Licht en geluid boeken voor uw feest

Licht en geluid verhuur.jpg

Is het weer tijd voor een feestje? Dan betekent dit natuurlijk dat er muziek moet komen. Zonder muziek is een feest natuurlijk geen feest. Naast geluid is licht ook van belang. Met een goede feestverlichting bepaalt u de sfeer van het feest. Waar moet u allemaal rekening mee houden als je licht en geluid nodig hebt op uw feest?

1. Ga na of de feestlocatie geschikt is voor lichtapparatuur

Fel tl-licht doet natuurlijk niets voor de sfeer op uw feest. Hiermee geeft u uw gasten het gevoel dat ze in de wachtkamer van de tandarts zijn. Iets dat absoluut niet bevorderlijk is voor de feeststemming. Goede sfeerverlichting is dan ook van essentieel belang.

Heeft u een feestlocatie gevonden? Controleer dan eerst of de ruimte ook geschikt is voor de lichtapparatuur. De installaties mogen niet in de weg staan voor de gasten. Als de lichtinstallaties moeten worden opgehangen, dan moet dit mogelijk zijn. Een lichtbrug is een zeer goede oplossing om diverse lichteffecten mee te creëren.

2. Controleer of de ruimte groot genoeg is voor de geluidsapparatuur

Professionele geluidsapparatuur komt niet goed tot zijn recht in een kleine ruimte. Hoe goed de geluidsapparaat ook is, als de ruimte te klein is, komt het geluid niet goed over. De specialisten van Evenses weten precies welke geluidsapparatuur u nodig heeft voor uw feestlocatie.

3. Zorg voor voldoende stroomvoorziening

Wanneer u thuis of op een locatie een feest organiseert, dan moet er voldoende stroomvoorziening aanwezig zijn. Zorg ervoor dat er altijd voldoende stroomvoorziening is. Wanneer de aangesloten licht- en geluidsapparatuur veel stroom nodig heeft en er ook andere elektronica op dezelfde stroomgroep is aangesloten, dan is het verstandig om de apparaten die u niet gebruikt van het stroom te halen. Bij een groot feest of event is het een aanrader om een stroomgenerator te gebruiken.

4. Houd rekening met het type feest dat u organiseert

Wanneer u een groot feest voor 200 tot 700 personen organiseert heeft u een groter geluids- en lichtsysteem nodig dan wanneer u een kleiner verjaardagsfeestje voor maximaal honderd personen organiseert. Voor een kleiner feest heeft u dus geen opvallend grote installatie nodig, maar heeft u genoeg aan een klein systeem. Bovendien hangt het er ook vanaf waar en wanneer u het feest organisatie. Het huren van een lichtinstallatie geeft een feest extra sfeer, maar als u het feest overdag in uw tuin houdt, dan heeft u natuurlijk geen licht nodig. Het huren van geluidsapparatuur is dan voldoende.

5. Zorg voor de juiste techniek

Huur altijd licht en geluid bij een professioneel bureau dat over de juiste apparatuur beschikt. U weet dan zeker dat de DJ of band een goede show kan neerzetten.

Het is logisch dat u niet weet welke techniek bij uw feest past. Om deze reden helpt Evenses u graag.

Verschillende soorten apparatuur voor licht en geluid

Bij ons kunt u apparatuur huren voor licht en geluid. Voorbeelden hiervan zijn:

Een complete geluidsinstallatie

DJ apparatuur

Verlichting

Discoverlichting

Met de juiste geluidsapparatuur en een spectaculaire lichtshow zorgt u voor de perfecte sfeer op uw feest. Wanneer u licht en geluid inhuurt, dan levert en installeert een professionele geluidstechnicus alle apparatuur. U bent er dus zeker van dat alles op de juiste manier wordt geïnstalleerd en dat de apparatuur perfect werkt op uw feest.

Altijd een passend licht- en geluidssysteem voor uw feest

Wat betreft de licht- en geluidssystemen bieden wij u diverse opties, zoals:

Een luxe DJ-show

Een lasershow

Een luxe lichtshow

Een DJ booth

Mengpanelen

Luxe DJ-show

Onze luxe DJ-show beschikt over alle ingrediënten voor hét perfecte feest. Deze service biedt u de zekerheid van een goede show, een prachtige lichtshow én fantastisch geluid. De show is inclusief een allround party DJ, een LED DJ-booth, een indrukwekkende lichtshow met vier spectaculaire lichteffecten en professionele DJ- en geluidsapparatuur. Met de luxe DJ-show bent u in een keer klaar. Dit betekent dat u zich nergens mee bezig hoeft te houden en kunt genieten van uw feest.

De allround party DJ brengt uw gasten in de juiste stemming en zorgt ervoor dat ze een geweldige avond beleven. Evenses werkt met een groot team van DJ’s. Dit betekent dat u altijd de garantie hebt dat de luxe DJ-show doorgaat.

Een lasershow

Organiseert u een groot feest? Dan is een lasershow een echte aanrader. De lasershow kan gebruikt worden als extra effect tijdens een optreden van een band of een DJ. Onze professionele lasershow biedt u tal van mogelijkheden. Zo heeft u onder meer de keuze uit een live beam lasershow of een voorgeprogrammeerde show op maat. Een ander groot pluspunt van de lasershow is dat er ook logo’s, special effects en animaties in kunnen worden verwerkt. Dit betekent dat u de show dus helemaal kunt aanpassen aan uw feest. Hoe leuk is dat?

Laat uw gasten dansen op een verlichte dansvloer

Wilt u er echt zeker van zijn dat uw gasten gaan dansen? Dan lukt u dit met een verlichte dansvloer. Met een dansvloer op uw feest spoort u uw gasten aan tot dansen. Het is de sfeermaker voor ieder feest. Bij Evenses huurt u een dansvloer die kan worden aangepast aan het thema van uw feest en de grootte van de feestlocatie. U kunt kiezen uit de volgende vier dansvloeren:

Disco verlichte dansvloer

Smart verlichte dansvloer

Premium verlichte dansvloer

Deluxe verlichte dansvloer

Exclusive verlichte dansvloer

Disco verlichte dansvloer

Geeft u een feest met een discothema? Of wilt u een knalfuif organiseren? Dan hoort daar natuurlijk een disco verlichte dansvloer bij. De kleuren van de dansvloer veranderen continu en dit geeft een zeer leuk effect.

Smart verlichte dansvloer

Zoekt u een voordelige dansvloer? Dan is onze smart verlichte dansvloer een goede keuze. Met deze LED dansvloer maakt u uw feest onvergetelijk. De smart verlichte dansvloer kunt u vormgeven in de sfeer van uw feest. Zo heeft u de keuze uit verschillende kleuren en patronen. Een ding is zeker: met de LED dansvloer wordt uw feest en groot dansfeest.

Premium verlichte dansvloer

De premium verlichte dansvloer biedt u tal van mogelijkheden. Dit betekent dat u de vloer helemaal op uw feestthema en de feestlocatie kunt aanpassen. De vloer bevat 25 heldere LED-spots die tal van kleuren, patronen en effecten aangeven.

Deluxe verlichte dansvloer

Organiseert u een themafeest of een bedrijfsfeest? Dan is onze Deluxe verlichte dansvloer een zeer goede keuze. Met deze vrolijk gekleurde ‘full colour’ dansvloer brengt u uw gasten direct in de feeststemming. U bepaalt zelf wat de vloer aangeeft. Dit kunnen patronen, kleuren of afbeeldingen zijn, maar ook uw bedrijfslogo.

Exclusive verlichte dansvloer

Met de exclusive verlichte dansvloer maakt u veel indruk op uw gasten. U bepaalt zelf wat deze dansvloer met pixels weergeeft. U kunt dus zelf de afbeeldingen, patronen en kleuren kiezen. Een groot voordeel van deze dansvloer is dat de overgangen heel mooi worden weergegeven. Onze exclusive verlichte dansvloer is de meest uitgebreide en geavanceerde optie.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar