Sociëteit de Vereeniging

Een uniek monument, in het oude centrum van Den Haag.

evenementenlocatie-Devereeniging-huren.png
evenementenlocatie Devereeniging huren biljart
evenementenlocatie de vereeniging zithoek huren
evenementenlocatie de vereeniging huren eetzaal
evenementenlocatie de vereeniging huren zaal
evenementenlocatie-Devereeniging-huren.png

In het bruisende hart van Den Haag, vindt u de fraaie Sociëteit de Vereeniging.

Deze statige locatie, met zijn prachtige beschilderde wanden en glas in lood ramen is geschikt voor elk bijzonder evenement.

Locatie

In 1853 werd uit de nalatenschap van Koning Willem II het buitenhuis – de villa " Welgelegen " – gekocht. In deze villa bevinden zich thans de bar, de bibliotheek en de keuken. Van de huidige grote zaal – het kloppend hart van de sociëteit – kreeg haar huidige vorm in de periode 1871 en 1883. De fraaie decoraties van wanden en plafond aan de hand van Eduard Willem Frederik Kerling zijn aangebracht in 1885 en de serre is aange-bouwd in 1905
In de periode 2010/2011 zijn de schilderingen schoongemaakt en gerestaureerd, we zijn er trots op dat hiervoor in 2012 de Haagse Restauratieprijs is toegekend. Tevens werden alle technische voorzieningen -aangepast – inclusief WiFi - en gerenoveerd

De meerder intieme zithoeken en de opgestelde biljarts zijn locaties voor een goed gesprek en in de zaal wordt op de Sociëteitsbijeenkomsten uiteraard ook het diner uitgeserveerd.

De ruim bemeten bar niet ontbreekt niet, dit is het eerste trefpunt voor elke activiteit.
De glas-in-lood ramen in de kopgevels en het plafond behoren tot de fraaiste van de regio, samen met de fraaie parketvloer en de genoemde schilderingen is de zaal een top locatie voor stijlvolle evenementen geschikt voor kleine en grote groepen [ grote zaal 165 m², serre 45 m², bar 80 m², rookzaal 55 m², bibliotheek 35 m² ]. Aansluitend op de serre en de rookzaal is er een patio met zitelementen en tuin. Voor een sportieve ont-spanning zijn en nog 2 kegelbanen met opstelautomaten, telinstallatie en retour automaten.

De accommodatie is te huur tegen concurrerende tarieven en is geschikt voor gezelschappen tot 225 personen.

Adresgegevens

Sociëteit de Vereeniging

Kazernestraat 38b

2514 CT 's-Gravenhage

Contactgegevens

Tel: 070 - 2150906

Mail: info@societeitdevereeniging.nl

Website: http://www.societeitdevereeniging.nl/

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.