5 redenen waarom hostessen een toegevoegde waarde hebben

Hostessen inhuren.jpg

Het maakt niet uit of u nu een congres, een bedrijfsevenement, een conferentie, een beurs of een bedrijfsevenement organiseert: de eerste indruk bij de entree is heel belangrijk voor de gasten. Onze hostessen verwelkomen uw gasten hartelijk met een grote glimlach en zorgen voor een soepele ondersteuning.

De hostessen dragen kostuums die bij uw feest of event passen, zodat ze het thema of de sfeer van uw congres, bedrijfsfeest, beurs of conferentie perfect uitstralen. De  vriendelijke en hartelijke gastvrouwen zorgen in ieder voor een goed begin van uw evenement, congres of event.

Vaak wordt de toegevoegde waarde van een hostess onderschat. Dat is erg zonde, want de gastvrouwen zijn veel meer dan een formaliteit: hostessen leveren een grote bijdrage aan de sfeer van uw evenement, feest of congres. Zij zorgen ervoor dat uw gasten niet zomaar een event beleven, maar een dag om nooit te vergeten.

1. Hostessen zijn hét visitekaartje

Als u op een beurs of een congres staat, dan wilt u natuurlijk nieuwe klanten binnenhalen of u wilt weten hoe tevreden uw huidige klanten zijn. Natuurlijk heeft u uw eigen medewerkers die kennis hebben over uw producten of diensten, maar als zij in gesprek zijn en er nieuwe klanten bij uw stand staan, kan niemand ze te woord staan. Dan komen hostessen om de hoek kijken. Zij kunnen uw (potentiële) klanten goed te woord staan. Door briefings kunnen hostessen ook informatie over uw product of dienst aan de klant leveren.

2. Hostessen zijn een verlengstuk van uw onderneming

Een hostess kunt u zien als het verlengstuk van uw merk. Door gastvrouwen in te zetten op uw evenement heeft u meer rust en zekerheid dat er goed voor uw gasten en (potentiële) klanten wordt gezorgd.

3. Hostessen monitoren gedragingen van gasten en/of bezoekers

Met hostessen blijft de sfeer op uw event goed. Deze ervaren gastvrouwen zijn er ook om het gedrag van gasten te monitoren en het gedrag eventueel te corrigeren.

4. Hostessen assisteren uw gasten bij eventuele problemen

Een hostess is er ook om uw gasten te helpen bij een probleem of hen de weg te wijzen. Zo geeft de hostess hen informatie en vertelt ze uw gasten waar de toiletten, de garderobe of de congreszaal is.

5. Hostessen voeren verschillende taken uit

Hostessen kunnen verschillende taken uitvoeren en zijn op verschillende manieren van toegevoegde waarde. Zo kunnen zij uw klanten dus te woord staan achter een stand, maar ook gasten wegwijs maken op uw event, ze de weg wijzen, helpen bij een probleem, enz. Bovendien hebben veel hostessen vaak nog een aantal aanvullende taken, zoals:

Het controleren van de toegangskaarten.

Het beheren van de garderobe.

Het verstrekken van polsbandjes.

Het uitdelen van folders, brochures en programmaboekjes.

Perfecte gastvrouwen

De hostessen van Evenses worden vaak als gastvrouw ingezet op events en feesten. Zij ontvangen de bezoekers bij de ingang van het evenement en zorgen ervoor dat uw gasten een warm welkom krijgen. De hostessen weten precies hoe zij hun werk moeten uitvoeren. Ze hebben een ruime ervaring, stralen zelfvertrouwen uit en zijn nooit overdreven aanwezig. Ook kunnen de hostessen uw gasten een hapje of een drankje aanbieden bij binnenkomst.

Vriendelijke garderobedames

Met een goede en georganiseerde garderobe krijgen uw gasten een nog betere indruk van uw event, feest, congres of beurs. De hostessen kunnen ervoor zorgen dat de jassen van de bezoekers snel worden opgehangen, zodat er geen rij voor de garderobe ontstaat. Een rij leidt al snel voor veel ergernis. En dit is ook weer van invloed op de sfeer van uw event. De hostessen letten erop dat de garderobe georganiseerd blijft en overhandigen uw gasten het garderobebonnetje. Natuurlijk doen zij dit altijd met een stralende lach. Voor de meeste gasten is het moment bij de garderobe ook het eerste en het laatste moment van het feest of evenement. De hostessen zorgen ervoor dat dit moment de toon zet voor uw feest of event en dat uw gasten weggaan met een lach op hun gezicht.

Uw bezoekers registreren

Als uw event of feest een gastenlijst heeft of als bezoekers van tevoren kaarten hebben gekocht, dan kunnen de hostessen ervoor zorgen dat alle bezoekers geregistreerd zijn. Ze checken de bezoekers in, printen de toegangsbewijzen en delen badges uit.

Gesprekken voeren met potentiële

Wist u dat uw hostessen ook op een beurs kunt inzetten? Zij kunnen de bezoekers voorzien van een hapje en een drankje en potentiële klanten van informatie voorzien. Bovendien kunnen zij ook uw producten demonstreren. U hoeft dit dan niet te doen en heeft zo meer tijd om u te focussen op nieuwe klanten die meer informatie willen over uw product. De hostessen van Evenses hebben al op tientallen beurzen gewerkt en weten dan ook precies wat zij moeten doen.

Evenementbegeleiders

Het is onmogelijk om alleen een oogje in het zeil te houden op uw evenement of feest. Een aantal extra handen, ogen en meer lachende gezichten zijn dan ook welkom. De hostessen van Evenses kunnen u dan ook perfect ondersteunen. Met hun actieve en gemotiveerde houding, zorgen zij ervoor dat uw evenement of feest precies zo verloopt zoals u voor ogen heeft. De hostessen ontzorgen u en zo kunt u de focus leggen op het doel van uw event of feest. U komt bijvoorbeeld geen lange rij tegen of dwalende bezoekers. De professionele gastvrouwen staan uw gasten altijd op tijd te woord. Ook staat er altijd een hostess klaar om bezoekers van dienst te zijn of te informeren.

Hostessen inzetten?

Wilt u hostessen inzetten op uw feest, congres, beurs of evenement? Ons team  bestaat uit een groep van professionele, ervaren en representatieve gastvrouwen. De hostessen weten precies hoe zij uw product, dienst of bedrijf op de juiste manier moeten presenteren. Zij zijn dan ook hét perfecte visitekaartje!Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar