Achtergrondmuziek boeken

achtergrondmuziek artiesten inhuren.jpg

Gaat u binnenkort trouwen of organiseert u een receptie, bedrijfsfeest of borrel? Dan is achtergrondmuziek onmisbaar. Achtergrondmuziek zorgt voor een fijne, serene sfeer en is niet bedoeld om direct of bewust naar te luisteren. De muziek heeft vooral als doel om de sfeer van het evenement nog meer te verhogen. Vraagt u zich af welke muzikale act bij achtergrondmuziek past? Bekijk hieronder onze top 5.

Achtergrondmuziek wordt vooral ingezet bij bruiloften, recepties en borrels. Het is er in verschillende vormen en maten. Onze artiesten zijn professioneel en leveren hoge kwaliteit. Zij kunnen zich aanpassen aan evenementen waar muziek niet de hoofdtoon voert.

Groot aanbod achtergrondmuziek

Ons entertainmentbureau beschikt over een ruim bestand van artiesten. Bij ons boekt u klassieke ensembles die zorgen voor rustige achtergrondmuziek, zoals strijkersensembles of klassieke duo’s. Ook hebben wij een groot aanbod aan instrumentale muziek, jazzartiesten, drive-in-shows en akoestische achtergrondmuziek.

Jazzband- of duo

Een jazzband- of duo is vaak zeer geslaagd als muzikale achtergrondact. De rustige jazzmuziek zorgt vaak voor een intieme en rustige sfeer.

1. Jazzband Drink On Us

De stijlvolle jazzband Drink Ons Us is dé perfecte band voor uw feest. Deze band kan zowel als muzikale achtergrondact of als feestelijke band optreden. De jazzband verzorgt jazzy achtergrondmuziek én dansbare pop of covermuziek. Dankzij hun jarenlange ervaring weten de bandleden welke muziek uw feest, bruiloft, receptie of borrel nodig heeft. Wilt u aan het begin van het evenement subtiele jazzy achtergrondmuziek? Dan kunt u Drink On Us hiervoor inzetten. Later kunnen de muzikanten ook meer dansbare en herkenbare popmuziek spelen. Drink On Us is geen dertien in een dozijn coverband. Het is een band die haar eigen stijlvolle jazzy uitstraling heeft. Met Drink On Us boekt u één band die u maximaal kunt inzetten.

2. Gipsy jazz duo Manouche

Jazzy duo Manouche brengt sfeer op uw receptie, borrel, bruiloft of diner. Het is een heel fijn muziekduo voor achtergrondmuziek. De violiste en gitarist spelen zowel akoestisch als versterkt. De muzikanten zijn zeer virtuoos en goed op elkaar ingespeeld. Het duo heeft al een flink repertoire opgebouwd. Zo spelen de twee swing uit de jaren 30, bossa’s en jazz standards en Franse gipsy jazz. Soms speelt het duo bestaande arrangementen, maar meestal dagen ze elkaar uit met improvisaties. Door hun jarenlange ervaring en ruim 200 optreden per jaar weet het duo Manouche heel goed wat er nodig is om uw evenement op te leuken.

Klassiek ensemble huren voor achtergrondmuziek

Wilt u uw feest, bruiloft, receptie of borrel een chique uitstraling geven? Dan is een klassiek ensemble zeer geschikt. De ensembles kunnen in verschillende formaties optreden.

3. Klassiek ensemble Priëra

Klassiek ensemble Priëra is een klassiek trio dat bestaat uit talentvolle en professionele muzikanten. Priëra speelt prachtige stukken van bekende klassieke componisten als Beethoven, Chopin, Debussy, Schubert, Scarlatti, Mozart, Bach en Liszt. Het ensemble speelt op bruiloften, bedrijfsfeesten, recepties en diners, ceremonies. U kunt deze muzikanten inzetten om een optreden te verzorgen met achtergrondmuziek voor uw receptie, diner of bedrijfsfeest. Verder kan het ensemble ook een prachtig concert verzorgen voor uw trouwceremonie, verjaardag, jubileum of congres.

Instrumentale muziek

Wilt u een instrumentale artiest inhuren die de achtergrondmuziek verzorgt? Dan heeft u bij ons onder meer de keuze uit een harpist(e), violist(e), pianist(e), gitarist(e), accordeonist(e) en saxofonist(e). Een muzikant die (klassieke) muziek speelt op uw ceremonie, bruiloft of receptie is gegarandeerd een toevoeging op uw gelegenheid.

4. Violist(e)

Bij Evenses kunt u onder meer een violist(e)huren. Onze violisten kunnen achtergrondmuziek spelen, maar u kunt ze ook inhuren als centrale muzikale act op uw gelegenheid. Een violist(e) speelt voornamelijk muziek uit het klassieke muziekgenre. Hij of zij speelt stukken van bekende componisten.

Muziekduo

U kunt ook een muziekduo huren dat én achtergrondmuziek verzorgt én als hoofdact optreedt. Alles is mogelijk.

5. Muziekduo Two Delight

Als u op zoek bent naar een allround duo dat achtergrondmuziek verzorgt en ook kan optreden als hoofdact, dan is Two Delight een aanrader. Dit Nederlands-Argentijnse duo heeft jarenlang een succesvolle carrière gehad in Zuid-Spanje en verzorgt nu tal van succesvolle optredens op feesten en evenementen in Nederland en België. Two Delight heeft een uiteenlopend repertoire. De twee spelen songs van Tina Turner en Caro Emerald, maar ook Golden Oldies, Modern, Country, Soul en Spaanstalige muziek.

Muzikale hoofdacts

Naast een mooi openingsnummer om een ceremonie mee te starten is muziek tijdens een receptie, borrel, diner of feest natuurlijk ook niet onbelangrijk. Naast live achtergrondmuziek kunt u ook een coverband, duo, solist of dj huren als muzikale hoofdact.

Verlichte dansvloer huren

Om iedereen aan het dansen te krijgen, is het een aanrader om een verlichte dansvloer te huren. Een LED verlichte dansvloer is perfect om uw gasten aan te sporen tot dansen. U kunt de dansvloer helemaal afstemmen op het thema van uw feest of de feestlocatie. Zo kunt u kiezen voor een verlichte dansvloer met patronen, eentje met pixels of eentje waarbij u de afbeeldingen zelf kiest. Als u een dansvloer huurt, dan wordt deze door professionele vakmensen voor u geïnstalleerd. Het enige dat u hoeft te doen, is te genieten van uw feest.

Boek een compleet arrangement

Het organiseren van een feest, receptie of bruiloft kost veel tijd. U bent veel tijd kwijt aan het vinden van geschikte muziek, een leuke act, een fotograaf en een goede catering. Evenses biedt u een compleet arrangement, waarbij wij alles voor u regelen. Dit pakket bestaat onder meer uit een dj of band, een fotograaf of fotohokje en een verlichte dansvloer. U heeft de keuze uit de volgende pakketten:

Bruiloftspakket: avond of compleet smart, avond of compleet premium, avond of compleet exclusive.

Bedrijfspakket: receptie/diner smart, receptie/diner premium, receptie/diner exclusive.

Feestpakket: feest smart, feest premium, feest exclusive.

Meer informatie over achtergrondmuziek?

Wilt u meer informatie over achtergrondmuziek? Of wilt u Evenses graag inzetten voor het verzorgen van uw feest, receptie of bruiloft? Neem dan gerust even contact met ons op. Een van onze entertainment professionals voorziet u graag van een advies.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar