12 tips voor het vinden van de beste DJ voor jouw feest

Polaroid meisje.jpg

Wil je een spetterend feest organiseren ?


Dan is het een goed idee om een DJ te huren. Een DJ speelt in op het publiek en draait nummers die aanslaan. De afgelopen jaren hebben wij vele DJ’s voor feesten verzorgd. Wij weten dus als geen ander waar je op moet letten bij het huren van een dj en we delen graag onze tips met je.

Boek een serieuze, ervaren DJ

Waarschijnlijk ken je wel iemand in je omgeving die zegt dat hij DJ is en de muziek kan verzorgen. Uit ervaring weten wij dat dit op een groot fiasco kan uitlopen. Zo kan de DJ onervaren zijn of alleen zijn favoriete nummers draaien. Dit heeft natuurlijk invloed op de sfeer van je feest. Niemand staat op de dansvloer en gasten zullen je feest snel verlaten. Boek dus een professionele DJ. Ga eventueel na wat anderen over een DJ zeggen. Lees reviews van andere klanten, bezoek de website van de dj en bekijk zijn social mediapagina’s. Hier staan vaak filmpjes en foto’s op van feesten waar de artiest heeft gedraaid. Wij werken enkel met professionele en ervaren DJ’s.

Kies een DJ die aansluit bij de doelgroep

Ga voor een DJ die muziek draait die bij de doelgroep en het feest past. Dit is het eerste uitgangspunt. De meeste DJ’s zijn gespecialiseerd in een muziekstijl, zoals de eighties, nineties, popmuziek, alternatieve muziek, lounge, disco of dance classics. Is het publiek heel divers? Komen er zowel jongeren als ouderen op je feest? Huur dan een DJ die precies weet hoe hij de verschillende muziekstijlen kan combineren, zoals een allround dj.

Maak kennis met de DJ

Heb je een DJ gevonden die geschikt lijkt voor jouw feest? Maak dan een afspraak om hem te ontmoeten. Je kunt dan uitleggen wat je precies wilt en jullie kunnen samen ideeën uitwisselen. Een DJ kan jouw feest maken of breken en het is dan ook belangrijk dat hij zijn werk goed doet en inspeelt op het publiek. Bezoek eventueel een feest waar de hij draait, zodat je ziet of de gasten enthousiast zijn.

Het materiaal regelen

De DJ kan pas een goede show geven als deze over het juiste materiaal beschikt, zoals licht, geluid, apparatuur en een dj-meubel. Zorg ervoor dat je dit regelt. De meeste DJ’s beschikken over hun eigen apparatuur. Je kunt dan ook vaak een DJ huren inclusief licht, geluid en overige apparatuur. Als de DJ hier niet zelf over beschikt, kan het boekingsbureau de apparatuur vaak voor je regelen. Dit scheelt weer veel regelwerk en stress.

Let op de omvang van de show

Sommige DJ’s hebben slechts een klein dj-meubel en wat apparatuur, terwijl andere met een hele truck vol apparaten komen. Een artiest met veel apparatuur kan natuurlijk een uitgebreide show neerzetten. Een nadeel is wel dat de op- en afbouw langer duurt. Hier dien je dus tijd voor in te plannen. Een DJ met slechts een tafeltje is misschien weer wat praktischer, maar heeft wel een onprofessionele uitstraling. Kies dus voor de gulden middenweg, zoals we dit doen bij ons bureau. De opbouw van de show neemt niet veel tijd in beslag, maar heeft toch de juiste uitstraling.

Maak duidelijke prijsafspraken

Er zijn verschillende soorten dj’s, maar ook diverse prijscategorieën. Het is al mogelijk om een DJ voor een hele avond te boeken voor 500 euro, maar het kan ook dat je voor een of twee draai-uurtjes 1000 euro betaalt. Het hangt natuurlijk van het soort feest en je budget af wat voor DJ je wilt boeken. Voor de meeste feesten, zoals een bedrijfsfeest, bruiloft of verjaardagsfeest is een ‘hobby dj’ vaak de beste optie. Een bedrag tussen de 450 en 850 is dan een reële prijs. Meestal is dit inclusief standaard dj-apparatuur.

De prijs voor een dj-show hangt weer af van de reistijd, het aantal draaiuren, de apparatuur en de opbouwtijd. Er zijn dj’s die een aparte prijs voor alles rekenen. Dit kan leiden tot een onaangename financiële verrassing. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken over de show. Evenses werkt met een all-inclusive prijs. Dit is dus een prijs voor de complete dj show.

Boek een DJ via een bureau

Het kan natuurlijk dat de DJ last minute afbelt, omdat hij bijvoorbeeld ziek is geworden en niet kan draaien. Zorg dan dat er een vervangende DJ beschikbaar is. De meeste DJ’s bieden je deze mogelijkheid niet. Ons bureau beschikt over een uitgebreid netwerk van goede, ervaren muzikanten en DJ’s. Mocht de geboekte artiest onverhoopt afbellen, dan regelen wij direct een vervangende DJ voor. Zo garanderen wij je altijd een succesvol feest.

Boek op tijd

Wacht niet te lang met het boeken van DJ, maar doe dit op tijd. In het voorjaar en de zomermaanden worden er veel feesten en festivals georganiseerd. De meeste DJ’s hebben dan een overvolle agenda. Voorkom dat je favoriete DJ al bezet is op de datum van jouw feest en boek deze dus op tijd. Zo heb je meer zekerheid.

Breng de locatie op de hoogte

Breng de feestlocatie op de hoogte dat er een DJ op je feest komt. Ga na wat de geluidslimiet is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele klachten. Controleer ook waar de apparatuur kan worden in- en uitgeladen.

Maak een lijstje met favoriete nummers

De DJ kan natuurlijk niet weten welke nummers jij en je gasten geweldig vinden. Maak dan ook een lijstje met verzoeknummers die je op je feest wilt horen. Dit kan op papier, maar ook online door een playlist aan te maken. Deel de lijst van tevoren met de DJ. Je weet dan zeker dat hij de verzoeknummers draait.

Denk aan extra mogelijkheden

Wist je dat er tal van extra mogelijkheden zijn bij het huren van een dj. Afhankelijk van het soort feest en je budget, zijn er nog tal van leuke opties mogelijk. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de volgende suggesties:

Een DJ met zanger(es)

Een DJ en een band

Een DJ met een muzikant, zoals een saxofonist, gitarist of trompettist

Een DJ VJ show

Een verlichte dansvloer

Een mobiele DJ

Neem alles nog een keer door

Heb je een DJ geboekt en komt het feest steeds dichterbij? Neem dan een of twee weken voorafgaand aan het feest nog een keer je wensen, de opbouwtijden en de playlist door. Zo is alles nog een keer duidelijk besproken en heb je geen stress. Je weet dan zeker dat de DJ een knallende show geeft.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar