Onze top 5 muzikanten voor bij een ceremonie

Muzikant boeken trouwceremonie.jpg

Muziek speelt bij iedereen een rol in het leven. Het maakt niet uit of u nu groot muziekliefhebber bent of niet, u luistert vaak dagelijks naar muziek. Ook als u gaat trouwen, kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Muziek maakt uw ceremonie persoonlijker. Alleen welke muzikant of band past perfect bij jullie bruiloft? Wij geven u wat tips.

Muzikanten voor ceremonie

Muziek brengt emoties naar boven tijdens de ceremonie. Zo kan een liedje een persoonlijk verhaal vertellen. Een bekend voorbeeld is de traan van Maxima, omdat haar vader niet bij het huwelijk aanwezig was. Carel Kraayenhof speelde toen ‘Adios Nonino’ en dat deed heel veel bij de (toen nog) prinses. Bij veel mensen raakt muziek dus een gevoelige snaar. Verder zorgt muziek ook voor wat rustmomenten tussen al het gepraat tijdens de ceremonie.

Het aantal nummers tijdens een ceremonie

Het aantal nummers dat een muzikant tijdens uw ceremonie speelt, hangt weer af van het soort huwelijksceremonie. Als het om een kerkelijke ceremonie gaat, worden er zo’n zes tot acht nummers gespeelt. Dit is bij binnenkomst, tussenzang, tijdens het ontsteken van de huwelijkskaars, het klaarmaken van de tafel, de communie, het Ave Maria en het slotlied.

Bij een wettelijke ceremonie is het meestal mogelijk om drie tot vijf nummers ten gehore te brengen. Dit zijn de momenten die muzikaal begeleid worden: binnenkomst, na de huwelijkssluiting, tijdens het tekenen van de huwelijksakte en het slotlied.

Denk goed na over de nummers

Natuurlijk wilt u dat een muzikant ‘jullie’ nummers speelt tijdens de huwelijksceremonie. Het is dan ook belangrijk om hier samen goed over na te denken. Evenses werkt samen met tientallen muzikanten die regelmatig op bruiloftsceremonies optreden. Om u wat op weg te helpen bij het kiezen van een muzikant of band, hebben wij een top 5 van muzikanten voor u samengesteld.

1. The Piano Man

The Piano Man verzorgt een optreden dat perfect past bij een romantische bruiloftsceremonie. Deze getalenteerde muzikant is een ervaren en zeer veelzijdige pianist. The Piano Man is een bekende livestreamer met een VIP-gold status op Periscope. Verder heeft hij meer dan een miljoen volgers op YouTube. Het bijzondere aan The Piano Man is dat hij niet met een vast repertoire werkt. Hij kan alles naspelen op gehoor. Wat hij hoort, spelen zijn vingers. Hij kan alle genres spelen. Als u van tevoren aangeeft welke liedjes u wilt horen of welk genre uw favoriet is, dan maakt deze pianist er werk van. The Piano Man speelt op zijn eigen witte vleugel.

2. Yuri

Zanger-gitarist Yuri is van verschillende markten thuis en u kunt hem boeken voor allerlei gelegenheden. Hierbij moet u denken aan een feest, bruiloft, bedrijfsfeest, verjaardag, congres, receptie, studentenfeest, evenement of borrel. Deze feestzanger begeleidt zich op gitaar, maar is ook inzetbaar als pianist of drummer. Meestal verzorgt hij een optreden als zanger, gitarist en percussionist tegelijkertijd. Zo heeft u een complete sound met een compacte opstelling en hierdoor kan de zanger u voorzien van een gevarieerd programma.

3. Zangeres Roos

Zangeres Roos maakt uw bruiloft helemaal compleet. Heeft u verzoeknummers voor uw ceremonie? Dan studeert zij deze nummers in. Ze geeft er haar eigen unieke, creatieve draai aan. Roos kan in verschillende formaties een optreden verzorgen. Zo kan ze tijdens uw ceremonie optreden als solist en tijdens het feest als duo of met een DJ.

4. Ella Monroe

Deze geboren performer heeft een stem van een nachtegaal en speelt ook nog eens gitaar. Ella Monroe verzorgt tijdens uw ceremonie een optreden zoals u het in gedachten had. Verder kunt u haar ook inhuren voor het verzorgen van de achtergrondmuziek tijdens het diner. Het repertoire van deze topartieste bestaat voornamelijk uit folk en soul. Ze treedt vooral solo op, maar is ook in te huren met twee andere muzikanten. De trio formatie speelt vooral de muziekstijlen blues, jazz, funk en soul. Ella zingt nummers van bekende artiesten als Ellie Goulding, Bob Dylan, Adele, Etta James en John Legend.

5. Klassiek ensemble Priëra

Wilt u uw huwelijksceremonie intiem en klein houden? En bent u op zoek naar passende muziek? Dan is het klassiek ensemble Priëra een aanrader. Dit ensemble bestaat uit professionele muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het optreden dat zij verzorgen, past perfect bij een sobere, kleine ceremonie. De muzikanten hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding aan het conservatorium. Het trio speelt prachtige stukken van bekende componisten als Beethoven, Chopin, Schubert, Debussy, Scarlatti, Bach, Liszt en Mozart. Verder speelt het ensemble ook stukken van componisten van minder bekende componisten. Natuurlijk kunt u uw favoriete stukken aan het ensemble doorgeven, zodat ze deze tijdens uw ceremonie speelt.

Een muzikant zorgt voor een unieke huwelijksceremonie

Wist u dat slechts tien procent van de bruidsparen voor livemuziek kiest tijdens de huwelijksceremonie? Wanneer u besluit om een muzikant of ensemble te laten optreden, maakt dit uw bruiloft dus erg uniek. Bovendien kan een livemuzikant ook variaties maken van jullie favoriete song. Zo kan deze een liedje akoestisch brengen, minder uptempo brengen of langer spelen. Hierdoor genieten jullie tijdens de ceremonie van een prachtige versie van jullie speciale song.

Zorgeloos uitkijken naar uw trouwdag

Het organiseren van een huwelijksceremonie- en feest kost erg veel tijd en leidt vaak ook nog eens tot veel stress. Iets dat ten koste gaat van de voorpret. Om stress en zorgen te voorkomen, is het een aanrader om uw ceremonie en feest te laten organiseren door een professioneel entertainmentbureau. Wij bieden u diverse bruiloftspakketten aan voor het organiseren van dé perfecte bruiloft. Een pakket is altijd inclusief een muzikant voor de ceremonie, een DJ voor het feest, een fotograaf of een fotohokje. Door te kiezen voor een bruiloftspakket, kunt u zorgeloos uitkijken naar uw trouwdagWat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar