Onze top 5 muzikanten voor bij een ceremonie

Muzikant boeken trouwceremonie.jpg

Muziek speelt bij iedereen een rol in het leven. Het maakt niet uit of u nu groot muziekliefhebber bent of niet, u luistert vaak dagelijks naar muziek. Ook als u gaat trouwen, kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Muziek maakt uw ceremonie persoonlijker. Alleen welke muzikant of band past perfect bij jullie bruiloft? Wij geven u wat tips.

Muzikanten voor ceremonie

Muziek brengt emoties naar boven tijdens de ceremonie. Zo kan een liedje een persoonlijk verhaal vertellen. Een bekend voorbeeld is de traan van Maxima, omdat haar vader niet bij het huwelijk aanwezig was. Carel Kraayenhof speelde toen ‘Adios Nonino’ en dat deed heel veel bij de (toen nog) prinses. Bij veel mensen raakt muziek dus een gevoelige snaar. Verder zorgt muziek ook voor wat rustmomenten tussen al het gepraat tijdens de ceremonie.

Het aantal nummers tijdens een ceremonie

Het aantal nummers dat een muzikant tijdens uw ceremonie speelt, hangt weer af van het soort huwelijksceremonie. Als het om een kerkelijke ceremonie gaat, worden er zo’n zes tot acht nummers gespeelt. Dit is bij binnenkomst, tussenzang, tijdens het ontsteken van de huwelijkskaars, het klaarmaken van de tafel, de communie, het Ave Maria en het slotlied.

Bij een wettelijke ceremonie is het meestal mogelijk om drie tot vijf nummers ten gehore te brengen. Dit zijn de momenten die muzikaal begeleid worden: binnenkomst, na de huwelijkssluiting, tijdens het tekenen van de huwelijksakte en het slotlied.

Denk goed na over de nummers

Natuurlijk wilt u dat een muzikant ‘jullie’ nummers speelt tijdens de huwelijksceremonie. Het is dan ook belangrijk om hier samen goed over na te denken. Evenses werkt samen met tientallen muzikanten die regelmatig op bruiloftsceremonies optreden. Om u wat op weg te helpen bij het kiezen van een muzikant of band, hebben wij een top 5 van muzikanten voor u samengesteld.

1. The Piano Man

The Piano Man verzorgt een optreden dat perfect past bij een romantische bruiloftsceremonie. Deze getalenteerde muzikant is een ervaren en zeer veelzijdige pianist. The Piano Man is een bekende livestreamer met een VIP-gold status op Periscope. Verder heeft hij meer dan een miljoen volgers op YouTube. Het bijzondere aan The Piano Man is dat hij niet met een vast repertoire werkt. Hij kan alles naspelen op gehoor. Wat hij hoort, spelen zijn vingers. Hij kan alle genres spelen. Als u van tevoren aangeeft welke liedjes u wilt horen of welk genre uw favoriet is, dan maakt deze pianist er werk van. The Piano Man speelt op zijn eigen witte vleugel.

2. Yuri

Zanger-gitarist Yuri is van verschillende markten thuis en u kunt hem boeken voor allerlei gelegenheden. Hierbij moet u denken aan een feest, bruiloft, bedrijfsfeest, verjaardag, congres, receptie, studentenfeest, evenement of borrel. Deze feestzanger begeleidt zich op gitaar, maar is ook inzetbaar als pianist of drummer. Meestal verzorgt hij een optreden als zanger, gitarist en percussionist tegelijkertijd. Zo heeft u een complete sound met een compacte opstelling en hierdoor kan de zanger u voorzien van een gevarieerd programma.

3. Zangeres Roos

Zangeres Roos maakt uw bruiloft helemaal compleet. Heeft u verzoeknummers voor uw ceremonie? Dan studeert zij deze nummers in. Ze geeft er haar eigen unieke, creatieve draai aan. Roos kan in verschillende formaties een optreden verzorgen. Zo kan ze tijdens uw ceremonie optreden als solist en tijdens het feest als duo of met een DJ.

4. Ella Monroe

Deze geboren performer heeft een stem van een nachtegaal en speelt ook nog eens gitaar. Ella Monroe verzorgt tijdens uw ceremonie een optreden zoals u het in gedachten had. Verder kunt u haar ook inhuren voor het verzorgen van de achtergrondmuziek tijdens het diner. Het repertoire van deze topartieste bestaat voornamelijk uit folk en soul. Ze treedt vooral solo op, maar is ook in te huren met twee andere muzikanten. De trio formatie speelt vooral de muziekstijlen blues, jazz, funk en soul. Ella zingt nummers van bekende artiesten als Ellie Goulding, Bob Dylan, Adele, Etta James en John Legend.

5. Klassiek ensemble Priëra

Wilt u uw huwelijksceremonie intiem en klein houden? En bent u op zoek naar passende muziek? Dan is het klassiek ensemble Priëra een aanrader. Dit ensemble bestaat uit professionele muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het optreden dat zij verzorgen, past perfect bij een sobere, kleine ceremonie. De muzikanten hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding aan het conservatorium. Het trio speelt prachtige stukken van bekende componisten als Beethoven, Chopin, Schubert, Debussy, Scarlatti, Bach, Liszt en Mozart. Verder speelt het ensemble ook stukken van componisten van minder bekende componisten. Natuurlijk kunt u uw favoriete stukken aan het ensemble doorgeven, zodat ze deze tijdens uw ceremonie speelt.

Een muzikant zorgt voor een unieke huwelijksceremonie

Wist u dat slechts tien procent van de bruidsparen voor livemuziek kiest tijdens de huwelijksceremonie? Wanneer u besluit om een muzikant of ensemble te laten optreden, maakt dit uw bruiloft dus erg uniek. Bovendien kan een livemuzikant ook variaties maken van jullie favoriete song. Zo kan deze een liedje akoestisch brengen, minder uptempo brengen of langer spelen. Hierdoor genieten jullie tijdens de ceremonie van een prachtige versie van jullie speciale song.

Zorgeloos uitkijken naar uw trouwdag

Het organiseren van een huwelijksceremonie- en feest kost erg veel tijd en leidt vaak ook nog eens tot veel stress. Iets dat ten koste gaat van de voorpret. Om stress en zorgen te voorkomen, is het een aanrader om uw ceremonie en feest te laten organiseren door een professioneel entertainmentbureau. Wij bieden u diverse bruiloftspakketten aan voor het organiseren van dé perfecte bruiloft. Een pakket is altijd inclusief een muzikant voor de ceremonie, een DJ voor het feest, een fotograaf of een fotohokje. Door te kiezen voor een bruiloftspakket, kunt u zorgeloos uitkijken naar uw trouwdagNiet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar