Zuid Amerikaans feestje? Regel een Latin band: 4 opties

Brassband boeken.jpg

Wilt u een feestje organiseren waar de temperaturen gegarandeerd van omhoog schieten? Met Latin muziek weet u zeker dat er mensen zwetend naar huis gaan.

Verschillende muziekstijlen

Die Zuid-Amerikanen weten wel hoe je een feestje maakt. Dat is ook te horen aan hun muziek. Latin is een verzamelnaam voor de verschillende muziekstijlen die ontstaan zijn in Latijns-Amerika. De populairste muziekstijlen zijn onder meer salsa, merengue, bachata en samba.

Salsa

Salsa is misschien wel het populairst onder de latin muziek. Deze muziekstijl komt voort uit de Cubaanse Son en Amerikaanse Jazz. Salsa heeft een kenmerkend ritmisch patroon, ook wel clave genoemd. De dans van de Salsa is ook erg populair.

Merengue

Deze muziekstijl komt van oorsprong uit de Dominicaanse Republiek. De Merengue heeft een wat sneller ritme dan de salsa. Typisch aan de dans van de Merengue is de heupbeweging. Traditioneel wordt de Merengue gespeeld met de tambora, een guira en een accordeon.

Bachata

Net als Merengue heeft ook Bachata zijn oorsprong uit de Dominicaanse Republiek. De Bachata is een wat romantischer muziekgenre. De Bachata wordt op verschillende manieren gedanst. Zo kennen we de Dominicaanse stijl, dansschoolstijl en Antilliaanse stijl.

Samba

Samba is een Braziliaans Latijns-Amerikaanse muzieksoort dat bekend is geworden door het Carnaval in Rio de Janeiro. De verschillende dansstijlen van de Samba zijn ook erg populair. Zo is er de traditionele dans wat erg lijkt op de Tango. Samba is ook een Latijns-Amerikaanse dans. Deze stijl is alleen heel anders dan de Braziliaanse Samba.

Vier bands:

De Latinos weten wel hoe je heerlijke Salsa speelt. Met hun opzwepende muziek kunnen ze elk feestje laten swingen. Het maakt niet uit of het op uw bruiloft, verjaardagsfeest, borrel, diner of personeelsfeest is. Met deze band haalt u de zomer in huis. De band bestaat uit zes ervaren bandleden. Ze hebben een breed repertoire in de Latin muziek. Ideaal dus voor de muziek- en dansliefhebbers.

Brazillian Sensacion is een band dat helemaal thuis is in de Bossa Nova en Latin muziek. De band bestaat uit een zangeres, bassist, gitarist en drummer. Ze hebben elkaar leren kennen op het conservatorium. Het repertoire bestaat uit bekende stukken uit de bossa nova, samba, jazz, en latin. Van deze zwoele muziek gaan de heupen gegarandeerd draaien.

Wilt u wat passie op uw feest? Banda Apasionada laat u zien wat passie is. De in Bolivia geboren zangeres zorgt wel voor de sfeervolle Latijnse klanken op uw feest. U heeft de keus om de zangeres solo te boeken, als duo met gitarist of met gehele band.

Altijd al het zomercarnaval bij u thuis willen vieren? Met Ritmo Percussion haal je het hele feest in huis. Energieke trommels, blazers en prachtige danseressen. Wat wilt u nog meer? Wees maar niet bang dat er slapende mensen in de zaal zitten. Die zullen gewoon wakker getrommeld worden.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar