Golden Earring

Golden Earring is niet alleen de oudste rockband van Nederland, maar daarmee ook de langst bestaande rockband ter wereld. Nog altijd treedt de band met regelmaat op in Nederland, België en Duitsland. In de jaren 70 en 80 genoot de band van de internationale sterrenstatus, ze ontvingen dit groots in de Verenigde Staten.

In 1961 werd de band opgericht als The Golden Earrings en is acht jaar later toch Golden Earring geworden. De huidige bezetting is non-stop actief sinds 1970, dit is een uniek feit in de rockwereld. Het grootschalige succes en hun tours hebben zemet name aan hun hits Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles te danken. Radar Love en de elpee Moontan forceren de internationale doorbraak van de groep in Europa; in het Verenigd Koninkrijk en eindelijk ook in de Verenigde Staten krijgt de band vaste voet aan de grond. Moontan wordt zelfs goud in Amerika. Golden Earring is vanaf het begin al internationaal georiënteerd. De tweede single That Day wordt in de Pye Studios te Londen opgenomen, waar ook Led Zeppelin, Rolling Stones en Jimi Hendrix regelmatig hun albums opnemen. Dit is een grootse mijlpaal voor de Nederlands muziekindustrie. Dankzij de Golden Earring zijn er grote ontwikkelingen in de rock-muziek wereld ontstaan.

Deze band heeft al jaren aan wereldwijde ervaring achter zich en weet hedendaags nog steeds de grootste podia te veroveren.

Golden Earring boeken

Wilt u deze unieke en ervaren rockband boeken voor uw bedrijfsfeest, jubileum of festival? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan, voor de Golden Earring, via Evenses. Wij staan 7 dagen per week klaar om  al uw vragen te beantwoorden.