5 tips voor het organiseren van een nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel.jpg

Nieuwjaarsborrel organiseren

Het einde van het jaar is in zicht. Dit betekent dat het weer tijd is om de jaarlijkse nieuwjaarsborrel te organiseren. Bent u dit jaar de party planner die de borrel organiseert? Dan wilt u natuurlijk dat uw nieuwjaarsborrel nog leuker wordt dan die van vorig jaar. Alleen hoe zorgt u daarvoor? Met onze 5 tips wordt uw nieuwjaarsborrel onvergetelijk!

Tijdens een nieuwjaarsborrel luidt u samen met uw collega’s of verenigingsleden het nieuwe jaar in. Voordat u de uitnodigingen naar iedereen verstuurt, is het verstandig om alvast het een en ander te regelen. Zo weet u zeker dat uw nieuwjaarsborrel een groot succes wordt.

Tip 1. Kies een passende locatie

Een nieuwjaarsborrel is natuurlijk een feestelijke borrel waar een bijpassende locatie bij hoort. Verwacht u meer dan vijftig gasten? Kies dan een geschikte locatie die groot genoeg is. Zo voorkomt u dat gasten op elkaars tenen stappen of juist meters moeten lopen voordat ze een collega of kennis tegenkomen.

Externe locatie

Als u een nieuwjaarsborrel voor een redelijk grote groep organiseert, is het altijd een aanrader om de borrel op een externe locatie te organiseren. Er zijn locaties die ingericht zijn voor feestjes, recepties en borrels. Een ander groot pluspunt is dat u na afloop de rommel niet hoeft op te ruimen.

Organiseert u een borrel of een receptie voor een kleine groep? Dan kunt u het feestje natuurlijk ook in de bedrijfskantine of het verenigingsgebouw organiseren.

Tip 2. Zorg voor een sfeervolle aankleding

Het is ook belangrijk dat de locatie sfeervol is aangekleed. U geeft de locatie sfeer door de lichten wat te dimmen en te zorgen voor feestelijke accessoires, zoals slingers, planten, ballonnen, enz. Dit geeft de locatie een warme uitstraling. Iets waar gasten zich op hun gemak bij zullen voelen.

Tip 3. Regel een goede catering

Een nieuwjaarsborrel kan heel gezellig zijn, maar als de catering slecht is, zullen uw gasten dat onthouden. Een goede catering is dan ook een erg belangrijk aandachtspunt. U kunt uw gasten een uitgebreide lunch of diner aanbieden, maar ook kleine hapjes. Of wat dacht u van iets bijzonders, zoals een foodtruck? Voorbeelden hiervan zijn een oer-Hollandse poffertjeskraam en een frietkraam. Of verras uw gasten met een heerlijk glas champagne uit de champagneboom. Schenkt u liever geen alcohol op uw nieuwjaarsborrel? Dan is een koffiebar een goede optie. Evenses biedt u tal van mogelijkheden om uw gasten te verwennen met lekker eten en drinken.

Tip 4. Muziek alstublieft!

Stilte op uw nieuwjaarsborrel is echt killing voor de sfeer. Wij raden u dan ook aan om voor muziek te zorgen. U kunt natuurlijk uw Spotify-lijst draaien, maar dit is vrij statisch. Live-muziek is veel leuker en feestelijker. Boek dan ook een coverband of jazz band voor op uw borrel. Zorg er wel voor dat de muziek niet gaat overheersen. U wilt immers dat uw gasten elkaar kunnen verstaan. In plaats van een coverband of jazzband kunt u ook een lounge DJ huren. Deze zorgt voor een fijne beat op de achtergrond.

Vijf bands voor uw nieuwjaarsborrel

Op zoek naar een geschikte coverband of jazzband? Dan zijn dit onze tips:

Two Delight

Blue Tunes

Drinks On Us

Jazz & Cool

Jazztrio Reflections

Two Delight

Het Nederlands-Argentijnse duo Two Delight is een ideale coverband voor een nieuwjaarsborrel. De coverband beschikt over een uiteenlopend repertoire. Van Caro Emerald tot Tina Turner en van soul en modern tot golden oldies en country of Spaanstalig. Two Delight verzorgt professioneel entertainment en luistert naar uw wensen. Zo speelt het muziekduo knallende feestmuziek, maar ook ingetogen achtergrondmuziek.

Blue Tunes

Jazzband Blue Tunes speelt een fijne, afwisselende mix van jazz, blues, funk, bossa nova en ballads. Natuurlijk houden de bandleden rekening met uw wensen. Op uw nieuwjaarsborrel kunnen zij zorgen voor fijne achtergrondmuziek.

Drinks On Us

De bandleden van de stijlvolle jazzy band Drinks On Us verzorgen zowel achtergrondmuziek als dansbare catchy popnummers. Dankzij hun jarenlange ervaring weten de muzikanten precies wat uw feest of nieuwjaarsborrel nodig heeft. Zo kan Drinks On Us beginnen met eerst wat sfeervolle jazzmuziek op de achtergrond en later meer dansbare, bekende popsongs spelen.

Jazz & Cool

Jazzcombo Jazz & Cool speelt sfeervolle jazz- en achtergrondmuziek op uw nieuwjaarsborrel. De band kan optreden met een gitarist en een contrabassist.

Dit duo zorgt dan voor een rustig en sfeervol achtergrondgeluid. Het muziekduo kan ook uitgebreid worden met een saxofonist en dit brengt weer net wat meer dynamiek.

Jazztrio Reflections

Jazztrio Reflections brengt een sfeervolle en unieke sound die perfect past bij uw nieuwjaarsborrel. Deze jazzband speelt een gevarieerde mix van funk, blues, jazz, ballads en bossanova. De muziek blijft op een aangenaam niveau zodat uw gasten ook kunnen genieten van een fijn gesprek. Het trio bestaat uit een gitarist, contrabassist en saxofonist en speelt in een akoestische setting.

Tip 5. Een humorvolle speech

U organiseert een nieuwjaarsborrel, omdat u wilt terugblikken op het jaar. Tijdens een speech vertelt u wat er allemaal goed is gegaan het afgelopen jaar. Hiermee viert u de successen nog een keer met uw collega’s of verenigingsleden. Let er wel op dat u ook even kort aangeeft wat belangrijk is voor het komende jaar. U zorgt er dan voor dat iedereen zin krijgt in het nieuwe jaar.

Huur een presentator

Zorg voor een interessante, maar humorvolle speech die korter dan tien minuten duurt. Vindt u het lastig om zelf een speech te houden? Huur dan een presentator in die een ruime ervaring heeft met het geven van speeches.

Evenses beschikt over een ruim bestand van diverse (bekende) presentators. Zo kunt u een bekende presentator boeken als Anna Nooshin, Tim Hofman, Robert Doornbos of Tess Milne. Maar u kunt ook kiezen voor een onbekendere, maar zeer ervaren presentator als Gijs of Roxanne. Op onze pagina met presentatoren vindt u meer informatie.

Creëer een herinnering

Het is natuurlijk fijn om een herinnering te hebben aan uw geslaagde nieuwjaarsborrel. Deze herinnering kunt u eenvoudig creëren door een professionele fotograaf in te huren.

Een bedrijfsfotograaf maakt een complete fotoreportage van uw nieuwjaarsborrel. Iets dat niet alleen voor een leuk aandenken zorgt voor u en uw collega’s, maar ook voor een goede presentatie van uw bedrijf.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar