Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
Party Collective biografie Partyband 'Party Collective' is dé coverband die met hun ongelooflij...
Lees meer

4,8 (27 Beoordelingen)
€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 koppi...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 2100 - € 3865
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Coverband boeken

Waarom een coverband boeken?

Één van de grote twijfels die mensen vaak hebben wanneer ze een bruiloft of feest gaan organiseren en het over live bands hebben, is of het repertoire van de bands wel groot genoeg is en of dit wel past bij het evenement in kwestie. Door een coverband in te huren kan je deze twijfel al grotendeels laten varen. Een coverband is, simpel gezegd, een groep professionele muzikanten die samen liedjes van andere zangers, zangeressen, en groepen zingen (oftewel “coveren”). Een leuke en passende coverband kan de perfecte aanvulling op je bruiloft zijn, maar neem wel de tijd om na te gaan wat je precies wil voor je feest en welke opties je hebt qua bands. Onze bookers en entertainment-specialisten helpen je hier met plezier mee.

Of je nou op zoek bent naar een band die liedjes uit de seventies kan zingen op de vijftigste verjaardag van je partner, een klein orkest dat op een bruiloft de favoriete klassieke stukken van het nieuwe echtpaar speelt, of naar een energieke zanger voor het straatfeest tijdens Carnaval volgend jaar, met een coverband voeg je wat leven en intimiteit toe aan het evenement. Om deze reden biedt Evenses een heel uitgebreid scala aan verschillende coverbands aan, van popgroepen en jazz bands tot bands die golden oldies spelen en all-round coverbands. Je kan makkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen om meer te weten te komen over wat wij zoal voor jou en je bruiloft of feest kunnen betekenen op het gebied van coverbands.

coverband boeken.jpg

Wat is een coverband precies?

Het inhuren van een coverband kan de perfecte finishing touch voor je feest of evenement zijn, maar het is wel van groot belang om een band te kiezen die past bij het feest dat je organiseert en die voor de sfeer kan zorgen waar je naar op zoek bent. In dat opzicht is het soms een voordeel om voor een coverband te gaan in plaats van een band die vooral uit eigen werk speelt.

Ondanks het feit dat coverbands grotendeels muziek van andere artiesten spelen, bestaan er wel degelijk verschillen en specialisaties. Zo kan je, bijvoorbeeld, bij Evenses coverbands vinden die min of meer alle popmuziek na kunnen spelen die je wilt, maar ook bands die gespecialiseerd zijn in latin muziek of jazz, om maar wat muziekstijlen te noemen.

Het is daarnaast ook wel belangrijk om te beseffen dat een coverband niet per se een tribute band is. Een coverband speelt over het algemeen bekende liedjes van verschillende artiesten of bands, terwijl een tribute band zich over het algemeen richt op het spelen van het repertoire van één bepaalde zanger, zangeres, of groep. In andere woorden, alle tribute bands zijn normaal gezien coverbands, maar lang niet alle coverbands zijn tribute bands. Door een coverband te boeken, krijg je vaak iets meer variatie en flexibiliteit wat betreft de muzikale begeleiding van het feest.

Wat moet je zoal bespreken met de coverbands die je leuk vindt?

Zoals we eerder al hebben aangehaald, is het boeken van een coverband voor je trouwfeest of evenement niet moeilijk, maar is het wel belangrijk dat je wat onderzoek pleegt alvorens een keuze te maken. Je wil natuurlijk wel dat de band die je uitzoekt goed past bij het evenement dat je organiseert. Op onze website vind je een uitgebreide keuze aan coverbands, allemaal voorzien van een profiel en informatie die goed van pas komt bij het uitkiezen van een band. Je kan natuurlijk onze eigen zoekmachine en filters gebruiken om het proces makkelijker te maken, terwijl je ook contact kan opnemen met ons via het handige offerteformulier, e-mail, of telefoon voor meer informatie omtrent het kiezen van de ideale coverband. Om je alvast op weg te helpen, zetten we hieronder enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een coverband op een rijtje.

Hou het budget voor de coverband in de gaten

Of je nou een verjaardag viert, een bruiloft wilt organiseren, of een verrassing wil toevoegen aan het jaarlijkse bedrijfsuitje, je zal altijd te maken hebben met een budget. Het is daarom belangrijk om naar de prijs te vragen van de coverbands die je in gedachte hebt. Het is daarbij ook handig om de band te vragen naar de uitrusting die ze nodig hebben en hoeveel daarvan ze zelf meenemen of regelen, hoe ze het regelen qua transport, en of ze ook een MC (een ceremoniemeester die het optreden eigenlijk aan elkaar praat) meebrengen. Op deze manier kom je minder snel voor onaangename verrassingen te staan.

coverband boeken 2.jpg

Let op de nodige ruimte voor de band

Als je een coverband wil boeken voor een feest, is het een goed idee om rekening te houden met de ruimte die de band nodig heeft bij het kiezen van de locatie. Er bestaat nogal een verschil in benodigde ruimte tussen, bijvoorbeeld, een solo volkszanger en een vijfkoppige jazzband. Hoe meer leden en instrumenten de coverband in kwestie heeft, hoe meer ruimte ze nodig zullen hebben. Dit is één van de dingen die je kan vragen wanneer je voor het eerst contact opneemt met een band die je leuk lijkt.

De set-up voor de coverband is alles

Zeker in het geval van feesten en gelegenheden waarbij timing cruciaal is, zoals bruiloften of uitreikingen, is het belangrijk om te weten hoeveel tijd de band nodig heeft om alles op te zetten. Zoals alle bands hebben ook coverbands wat tijd nodig om sound tests uit te voeren en andere voorbereidingen te treffen. Om de stress op de dag van het feest zo laag mogelijk te houden, doe je er goed aan om een coverband te boeken die enkele uren van tevoren al aanwezig kan zijn.

Zorg voor duidelijkheid met de band over de hoe lang het optreden moet duren

De meeste coverbands kunnen zowel kortere als langere optredens geven, afhankelijk van het soort feest waar ze spelen en het budget dat er voor handen is. Op een bruiloft kan het, bijvoorbeeld, zijn dat je wel een coverband wil voor tijdens de receptie, maar niet tijdens de ceremonie, terwijl je voor een verjaardag misschien enkel een optreden van een uurtje of twee wenst. Het is echter wel belangrijk om dit als organisator met de band te bespreken alvorens hen te boeken, zodat jullie samen het verloop van de avond op muzikaal gebied kunnen plannen.

Laat de coverband het op tijd weten als je specifieke wensen hebt

Zoals al eerder gezegd is één van de grote voordelen van het boeken van een coverband dat je het optreden in grote mate kan personaliseren. Het aanvragen van liedjes is bijvoorbeeld een uitstekende manier om het feestje een persoonlijke touch te geven, terwijl het toevoegen van een extra bandlid en/of instrument ook leuk kan zijn. Leg je wensen wel op tijd voor aan de band, zodat zij genoeg tijd hebben om voor te bereiden en mogelijke andere suggesties te geven.

Ook het visuele gedeelte van de coverband is van belang

Naast het muzikale aspect van het boeken van een coverband is het ook belangrijk dat de set-up en de bandleden er fatsoenlijk uitzien. Een live band is namelijk ook een visuele ervaring voor je gasten. Veel over de presentatie en de visuele kant van de act kan je al ontdekken met behulp van foto's en video's van vorige optredens, en het is goed mogelijk dat de band bereid is om zich aan te passen aan jouw evenement. Denk maar aan een door hippies geïnspireerde set-up voor een seventies party, een rockband in vol ornaat voor een avondje losgaan, of een drie-koppige band in smoking voor een huwelijk.

Evenses kan je helpen met het vinden van de perfecte coverband

Als je een coverband zoals Party Collective, Coles Collective , Les Truttes, Docs Assistant, Bamned, SO GOOD, Groove Department, The Premium Band, Party Beats, Step the Gap, Dirty Daddies, Broadway of Slam Stars via Evenses boekt, dan kan je er in ieder geval al van uit gaan dat de live muziek op je feestje of evenement in orde zal zijn. Ook als je kiest voor een duo als RanjaRabomba. Niet alleen vind je bij ons een grote variatie aan coverbands in uiteenlopende genres, van Nederlandse rockbands en oldies bands tot Surinaamse bands en klassieke orkesten, maar ook een team aan bookers en entertainment specialisten die je met plezier helpen bij het vinden van de ideale coverband voor jouw feest. Je kan zeven dagen per week vrijblijvend contact opnemen met ons als je een coverband wil boeken of vragen hebt over het boekingsproces.

Je kan ook zonder contact met ons op te nemen alvast ons aanbod aan coverbands verkennen. Op deze website vind je namelijk profielen van iedere coverband met wie wij samenwerken, evenals een groot aantal aan reviews van klanten die in het verleden met deze bands hebben gewerkt. We raden het eerlijk gezegd aan om eerst eens een kijkje te nemen naar de coverbands op onze website en eventueel wat aanvullende informatie, zoals video's of foto's, op te zoeken op internet. Wat voor soort evenement of feestje je ook organiseert, met Evenses heb je een partner waar je op kan rekenen.

Coverbanden voor uw bruiloft, verjaardag of feest boeken? Via de bandzoeker van artiestenbureau Evenses kunt u voor uw feest de perfecte live band zoals een allround coverband, rock n roll band en tribute band huren. Onze coverbands voeren bestaande hits op van bekende artiesten. Onze Nederlandse artiesten staan voor u klaar om uw evenement fantastisch te maken.  Zoek niet verder voor het vinden van de beste coverband van nederland en Belgie!

Evenses biedt u een breed scala aan muziekgroepen die liedjes voor uw bruiloft kunnen spelen. Onze feel good coverband voor bruiloften zijn te boeken in elk genre: zo kunt u als bruiloft band een popgroep, jazz cover band, jazzorkest, rock formatie of  een disco beatband reserveren om goede live muziek te boeken. U kunt een selectie van feestmuziek aanvragen opgevoerd door bekende nederlandse zangers of van een Nederlandse zangeres. Wanneer u liever rockcovers van een Nederlandse coverband wilt inhuren, boekt u bijvoorbeeld één van onze rockbands. De Nederlandse rockband is razend populair en wordt vaak als undercover band aangevraagd. Andere populaire genres zijn muziek uit de jaren '60 en '70, dixie, rock n roll, top 40, surinaamse band, funk, limburgse band, tribute, klassiek en allround coverband.  Twijfelt u nog of u een dj of band op uw bruiloft wilt boeken? Overweeg dan één van onze feestband met DJ zoals PartyMusic of the Embassy. Band boeken wordt eenvoudig met de hulp van onze event managers. Neem vrijblijvend contact op voor informatie voor hulp bij een band zoeken en het huren van de perfecte muziek band.

Coverband boeken voor uw bruiloft

Coverbands uit Nederland en Belgische coverbands staan voor u klaar om u en uw gasten op de dansvloer te krijgen. Onze feestbandjes zijn te boeken voor elke gelegenheid. Elke professionele artiest is op basis van enthouasiasme, muzikaliteit en ervaring persoonlijk gecontracteerd. Om meer informatie te krijgen over de kosten van een cover band kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin staan de kosten en de totaalprijs die Evenses hanteert voor verhuur van elke dansorkest en covergroepje. Scroll ook naar beneden voor meer informatie voor verhuur van cover groepen op Nederlandse festivals, bruiloften of verjaardag of neem contact op met een van onze medewerkers voor de te boeken coverband. Hieronder vindt u nog aantal tips over waar u op moet letten bij het boeken van een coverband.

FAQ Coverband

Hoeveel kost een coverband?

Richtlijn voor prijzen coverband boeken:

€ 0 - € 500 amateur coverband
€ 500- € 1000 kleine formatie coverband
€ 1000 - € 2000 semi-professionele coverband
€ 2000 - € 3000 professionele coverband
€ 3000 - € 5000 high-end coverband
5000 euro en meer Bekende bands

De exacte prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De kwaliteit van de covergroep, de reputatie van de cover band, de grootte van de live band, hoe lang de band moet spelen, de vereiste geluidsset en de afgelegde afstand. Dit samen bepaalt de uiteindelijke totaalprijs van de coverband.

Welke muziek speelt de coverband op de bruiloft?

Coverbands hebben een repertoire voor optredens. Ze staan ​​vaak open voor suggesties en verzoeknummers. Uiteraard staan ze open om u hierop te wijzen voordat u boekt.

Hoe lang speelt de coverband?

Een standaardvoorstelling bestaat uit 3 blokken van 45 minuten. Dit is verdeeld in 3-3,5 uur. Kortere sets zijn ook mogelijk. De maximale speelduur voor de meeste bands is 4 blokken van 40 minuten. Normal gesproken wordt dit verdeeld over 4 uur.

Heeft de coverband onderbrekingen gedurende de avond?

Om op een prettige, professionele en gepassioneerde manier te kunnen optreden heeft de band af en toe een pauze nodig. Standaard wordt de uitvoering maximaal 1 uur zonder pauze uitgevoerd. Bij langere optredens mag je er vanuit gaan dat er elk uur ongeveer 15 minuten een onderbreking is.

Wat gebeurt er tijdens de onderbreking?

Tijdens de pauze zorgt de band voor sfeervolle muziek en speelt deze af via de geluidsinstallatie. De muziek is natuurlijk consistent met de muziek die tijdens de uitvoering wordt gespeeld. Sommige bands hebben dj's die muziek verzorgen tijdens de onderbrekingen.

Hoe lang is de coverband bezig met opbouwen?

Het duurt ongeveer 45 minuten voor kleine cover bands om op te bouwen? Voor grotere bands vanaf 5 personen duurt dit 1 tot 1,5 uur. Als u een groot feest kan dit ook invloed hebben op de opbouwtijd ivm de extra benodigde techniek.

Moeten we een podium regelen voor de cover band?

Heeft de band een podium nodig? Meestal heeft de cover formatie geen podium nodig. Als er een vrije ruimte is kunnen ze daar vaak spelen. Bij een groot publiek is het wel leuk om een podium te hebben. Zo heeft iedereen goed zicht op de groep.

Voor coverband boekingen bent u bij Evenses op de juiste plek. Elke cover band speelt zeer professioneel.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar