Gaan jullie binnenkort trouwen, en willen jullie er voor jullie zelf en voor jullie gasten een onvergetelijke dag van maken? Ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse kantoorfeest en zou je graag wat mooi beeldmateriaal willen overhouden aan het feest? Of maak je deel uit van het organisatiecomité van de zomerse buurtbarbecue en zijn jullie op zoek naar een manier om het hele feest in de toekomst nog eens te kunnen herbeleven? Aan een fotograaf heb je misschien al wel gedacht, maar zou het boeken van een professionele videograaf ook geen goed idee kunnen zijn?
Videograaf huren voor uw trouwdag, evenement of festival

Simpel gezegd is een videograaf iemand die op het gebied van videografie en/of videoproductie werkt, en bewegende beelden en geluid op videotape, digitaal, of een ander apparaat voor de opslag van gegevens opneemt. In andere woorden, een persoon die zelfstandig video opnames maakt en monteert tot een film. Alhoewel het beroep van videograaf al redelijk ingeburgerd is in Nederland en België, is het woord videograaf anno 2019 nog altijd niet opgenomen in de Dikke van Dale of het Woordenboek der Nederlandsche Taal. De term is overigens wel goedgekeurd door de Taalunie en in het Engels, evenals in verschillende andere talen, staat de term wel in het woordenboek.

Nou vraag je jezelf misschien af: dit klinkt een beetje als een cameraman, wat is het verschil? Een videograaf verschilt van een cameraman in het opzicht dat een cameraman voor diens beroep zich alleen bezighoudt met het bedienen van een filmcamera. Een videograaf is daarentegen naast cameraman over het algemeen ook editor, wat wil zeggen dat hij of zij ook zelfstandig de volledige filmproductie verzorgt. Door de aard van het beroep werkt een videograaf meestal als freelancer en dat zal je ook merken wanneer je een videograaf gaat boeken.

Één van de praktische kanten aan het boeken van een videograaf is dat het op vrijwel ieder feest of evenement van toegevoegde waarde kan zijn. Dat komt omdat, net als in het geval van fotografen bijvoorbeeld, er veel verschillende soorten videografen bestaan, allemaal met hun eigen stijl en hun eigen voorkeuren. Organiseer je een prijsuitreiking en wil je dat de ceremonie op een professionele manier in beeld wordt gebracht? Geef je een feest waarop een bekende DJ draait en wil je daar een coole video van? Of gaat het om de bruiloft van je zoon of dochter, en wil je de hele gelegenheid op film laten vastleggen zodat hun kinderen er later ook naar kunnen kijken? Wat je ook nodig hebt, de kans is zeer groot dat je daarvoor de perfecte videograaf kan boeken.

Het boeken van de ideale videograaf voor jouw feest of evenement is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het vaak wel verstandig om hierbij de hulp in te roepen van een partij met ervaring op het gebied van entertainment en party planning. Niet iedere videograaf zal namelijk goed passen bij het soort evenement dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over uitstekende contacten met verschillende professionele videografen voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte videograaf kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Wat voor stijl je ook zoekt en welke videograaf je ook wil boeken, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw feest. Om te beginnen, kan je onze website al eens verkennen. Je kan met behulp van de zoekmachine door de profielen van de vidoegrafen in ons aanbod scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Ook vind je daar verschillende reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of gefilmd zijn door, de videograaf in kwestie. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een videograaf. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Waarom is het een goed idee om een videograaf te boeken?

Over het algemeen wil je als organisator dat jouw feest of evenement zonder problemen verloopt, dat mensen het naar hun zin hebben, en dat er jaren later nog steeds over gepraat wordt. Het inhuren van artiesten, zoals een DJ, een VJ, of een zanger, en het boeken van entertainment, zoals een goochelaar, een groep danseressen, of een zelfs een vuurshow, helpt allemaal om de gelegenheid uniek en memorabel te maken. Het is echter misschien ook wel leuk, zowel voor jezelf als voor je gasten, om een leuk aandenken aan het feest te hebben en wat is een beter aandenken dan een video opgenomen door een professionele videograaf? Voor het geval je nog niet overtuigd bent, zetten we hieronder alvast enkele redenen voor het boeken van een videograaf op een rijtje.

Een professionele videograaf brengt ervaring met zich mee

Naast een uitgebreide kennis van het vak brengt een professionele videograaf, normaal gezien, ook een hele lading aan ervaring met zich mee. De videografen die je, bijvoorbeeld, op onze website vindt, zijn allemaal professionals met jaren ervaring op hele uiteenlopende soorten evenementen en feesten. Een videograaf gaat namelijk niet gewoon willekeurig op jouw feest rondlopen. Hij of zij gaat juist de goede momenten opzoeken tijdens het feest om die daarna op de beste manier op video vast te leggen. In combinatie met een correcte bewerking van het videomateriaal krijg je op deze manier een prachtige video die recht doet aan het feest of evenement dat je georganiseerd hebt.

Een professionele videograaf beschikt over een professionele uitrusting

Een ander groot voordeel aan het boeken van een videograaf is dat hij of zij zal beschikken over professionele apparatuur waar hij of zij al bekend mee is. Dit gaat niet alleen om de camera en de geluidsapparatuur, maar ook over de juiste apparatuur en programma's om de opgenomen beelden mee te bewerken. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat het bewerken van de beelden nog belangrijker is voor het eindproduct dan het opnemen van de beelden zelf. Natuurlijk, in de realiteit moet de beelden eerst opgenomen worden om überhaupt bewerkt te kunnen worden, maar het toont wel het belang van editing aan, en vooral dat dit wordt gedaan door iemand met kennis en ervaring.

Een professionele videograaf weet waar hij of zij mee bezig is

Het laatste wat je wil op jouw feest of evenement is de hele tijd achter de mensen die je geboekt hebt aan moeten lopen om problemen op te lossen en brandjes te blussen. Of het nou gaat om een bruiloft of een bedrijfsfeest, als organisator ben je verantwoordelijk voor het verloop van het hele evenement, dus is het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet wat zij moeten doen. Door een professionele videograaf te boeken, kan je er in ieder geval op rekenen dat de opname van het feest in orde is. Door goed af te spreken met de videograaf wat voor video je graag zou willen laten maken van de gelegenheid kan hij of zij daarna zelfstandig aan het werk gaan. Zo hou jij tijd over om andere dingen in de gaten te houden of zelf van een drankje te genieten.

Een professionele videograaf zal zelf ook originele ideeën hebben

Een video van een feest of evenement opnemen is meer dan gewoon een kwestie van rondlopen met een camera en proberen leuke momenten vast te leggen. Creativiteit is een belangrijke eigenschap van de professionele videograaf, van het herkennen van de juiste momenten tot het vinden van de perfecte opnamehoeken en het kennen van de ideale opnametechnieken. Deins er niet voor terug om een beroep te doen op de creativiteit van de videograaf die je wil boeken. Vaak zal hij of zij ook originele ideeën hebben om van de video een nog mooier geheel te maken.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen?

Het boeken van een videograaf hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, maar is het wel handig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben van de rol die je in gedachten hebt voor de videograaf alvorens te beginnen met boeken. Net zoals er een oneindige verscheidenheid aan, bijvoorbeeld, fotografen bestaat, krijg je ook te maken met heel wat variatie op het gebied van videografen om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid portfolio aan videografen die geschikt zijn voor boekingen op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kan je bij Evenses natuurlijk ook een videograaf boeken in combinatie met, bijvoorbeeld, muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of je nou een zomers festival organiseert en dit wil laten opnemen door een professionele videograaf, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarvan alle gasten daarna een video met highlights krijgen toegestuurd, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken.