Een succesvol Sinterklaasfeest!

cLJbh6fy.jpeg

Sinterklaasfeest organiseren

Het jaarlijkse Sinterklaasfeest organiseren is niet iets dat je binnen een paar uurtjes doet. Het is nog best een klus waar redelijk wat tijd in gaat zitten. Wij geven je een aantal tips en ideeën om het feest soepel te laten verlopen. Meestal duurt een Sinterklaasfeest twee uur. Dit is lang genoeg. Kinderen kunnen niet zo lang op een stoel blijven zitten en na een paar uurtjes wordt het te langdradig voor ze. Het Sinterklaasprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het vaststellen van de datum
  • Het reserveren van een locatie
  • Uitnodigingen laten maken en versturen
  • Het voorprogramma vaststellen
  • Muziek en geluid regelen
  • Sinterklaas boeken
  • De catering reserveren
  • Cadeautjes kopen
  • Een fotograaf huren

Kinderen houden niet van lang stilzitten, wachten en luisteren naar een speech van de gastheer- of gastvrouw. Houd hier in de planning dus rekening mee en probeer alle activiteiten op elkaar te laten aansluiten. Voorkom ook wachtrijen, bijvoorbeeld bij het uitdelen van de cadeautjes.

Kortom; het organiseren van een geslaagd Sinterklaasfeest kost dus best wat tijd!​

Het vaststellen van de datum

Stel eerst de datum vast. Meestal is dit op een zaterdagochtend- of middag voor 5 december. Dit kan 1 of 2 weken ervoor zijn. Uitgeruste kinderen zijn blije kinderen. Start het feest dus niet te laat, maar rond het middaguur of in de vroege middag. Bepaal ook direct op welke locatie het feest georganiseerd wordt. Als de bedrijfskantine- of hal groot genoeg is dan is dat natuurlijk een prima locatie.

Het reserveren van een locatie

Reserveer de locatie waar je het feest wilt organiseren. Ook als het om de bedrijfskantine of andere ruimte in het bedrijfsgebouw gaat. Zo weet je zeker dat de ruimte op de dag van het Sinterklaasfeest vrij is.

Uitnodigingen laten maken en versturen

Stel vast hoeveel kinderen er op het Sinterklaasfeest komen en laat uitnodigingen maken en versturen. Of kondig het feest aan in de nieuwsbrief of het personeelsblad. Doe dit een tot anderhalve maand van tevoren, zodat de ouders die dag vrijhouden voor het feest.

Het voorprogramma vaststellen

De komst van Sinterklaas is hét hoogtepunt van de dag, maar zorg ervoor dat de kinderen zich verder ook goed bezighouden. Met het voorprogramma breng je de kinderen al in de stemming. Dit moet een act zijn die de kinderen boeit en niet afleidt, zoals een clown, goochelaar of een grappig typetje. Een voorprogramma van drie kwartier is voldoende. Wij bieden diverse goochelaars en acts aan, zoals:

Magic Marcus

De ervaren goochelaar Magic Marcus vermaakt de kinderen op een professionele wijze. Naast zijn reguliere goochelshows verzorgt Magic Marcus ook speciale kindershows. Tijdens een interactieve show, betrekt hij de kinderen intensief bij de wonderlijke gebeurtenissen. Niet alleen de goochelaar, maar ook de kinderen gaan toveren. Met de magische toverspreuk lijkt dit mogelijk, maar helaas gaat het wel eens een beetje mis. Gelukkig, kan hij dan op de hulp van zijn assistenten rekenen.

Lakei Louie

Lakei Louie ontvangt de kinderen en leidt het feest in goede banen. Bovendien kan hij tal trucs uitvoeren, zo kan hij goochelen en ballonfiguren maken. Deze grappige lakei laat alle kinderen lachen. Naast lakei is deze entertainer ook inzetbaar als clown.

Muziek en geluid

Bij de aankomst en het vertrek van de Sint worden er natuurlijk Sinterklaasliedjes gedraaid. Maak van tevoren een playlist met de liedjes en regel een goede geluidsinstallatie. Het is dan ook een aanrader om het geluid van tevoren even te testen. Als je een act boekt bij Evenses dan is dit inclusief geluid, licht en materiaal.

Versieringen

Breng de locatie van tevoren in een echte Sinterklaassfeer. Hang slingers op en versier de zaal met Sinterklaas-accessoires. Versier de muren eventueel met tekeningen of ingekleurde kleurplaten die de kinderen van te voren hebben gemaakt.

Sinterklaas en zijn Pieten

Vanaf november zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer in het land en te boeken bij ons bureau. Ze staan te popelen om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Sinterklaas en zijn gezellige Pieten hebben een jarenlange ervaring en zijn altijd in voor ondeugende grappen, snoepgoed uitdelen en acrobatische kunsten. Ons bureau draagt het sinterklaasfeest een warm hart toe. Wij zorgen ervoor dat de kinderen genieten van een prachtig feest. Bovendien zijn de Sinterklaas en de pieten goed verzorgd en dragen ze traditionele Sinterklaaskostuums. Bij een Sinterklaasfeest horen natuurlijk cadeautjes. Sinterklaas en zijn Pieten maken de kinderen hier graag blij mee. Overhandig de cadeaus voor het feest aan de Sint en laat hem ze aan de kinderen geven. De Sint heeft het uitreiken van de cadeaus in zijn show opgenomen. Wil je dat Sinterklaas en zijn Pieten het feest komen bezoeken? De boekingspieten zijn speciaal uit Spanje gekomen om je te woord te staan en een reservering te noteren.

Een fotograaf huren

Het is natuurlijk leuk om de Sinterklaasmiddag vast te leggen. Een fotograaf maakt een professioneel fotoverslag van het feest. Deze foto’s zijn niet alleen een leuke herinnering voor de ouders en kinderen, maar zijn ook ideaal om te gebruiken in het personeelsblad, de nieuwsbrief of op de website.

De catering

Bij een geslaagd sinterklaasfeest hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. De meeste kinderen houden van zoet. Ga voor iets eenvoudigs, zoals koekjes, cupcakes of spekjes. Wat betreft de catering bieden wij je diverse opties. Zo kun je bij ons een poffertjeskraam huren. Hiermee laat je de ouders en de kinderen genieten van heerlijk versgebakken poffertjes.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar