Stage lopen bij een concertzaal

Afbeelding

Zoek je een leuke stage of vrijwilligerswerk op een werkplek waar je de hele dag met muziek te maken krijgt? Een concertzaal of poppodium is dan de ideale omgeving. Een concert of feest neerzetten van A tot Z, het is een interessant proces. Vrijwilligers kunnen ze daar altijd bij gebruiken en voor stageplekken is meer ruimte dan de vacaturepagina's doen vermoeden.

Focus op het creatieve proces

Want ook al zoeken ze niet altijd actief naar stagiaires, wanneer je jezelf aanbiedt ruimen ze met een beetje mazzel een plek voor je in: je bent immers, hoe vervelend het ook klinkt, een goedkope kracht. De podiumsector is dan een commerciële, in de praktijk blijkt dat je in de zogenaamde softe sector werkzaam bent, waar de focus niet zozeer op targets en deadlines ligt, maar op het creatieve proces. Op je cv misstaat een stage of vrijwilligerswerk nooit. En veel poppodia zijn geneigd vrijkomende vacatures intern in te vullen met een junior. Dat kan zomaar jouw doorstroming richting betaald werk betekenen.

Eigen auto? Vermeld hem!

Twijfel niet aan je capaciteiten, maak een afspraak en wie weet wat eruit rolt. Een evenement opzetten behelst veel meer dan het boeken van een artiest. Neem de artiestencatering: zelfs de minst bekende bands hebben een boodschappenlijst aan eisen in hun contract. Denk aan het verhaal van de bruine M&M's van rockband Van Halen. Heb jij een auto, dan zijn ze blij met iemand die een boodschappenrondje kan doen. Kun je meteen posters en flyers verspreiden. Schroom daarom niet je eigen auto te vermelden, veel werkgevers hebben hier een autoverzekering voor en je gemaakte kilometers worden natuurlijk vergoed.

Veel meer werkzaamheden

Een evenement vergt veel meer voorbereiding. Ben je een keukenprins of -prinses, dan kunnen ze je in de keuken gebruiken. Licht en geluid zijn bij een band als Kensington heel anders dan bij pakweg René le Blanc. Administratieve en organisatorische wonderen zijn op kantoor weer welkom. Wie staan er achter de bar, hoe laat gaan de deuren open, zit er genoeg bier in de tanks? Wekelijks gaan er bij poppodia honderden zo niet duizenden draaiboeken van hand tot hand, en die moeten tot ver na de komma kloppen. Tot slot is een volle zaal het doel, dus worden er marketingstrategieën bedacht. Wat is de doelgroep, waar kunnen we flyeren, welke community's spreken we aan op internet? Het is maar een greep uit de werkzaamheden bij een concertzaal. En elke week is er weer die opwindende sfeer van een hoogtepunt waar langzaam naartoe gewerkt wordt. Houd je van muziek en wil je ervaring opdoen in een creatieve omgeving, kijk dan bij een poppodium bij jou in de buurt.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar