Klassieke muziek is meer dan een muzikale omlijsting

Klassieke muziek is een genre dat al eeuwenlang bestaat. Bij Evenses bieden we verschillende klassieke ensembles aan die een prachtig optreden verzorgen. Zo bestaat het klassieke ensemble Vivre uitsluitend uit professionele artiesten, waarvan de violiste zelfs samenspeelt met Andrea Bocelli.

Het genre klassieke muziek heeft geen hip en cool imago en hoewel het door veel mensen 'mooi' wordt bevonden, kan men denken dat het 'saai' of 'muffig' is en dat er alleen maar oude mensen naar luisteren.

Maar klassieke muziek is meer dan muzikale omlijsting. Klassieke muziek heeft een functie. Zo kan het je helpen bij concentreren en helpt het je bij ontspannen. Dus juist voor de nieuwe generatie is klassieke muziek heel interessant, aangezien deze groep soms overprikkeld is.

Hier vind je 7 feiten over de functie van klassieke muziek.

1. Klassieke muziek helpt bij concentreren

Klassieke muziek verscherpt je concentratie. Het is zelfs bewezen dat deze muziek mensen helpt die een aandachtstoornis hebben. Klassieke muziek creëert een soort luchtbel waardoor je je kan afzonderen van lawaai.

2. Klassieke muziek verlicht pijn

Pijn wordt draaglijker op de klank van klassieke muziek. Wetenschappers hebben bewezen dat het luisteren naar klassieke muziek het genezingsproces van pijn bevordert. Net als bij het gebruik van pijnstillers, komt er endorfine (een gelukshormoon) vrij als je luistert naar klassieke muziek.

3. Klassieke muziek verscherpt het geheugen

Door te luisteren naar klassieke muziek worden onze beide hersenhelften geactiveerd. Door onze beide hersenhelften te gebruiken, hebben wij een beter geheugen. Het is zelfs bewezen dat klassieke muziek het slapende geheugen van Alzheimerpatiënten kan activeren.

4. Klassieke muziek verbetert de slaapkwaliteit

Het trage tempo van klassieke muziek helpt bij het in slaap vallen. Zachte muziek zorgt ervoor dat de activiteit in het zenuwstelsel vermindert en je bloeddruk omlaag gaat. Het is als een rustig slaapliedje dat je vroeger hoorde toen je klein was.

5. Klassieke muziek helpt bij je ontwikkeling

Er bestaan theorieën dat je van luisteren naar klassieke muziek een hoger IQ krijgt (dit heet het Mozart-effect). Het is niet bewezen, maar het is wel zo dat mensen taken gemakkelijker oppakken door te luisteren naar klassieke muziek.

6. Klassieke muziek geeft een gevoel van veiligheid voor baby's

Baby's worden rustig van klassieke muziek en het schijnt hen zelfs een geborgen gevoel te geven. Baby's kunnen het geluid al opvangen als ze nog in de buik zitten van de moeder. Als de moeder naar klassieke muziek luistert, kan de ongeboren baby kalmeren.

7. Klassieke muziek helpt te ontspannen

De klanken van klassieke muziek hebben een rustgevend effect op je lichaam en geest. Veel chirurgen luisteren tijdens moeilijke operaties naar klassieke muziek, en in metrostations wordt soms klassieke muziek gedraaid om agressief gedrag van reizigers tegen te gaan.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar