Urban muziek op uw evenement

GLOWINTHEDARK boeken evenses.jpg

Urban muziek

Wat is urban precies en hoe is de urban scene ontstaan? Bekijk hier onze urban artiesten

Bezig met het organiseren van een festival of event voor jongeren? Dan is het een absolute aanrader om een of meerdere urban artiesten te boeken. Urban leeft en is ontzettend populair onder het jongere publiek. Maar wat is urban precies? Hoe is het ontstaan? En welke urban artiesten zijn echte aanraders?

Urban betekent letterlijk stedelijk en is rond 2000 ontstaan in Amerika. Populaire muziek als rap, r&b en hiphop behoren tot de kern van deze populaire subcultuur. De afgelopen jaren heeft urban een eigen gezicht gekregen, ook in Nederland. Aangezien urban al een lange tijd bestaat, is het geen hype die alleen in de Randstad leeft. Het is een muziekstroming die al langere gaande is en populair blijft. Niet voor niks vullen bekende artiesten, zoals Beyoncé, Rihanna, Jay Z, Kanye West en Drake heel stadions moeiteloos vol.

Met een urban artiest wordt uw event gegarandeerd een succes<

Tot een aantal jaren geleden werd er vooral geluisterd naar de tracks van de buitenlandse urban artiesten. Gelukkig is dat nu wel anders. De Nederlandse urban-artiesten, zoals Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Kraantje Pappie en Boef zijn echte BN’ers en de albums van Broederliefde, SBMG, Sevn Alias en Cho zijn duizenden keren gestreamd en breken record na record. Een performance van een of meerdere urban artiesten op je festival of event is dus gegarandeerd een succes!

Urban artiest boeken?

Wilt u een urban artiest op uw feest, festival, event of stadsfeest? Via ons boekingskantoor kunt u de populairste urban artiesten boeken voor elke gelegenheid. U kunt hierbij denken aan soloartiest, zoals Boef, Jebroer, Josylvio or Ronnie Flex. Of kies voor een groep, zoals Broederliefde, SBMG, Glowinthedark of The Partsquad. Wil je tracks later horen van diverse urban artiesten? Kies dan voor een DJ die hiphop, r&b en rap draait, zoals DJ Dyna, Lady Bee, Kriss Kross Amsterdam of Freddy Moreira. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van urban artiesten waar Evenses mee samenwerkt. Om u wat ideeën te geven hebben wij vijf urban artiesten voor u opgesomd.

Ronnie Flex

Ronnie Flex heeft als doel om de grootste hiphopper te worden die Nederland ooit heeft gekend. Dit lijkt hem te gaan lukken, want je kunt niet meer om deze artiest heen. Sinds 2012 stond de artiest met 37 songs en samenwerking in de Single Top 100. Bovendien heeft hij al vele prijzen gewonnen. Zijn succes heeft hij te danken aan de bekende hits als ‘Drank & Drugs’, ‘Energie’ en ‘Zusje’. Het succes is hem echter niet zomaar aan komen waaien. Op zijn veertiende produceerde hij al beats en begon hij met raps en twee jaar later stond hij al op het bekende festival Mysteryland. Ook zijn samenwerkingen met urban artiesten Lil’ Kleine en Jonna Fraser waren zeer succesvol.

Broederliefde

Broederliefde is de nummer 1 van Nederland. In een paar jaar tijd hebben deze artiesten ons land veroverd. Met hun vrolijke, aanstekelijke hits blijft Broederliefde mensen voor zich winnen.  In 2015 was de groep voor de Edison Award genomineerd. Ook won Broederliefde dat jaar diverse prijzen tijdens de FunX Awards. Verder ontving de groep een platina award voor hun fijne single ‘Alaka’. De groep stond in de DWDD, speelde op Pinkpop, Solar en Lowlands.

Hun album ‘Hard Work Pays Off’ had maar liefst 15 miljoen streams en zorgde voor een uitverkochte tour. Ook hun tweede album ‘Hard Work Pays Off 2’ werd een weergaloos succes.

Lil’ Kleine

Met een optreden van Lil’ Kleine maakt u uw event of festival onvergetelijk. De artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, groeide op in de Jordaan en Amsterdam-Oost. Hij heeft altijd interesse gehad in de entertainment wereld en begon op zijn achtste al met rappen, dansen en acteren. Zijn talent wordt opgemerkt door rapper Lange Frans die hem nog steeds adviseert op zakelijk en creatief gebied. De rapper is vooral bekend van de track ‘Drank & Drugs’ die hij in 2015 samen met Ronnie Flex uitbracht. Binnen vier weken had deze track al meer dan vier miljoen views op YouTube! Het nummer was niet alleen populair in Nederland, ook in België, Duitsland, Denemarken en op de Nederlandse Antillen scoorde de track hoog in de lokale hitlijsten. Lil’ Kleine stond op Dutch Valley, studeerde aan de Herman Brood Academie en bracht in 2016 zijn debuutalbum           WOP! uit, welke platina werd. Lil’ Kleine werkt vaak samen met andere grote Nederlandse urban artiesten, zoals Sjaal, Jonna Fraser en Ronnie Flex. Eén ding is zeker: met Lil’ Kleine brengt u een rasechte topartiest naar uw event.

The Flexican

Thomás Goethals, alias The Flexican, behoort tot de top van de Nederlandse urban DJ scene. De artiest groeide op met diverse muziekgenres om zich heen en raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door muziek, zoals electro en hiphop. Samen met zijn beste vriend Yousef Gnaoui, ook wel bekend als rapper Sef, richtte hij in 2004 de formatie ‘Flinke Namen’ op.  In 2009 bracht de groep het album ‘Superstuntwerk’ uit. Dit album werd bekroond met heel wat nominaties en zorgde voor een uitverkochte tour door Nederland. Ook woon hij drie keer een State Award. Met zijn opzwepende eclectische mix van stijlen en zijn technieken, is The Flexican een graag geziene DJ op festivals, stadsfeesten en in grote clubs. Samen met rapper Sef levert DJ The Flexican de perfecte beats voor een avondje lekker losgaan.

Kris Kross Amsterdam

Op zoek naar een populaire urban DJ? Dan is Kris Kross Amsterdam een echte aanrader. Dit duo speelt de meest fantastische tracks, waardoor niemand stil kan staan. Kris Kross Amsterdam is opgericht door de twee broers Jordy en Sander Huisman in 2011. De broers organiseerden het feest Kris Kross waarbij ze hun favoriete muziek draaiden. Het feest was een groot succes en het duo kreeg steeds meer DJ-boekingen, waardoor hun populariteit steeg. De reden dat de twee zo’n enorme hit zijn, is omdat ze altijd een uniek mix draaien van verschillende muziekstijlen. Het duo combineert R&B, twerk, trap, house, hiphop, klassiekers en bekende popsongs.

Welke artiest is de beste keus voor u?

Wilt u een urban artiest boeken, maar weet u niet goed welke artiest de beste keus is voor u? Wij staan graag voor u klaar om u een advies te geven over welke artiest of DJ het beste bij uw event of feest past.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar