De top 5 bekende Nederlandse DJ’s en hun succesverhaal

Martin Garrix boeken.jpg

De beste Nederlandse DJ's

Wilt u een bekende DJ op uw feest of festival? Dan is het een aanrader om een DJ te boeken die in de DJ Mag top 100 staat. In deze lijst staan ook heel veel Nederlandse DJ’s die u voor uw event kunt boeken. Wij geven u alvast een top 5.

Martin Garrix

De Amstelveens DJ Martin Garrix (Martijn Garritsen) is een echte superster en uitgeroepen tot de beste DJ ter wereld. De diskjockey is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de meeste populairste DJ’s ter wereld. Dit succes is Martijn natuurlijk niet aan komen waaien. Hij heeft er hard voor moeten werken. Hij werd producer op zijn vijftiende en ging naar de Herman Brood Academie. Zo kon hij studeren én aan zijn muzikale carrière werken. In 2013 brak de DJ door met de track ‘Animals’. Deze single stond op nummer één in de Britse hitparade. Sindsdien is hij alleen maar bekender geworden. Garrix scoort aan de lopende band hits en is een van de best betaalde DJ’s ter wereld. De DJ heeft onder meer samengewerkt met Afrojack, Usher, Tiësto, Jay Hardway, Avicii en Dimitri Vegas & Like Mike.

Fedde Le Grand

Al meer dan tien jaar lang is de Nederlandse DJ Fedde Le Grand een van de meest invloedrijke DJ’s wereldwijd. Deze discjockey heeft al tal van grote prijzen gewonnen. Net zoals veel DJ’s is Fedde Le Grand zijn carrière gestart met draaien in de plaatselijke clubs in Bunnik. Zijn draaikunsten vielen op en hij werd de vaste DJ van De Danssalon in Eindhoven. Vele grote clubs in Nederland volgden. Zijn doorbraak kwam in 2006 met de grote hit ‘Put Your Hands Up 4 Detroit’. Deze underground-track groeide uit tot een nummer 1 hit in Engeland. Dankzij deze grote hit steeg zijn populariteit en werd hij gevraagd om remixes te produceren voor en van bekende artiesten als  Madonna, Will.i.am, Robbie Williams, Mariah Carey en Coldplay. Grote namen dus. Daarnaast heeft Fedde Le Grand nog veel meer hits op zijn naam staan, zoals Sparks (Turn Of Your Mind), Don’t Give Up en Where We Belong. Deze Nederlandse wereldster heeft gedraaid op tal van legendarische events en festivals, zoals Coachella, Sensation en Ultra. Verder heeft de DJ ook nog eens een eigen radioprogramma, Dark Light Sessions, waar miljoenen mensen wekelijks naar luisteren. Het moge duidelijk zijn dat Fedde Le Grand zijn naam heeft bevestigd als ‘the true pioneer of sound’.

Don Diablo

De Nederlandse DJ en producer Don Diablo (Don Pepijn Schipper) groeide op in het Drentse Dalerveen. Al op jonge leeftijd was hij bezig met muziek en film. Zo organiseerde hij op zijn veertiende een vaste clubavond in de lokale discotheek en op zijn vijftiende produceerde hij al zijn eerste ep die ook werd opgemerkt door een platenmaatschappij. De DJ draait een mix tussen dubstep, hiphop en electro.

In 2002 brak Diablo door in Engeland. Sindsdien heeft hij opgetreden in grote nationale en internationale clubs. Bekende hits van DJ Don Diablo zijn Hooligans, Who’s Your Daddy, This Way, Make Your Pop, Animale, Cutting Shapes en Blow. Diablo heeft samengewerkt met artiesten als Tiësto, Dragonette, Alex Clare, Kelis en Example. Verder heeft de DJ op events gestaan als Glastonbury, Creamfields, Tomorrowland, Lowlands en Extrema Outdoor. De DJ heeft bijna in iedere grote club gedraaid en zijn fanbase blijft maar groeien. In de toekomst zullen we nog veel meer van deze wereldster horen.

Yellow Claw

Yellow Claw ontstond in 2010 en bestond oorspronkelijk uit drie Nederlandse DJ’s Bizzey (Leo Roelandschap), Nizzle (Nils Rondhuis) en Jim Aasgier (Jim Tahuttu). De DJ’s hadden in de bekende Amsterdamse discotheek Jimmy Woo en eigen clubavond: Yellow Claw Thursday Night Party. In 2012 verscheen de eerste track van het trio: ‘Allermooiste Feestje’. Op deze single zijn ook de rappers Ronnie Flex en Mr. Polska te horen. In de zomer van datzelfde jaar had Yellow Claw, samen met Mr. Polska en Sjaak, een top 40 hit met het nummer Krokobil. Ook kwam in 2012 de derde single uit van het trio, ‘Nooit Meer Slapen’. De bekende rappers Ronnie Flex, Jebroer en Mocromaniac leverde ook een bijdrage aan dit nummer. Een jaar later, in 2013, bracht Yellow Claw twee ep’s uit getiteld ‘Amsterdam Trap Music’ en ‘Amsterdam Twerk Music’. In hetzelfde jaar tekenen het trio bij Spinnin’ Records, waar ze hun eerste internationale single ‘Shotgun’ uitgaven. Deze single stond hoog in de internationale muzieklijsten. Nu heeft Yellow Claw zijn eigen label genaamd Barong Family onder de naam van Spinnin' Records. Sinds 2016 heeft Bizzey het DJ-trio verlaten en gaat Yellow Claw door als duo. De DJ’s draaien een mix van hiphop, dubstep, hardstyle en trap. Yellow Claw heeft opgetreden op grote festivals als Tomorrowland, Coachella en Mysteryland.

Bassjackers

Het Nederlandse DJ-duo Bassjackers timmert flink aan de weg en heeft tal van successen geboekt. Het duo is in 2007 ontstaan en bestaat uit de discjockeys Marlon Flohr en Ralph van Hilst. Hun eerste track ‘Beat Cut’ werd opgepikt door Fedde Le Grand en toen konden andere DJ’s ook niet meer om het duo heen. Bassjackers werd steeds bekender en hun singles scoorden hoog op de internationale dance charts. In 2011 braken de twee pas echt door met de single ‘Mush Mush’. Ook Tiësto pikte de single op en deze werd uitgebracht op ‘Musical Freedom’, het platenlabel van de DJ. Het nummer stond ruim twee maanden in de Beatport top 10 en werd een van de meest gedraaide tracks van 2011 in clubs en op festivals. Dit was slechts het begin, want sindsdien heeft Bassjackers nog heel veel toppen bereikt. Zo heeft het duo samengewerkt met Afrojack, Martin Garrix, Dyro, R3hab en Showtek. Ook heeft de Bassjackers remixes gemaakt voor artiesten als Enrique Iglesias, Rihanna, Moby en Ne-Yo.

Welke DJ is de beste keus voor u?

Wilt u graag een van de bovenstaande Nederlandse bekende DJ’s boeken voor uw event, festival, bedrijfsfeest of bruiloft? Of wilt u een discjockey of artiest huren, maar weet u niet goed welke dj of zanger(es) de beste keus is? Neem contact op met een van onze event managers voor een advies over de best te kiezen DJ voor uw event. Of maak gebruik van onze online DJ-guide om de juiste act te vinden. Bij Evenses boekt u een top-dj die van uw event een onvergetelijke happening maakt.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar