< Terug naar overzicht

Carel Kraayenhof

De bekende bandeonist van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima .
vanaf: 
€2995,-
5

Referenties

"Plezierige en mooie avond!"
Nella den Hollander
5
"Het concert was prachtig, bravo!"
Ankie Langerak
4
"Echt genieten. "
Shirley van Well
4

Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is de bekende bandeonist die op het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Kongingin Maxima speelde. De traan die Maxima toen liet ontsnappen is slechts één van de vele momenten waarop Carel zijn publiek wist te ontroeren. U kunt Carel tegen aantrekkelijke voowaarden boeken bij Evenses. U kunt hem inhuren voor diverse gelegenheden; uw bruiloft, ceremonie, diner en evenement. 

 

 

Carel, bandoneonist, componist en arrangeur, is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd. Uniek in zijn speelstijl door de grote kennis van de Argentijnse tango, beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Door zijn samenwerking met Astor Piazzolla (†1992) in 1987 tijdens de Broadwayshow ‘Tango Apasionado’ en zijn jarenlange persoonlijke band met de geliefde tangomaestro Osvaldo Pugliese (†1995) ontwikkelde hij zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment. Een van zijn hoogtepunten was op 2-2-2002, toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima (de huidige Koning en Koningin van Nederland) op hartstochtelijke wijze het gevoelige ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla ten gehore bracht. Naast zijn werk de afgelopen 25 jaar met zijn Sexteto Canyengue, zijn duo (sinds 2011) met pianist Juan Pablo Dobal en zijn Kraayenhof Tango Ensemble (oprichting september 2011) werkte hij ook met grootheden uit de klassieke muziek zoals: Ennio Morricone, Yo-Yo-Ma, de violisten Janine Jansen en Joshua Bell en de celliste Quirine Viersen. Hij is een internationaal graag geziene bandoneonsolist bij de verschillende symfonieorkesten zoals o.a.: het London Symphony Orchestra, Berliner Symphoniker, Orchestre National de Lyon,Tonkünstler Orchestra (Wenen), Hong Kong Philharmonic Orchestra, Cincinnati Symphony Orchestra, Sidney Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, met STING, e.v.a. Dat Carel zichzelf niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met de zangers Dulce Pontes en Sting.

 

 

In Nederland nam hij nummers op met o.a. André Hazes (Bloed, zweet en tranen), Blᴓf (Barcelona, Bougainville, Geen Tango), Trijntje Oosterhuis (Nu dat jij er bent), Dana Winner (Afscheid van een Vriend), Caro Emerald (Tangled Up), JURK (Hakken), 3J’s (Dromen en Dwazen), Guus Meeuwis en trad hij op met Marco Borsato.

 

 

Carel ontving veel onderscheidingen, waaronder in 2003 de Edison Publieksprijs voor zijn CD ‘Tango Royal’, in 2005 ontving hij van de Argentijnse regering een hoge onderscheiding voor zijn onuitputtelijke inzet voor de Argentijnse tango wereldwijd en op 9 juli 2012 werd hij namens voormalig koningin Beatrix benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau.

 

 

Wilt u Carel Kraayenhof boeken voor uw bruiloft of evenement? Deze act is via Evenses te huren voor uw ceremonie of diner. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Suggesties voor bij deze act

Klassiek duo boeken

Klassiek Duo Vianova

Klassiek duo, Klassiek Orkest

Klassiek Duo Vianova

Klassiek duo, Klassiek Orkest Prachtige klassieke muziek gespeeld door het duo van piano en viool. Sfeervol en bijzonder! €495,- Lees meer
papillon zww

Accordeonist Patrique

Zanger, Instrumentaal

Accordeonist Patrique

Zanger, Instrumentaal Deze accordeonist speelt authentieke accordeonmuziek in alle genres. €395,- Lees meer
fotograaf evenementen huren

Fotograaf

Fotograaf

Fotograaf

Fotograaf Een prachtige fotoreportage van uw feest, evenement of bruiloft. €395,- Lees meer
Champagnetoren huren bruiloft receptie

Champagnetoren

Champagnetoren

Champagnetoren

Champagnetoren Een indrukwekkende champagnetoren op locatie. Deze eyecatcher is te huren voor ieder feest. €975,- Lees meer