloft of diner. Het is een heel fijn muziekduo voor achtergrondmuziek. De violiste en gitarist spelen zowel akoestisch als versterkt. De muzikanten zijn zeer virtuoos en goed op elkaar ingespeeld. Het duo heeft al een flink repertoire opgebouwd. Zo spelen de twee swing uit de jaren 30, bossa’s en jazz standards en Franse gipsy jazz. Soms speelt het duo bestaande arrangementen, maar meestal dagen ze elkaar uit met improvisaties. Door hun jarenlange ervaring en ruim 200 optreden per jaar weet het duo Manouche heel goed wat er nodig is om uw evenement op te leuken.

Klassiek ensemble huren voor achtergrondmuziek

Wilt u uw feest, bruiloft, receptie of borrel een chique uitstraling geven? Dan is een klassiek ensemble zeer geschikt. De ensembles kunnen in verschillende formaties optreden.

3. Klassiek ensemble Priëra

Klassiek ensemble Priëra is een klassiek trio dat bestaat uit talentvolle en professionele muzikanten. Priëra speelt prachtige stukken van bekende klassieke componisten als Beethoven, Chopin, Debussy, Schubert, Scarlatti, Mozart, Bach en Liszt. Het ensemble speelt op bruiloften, bedrijfsfeesten, recepties en diners, ceremonies. U kunt deze muzikanten inzetten om een optreden te verzorgen met achtergrondmuziek voor uw receptie, diner of bedrijfsfeest. Verder kan het ensemble ook een prachtig concert verzorgen voor uw trouwceremonie, verjaardag, jubileum of congres.

Instrumentale muziek

Wilt u een instrumentale artiest inhuren die de achtergrondmuziek verzorgt? Dan heeft u bij ons onder meer de keuze uit een harpist(e), violist(e), pianist(e), gitarist(e), accordeonist(e) en saxofonist(e). Een muzikant die (klassieke) muziek speelt op uw ceremonie, bruiloft of receptie is gegarandeerd een toevoeging op uw gelegenheid.

4. Violist(e)

Bij Evenses kunt u onder meer een violist(e)huren. Onze violisten kunnen achtergrondmuziek spelen, maar u kunt ze ook inhuren als centrale muzikale act op uw gelegenheid. Een violist(e) speelt voornamelijk muziek uit het klassieke muziekgenre. Hij of zij speelt stukken van bekende componisten.

Muziekduo

U kunt ook een muziekduo huren dat én achtergrondmuziek verzorgt én als hoofdact optreedt. Alles is mogelijk.

5. Muziekduo Two Delight

Als u op zoek bent naar een allround duo dat achtergrondmuziek verzorgt en ook kan optreden als hoofdact, dan is Two Delight een aanrader. Dit Nederlands-Argentijnse duo heeft jarenlang een succesvolle carrière gehad in Zuid-Spanje en verzorgt nu tal van succesvolle optredens op feesten en evenementen in Nederland en België. Two Delight heeft een uiteenlopend repertoire. De twee spelen songs van Tina Turner en Caro Emerald, maar ook Golden Oldies, Modern, Country, Soul en Spaanstalige muziek.

Muzikale hoofdacts

Naast een mooi openingsnummer om een ceremonie mee te starten is muziek tijdens een receptie, borrel, diner of feest natuurlijk ook niet onbelangrijk. Naast live achtergrondmuziek kunt u ook een coverband, duo, solist of dj huren als muzikale hoofdact.

Verlichte dansvloer huren

Om iedereen aan het dansen te krijgen, is het een aanrader om een verlichte dansvloer te huren. Een LED verlichte dansvloer is perfect om uw gasten aan te sporen tot dansen. U kunt de dansvloer helemaal afstemmen op het thema van uw feest of de feestlocatie. Zo kunt u kiezen voor een verlichte dansvloer met patronen, eentje met pixels of eentje waarbij u de afbeeldingen zelf kiest. Als u een dansvloer huurt, dan wordt deze door professionele vakmensen voor u geïnstalleerd. Het enige dat u hoeft te doen, is te genieten van uw feest.

Boek een compleet arrangement

Het organiseren van een feest, receptie of bruiloft kost veel tijd. U bent veel tijd kwijt aan het vinden van geschikte muziek, een leuke act, een fotograaf en een goede catering. Evenses biedt u een compleet arrangement, waarbij wij alles voor u regelen. Dit pakket bestaat onder meer uit een dj of band, een fotograaf of fotohokje en een verlichte dansvloer. U heeft de keuze uit de volgende pakketten:

Bruiloftspakket: avond of compleet smart, avond of compleet premium, avond of compleet exclusive.

Bedrijfspakket: receptie/diner smart, receptie/diner premium, receptie/diner exclusive.

Feestpakket: feest smart, feest premium, feest exclusive.

Meer informatie over achtergrondmuziek?

Wilt u meer informatie over achtergrondmuziek? Of wilt u Evenses graag inzetten voor het verzorgen van uw feest, receptie of bruiloft? Neem dan gerust even contact met ons op. Een van onze entertainment professionals voorziet u graag van een advies.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar