Wat kost live muziek nu écht? Een blik op de tarieven van muzikanten en bands.

Wat-kost-live-muziek

Wat bepaalt de prijs van een muzikant?

Als je live muziek overweegt voor je evenement, kan het handig zijn om te weten welk budget je hiervoor moet uittrekken. Bij Evenses begrijpen we dat de tarieven van muzikanten en bands soms vragen kunnen oproepen. Daarom duiken we dieper in wat er achter deze kosten schuilt.

Prijsbereik per type act:

Solo: €400 - €700
Duo: €600 - €950
Trio: €1100 - €1500
Kwartet: €1600 - €2500
Grotere bands voor grotere events: Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de band en de specifieke behoeften van het evenement.

Reiskosten en Tijd

Een muzikant of band is niet zomaar aanwezig op jouw evenement. Ze moeten reizen, en dit brengt niet alleen directe kosten zoals benzine of treinkaartjes met zich mee. De reistijd zelf is ook belangrijk. Terwijl ze onderweg zijn naar jou, kunnen ze niet ergens anders optreden. Daarnaast, als je bijvoorbeeld een band voor twee uur inhuurt, zijn ze in realiteit vaak veel langer bezig. Voorbereiding, opbouw, soundcheck en afbouw zijn allemaal onderdeel van hun werkdag.

Technische Voorbereiding en Duur van Aanwezigheid

Zodra de muzikanten op locatie arriveren, begint het opzetten en testen van hun apparatuur. Dit is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat het publiek het beste geluid krijgt. Dit proces kan enkele uren in beslag nemen, afhankelijk van de act en de technische eisen. Het is daarom niet ongewoon dat muzikanten al veel eerder aanwezig zijn dan hun feitelijke speeltijd.

Specifieke Eisen en Financiële Overwegingen

Elke muzikant of band heeft zijn eigen behoeften. Sommigen hebben specifieke geluidsapparatuur nodig, terwijl anderen bepaalde voorzieningen vragen zoals een kleedkamer of catering. Daarnaast kan de Kleinevergoedingsregeling (KVR) invloed hebben op het tarief. Deze regeling geeft muzikanten wat financiële ademruimte, waardoor ze een tarief kunnen vragen dat past bij hun kwaliteit en inspanningen.

Conclusie:

De tarieven van muzikanten en bands zijn een reflectie van de tijd, inspanning en kosten die ze investeren om jouw evenement speciaal te maken. Bij Evenses zijn we er om je te adviseren en te helpen de perfecte muzikale match te vinden voor jouw evenement en budget. Met de juiste muzikale toevoeging wordt jouw evenement ongetwijfeld een hit!Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar