Kenny B boeken

Kenny B, Kenneth Bron is zijn volledige naam, maar als zanger staat hij bekend onder de naam Kenny B, is een Surinaams-Nederlands zanger, oud-militair en vredesonderhandelaar. In de jaren tachtig diende hij in het Nationale Leger van Suriname, waaronder als politiek commissaris. Kenny B heeft zich laten inspireren door Bob Marley. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands.

Sinds 1991 woont Kenny B al in Nederland, maar heeft  tot 2014 in het Engels, Sranantongo en Aucaans opgetreden. Hiermee heeft hij verschillende hits in de Surinaamse hitlijsten en stond met 'A sama' de drie weken op nummer 1. Het eerste Nederlandstalige nummer, kwam in 2015 uit en is hierna uitgeroepen tot Top Song. Hierna kwam de hit 'Parijs' uit, dit nummer bereikte al snel de nummer 1-postie van de Nederlandse hitlijsten. Het lied met als bekendste tekstregel "Praat Nederlands met me" werd vele miljoenen malen gedraaid via Spotify en behaalde meervoudig platina. Kenny B treedt op in Nederland, naastliggende Europese landen  en Suriname. Daarnaast zet hij zich in voor andere artiesten en voor auteursrechten van Surinaamse musici.

Boeken van Kenny B

Wilt u Kenny B boeken voor uw bedrijfsfeest, jubileum of evenement? Deze zanger is te huren voor uw bruiloft of festival. Vul het offerte formulier in of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.