12 tips voor het vinden van de beste DJ voor jouw feest

Polaroid meisje.jpg

Wil je een spetterend feest organiseren ?


Dan is het een goed idee om een DJ te huren. Een DJ speelt in op het publiek en draait nummers die aanslaan. De afgelopen jaren hebben wij vele DJ’s voor feesten verzorgd. Wij weten dus als geen ander waar je op moet letten bij het huren van een dj en we delen graag onze tips met je.

Boek een serieuze, ervaren DJ

Waarschijnlijk ken je wel iemand in je omgeving die zegt dat hij DJ is en de muziek kan verzorgen. Uit ervaring weten wij dat dit op een groot fiasco kan uitlopen. Zo kan de DJ onervaren zijn of alleen zijn favoriete nummers draaien. Dit heeft natuurlijk invloed op de sfeer van je feest. Niemand staat op de dansvloer en gasten zullen je feest snel verlaten. Boek dus een professionele DJ. Ga eventueel na wat anderen over een DJ zeggen. Lees reviews van andere klanten, bezoek de website van de dj en bekijk zijn social mediapagina’s. Hier staan vaak filmpjes en foto’s op van feesten waar de artiest heeft gedraaid. Wij werken enkel met professionele en ervaren DJ’s.

Kies een DJ die aansluit bij de doelgroep

Ga voor een DJ die muziek draait die bij de doelgroep en het feest past. Dit is het eerste uitgangspunt. De meeste DJ’s zijn gespecialiseerd in een muziekstijl, zoals de eighties, nineties, popmuziek, alternatieve muziek, lounge, disco of dance classics. Is het publiek heel divers? Komen er zowel jongeren als ouderen op je feest? Huur dan een DJ die precies weet hoe hij de verschillende muziekstijlen kan combineren, zoals een allround dj.

Maak kennis met de DJ

Heb je een DJ gevonden die geschikt lijkt voor jouw feest? Maak dan een afspraak om hem te ontmoeten. Je kunt dan uitleggen wat je precies wilt en jullie kunnen samen ideeën uitwisselen. Een DJ kan jouw feest maken of breken en het is dan ook belangrijk dat hij zijn werk goed doet en inspeelt op het publiek. Bezoek eventueel een feest waar de hij draait, zodat je ziet of de gasten enthousiast zijn.

Het materiaal regelen

De DJ kan pas een goede show geven als deze over het juiste materiaal beschikt, zoals licht, geluid, apparatuur en een dj-meubel. Zorg ervoor dat je dit regelt. De meeste DJ’s beschikken over hun eigen apparatuur. Je kunt dan ook vaak een DJ huren inclusief licht, geluid en overige apparatuur. Als de DJ hier niet zelf over beschikt, kan het boekingsbureau de apparatuur vaak voor je regelen. Dit scheelt weer veel regelwerk en stress.

Let op de omvang van de show

Sommige DJ’s hebben slechts een klein dj-meubel en wat apparatuur, terwijl andere met een hele truck vol apparaten komen. Een artiest met veel apparatuur kan natuurlijk een uitgebreide show neerzetten. Een nadeel is wel dat de op- en afbouw langer duurt. Hier dien je dus tijd voor in te plannen. Een DJ met slechts een tafeltje is misschien weer wat praktischer, maar heeft wel een onprofessionele uitstraling. Kies dus voor de gulden middenweg, zoals we dit doen bij ons bureau. De opbouw van de show neemt niet veel tijd in beslag, maar heeft toch de juiste uitstraling.

Maak duidelijke prijsafspraken

Er zijn verschillende soorten dj’s, maar ook diverse prijscategorieën. Het is al mogelijk om een DJ voor een hele avond te boeken voor 500 euro, maar het kan ook dat je voor een of twee draai-uurtjes 1000 euro betaalt. Het hangt natuurlijk van het soort feest en je budget af wat voor DJ je wilt boeken. Voor de meeste feesten, zoals een bedrijfsfeest, bruiloft of verjaardagsfeest is een ‘hobby dj’ vaak de beste optie. Een bedrag tussen de 450 en 850 is dan een reële prijs. Meestal is dit inclusief standaard dj-apparatuur.

De prijs voor een dj-show hangt weer af van de reistijd, het aantal draaiuren, de apparatuur en de opbouwtijd. Er zijn dj’s die een aparte prijs voor alles rekenen. Dit kan leiden tot een onaangename financiële verrassing. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken over de show. Evenses werkt met een all-inclusive prijs. Dit is dus een prijs voor de complete dj show.

Boek een DJ via een bureau

Het kan natuurlijk dat de DJ last minute afbelt, omdat hij bijvoorbeeld ziek is geworden en niet kan draaien. Zorg dan dat er een vervangende DJ beschikbaar is. De meeste DJ’s bieden je deze mogelijkheid niet. Ons bureau beschikt over een uitgebreid netwerk van goede, ervaren muzikanten en DJ’s. Mocht de geboekte artiest onverhoopt afbellen, dan regelen wij direct een vervangende DJ voor. Zo garanderen wij je altijd een succesvol feest.

Boek op tijd

Wacht niet te lang met het boeken van DJ, maar doe dit op tijd. In het voorjaar en de zomermaanden worden er veel feesten en festivals georganiseerd. De meeste DJ’s hebben dan een overvolle agenda. Voorkom dat je favoriete DJ al bezet is op de datum van jouw feest en boek deze dus op tijd. Zo heb je meer zekerheid.

Breng de locatie op de hoogte

Breng de feestlocatie op de hoogte dat er een DJ op je feest komt. Ga na wat de geluidslimiet is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele klachten. Controleer ook waar de apparatuur kan worden in- en uitgeladen.

Maak een lijstje met favoriete nummers

De DJ kan natuurlijk niet weten welke nummers jij en je gasten geweldig vinden. Maak dan ook een lijstje met verzoeknummers die je op je feest wilt horen. Dit kan op papier, maar ook online door een playlist aan te maken. Deel de lijst van tevoren met de DJ. Je weet dan zeker dat hij de verzoeknummers draait.

Denk aan extra mogelijkheden

Wist je dat er tal van extra mogelijkheden zijn bij het huren van een dj. Afhankelijk van het soort feest en je budget, zijn er nog tal van leuke opties mogelijk. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de volgende suggesties:

Een DJ met zanger(es)

Een DJ en een band

Een DJ met een muzikant, zoals een saxofonist, gitarist of trompettist

Een DJ VJ show

Een verlichte dansvloer

Een mobiele DJ

Neem alles nog een keer door

Heb je een DJ geboekt en komt het feest steeds dichterbij? Neem dan een of twee weken voorafgaand aan het feest nog een keer je wensen, de opbouwtijden en de playlist door. Zo is alles nog een keer duidelijk besproken en heb je geen stress. Je weet dan zeker dat de DJ een knallende show geeft.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar