Zo kiest u een leuke act voor uw personeelsfeest

Dj voor uw verjaardag.jpg

Act voor personeelsfeest

Een mooie klant binnengesleept, een moment om de fantastische kwartaalcijfers te presenteren, of gewoon een gezellig onderonsje met collega’s buiten werktijd: een personeelsfeest is altijd goed. Maar hoe bepaalt u welke act u gaat uitnodigen? Wordt het een zit- of stafeestje? Met deze vier tips bereid u uzelf goed voor op het kiezen van de juiste act.

Check de interesses

Een goed personeelsfeest wordt pas een feest als u uw collega’s het naar de zin hebben. Wat verwachten zij van een avond? Wordt het een feestje waarop iedereen met de voeten van de vloer gaat, of is een dinershow meer geschikt voor uw bedrijf? Misschien heeft u eerder al eens rondgevraagd naar de voorkeuren bij het organiseren van een teambuildingsdag of bedrijfsuitje. Gebruik die informatie voor het invullen van de personeelsavond.

Bepaal de nadruk

Er zijn talloze acts in alle soorten en maten. Daarom is het goed om bij uzelf na te gaan welke mogelijkheden er zijn. Zoekt u een act voor een fantastische opening van uw feest? Denk bijvoorbeeld aan een flashmob of goochelaar. Wilt u uw personeel de hele avond laten entertainen of is er slechts een act voor een gedeelte van de avond gewenst? Of houdt uw personeel wel van een feestje en is een dj misschien een beter idee?

Zorg voor variatie

Er zijn altijd mensen bij die klagen, maar door toch zoveel mogelijk mensen tevreden te houden, kunt u het beste voor variatie kiezen. Kies bijvoorbeeld twee soorten acts, of zorg voor genoeg alternatieven. Is er een dansavond maar zijn er ook collega’s bij die niet zo van dansen houden? Zorg voor casinotafels of andere, tijdelijke, acts.

Eindig samen

Organiseert u meerdere acts tegelijkertijd, dan is het logisch dat uw collega’s zich opsplitsen. Iedereen heeft een leuke tijd bij de act die hem of haar aanspreekt. Het is wel zo leuk om op het einde van de avond weer samen naar huis te gaan, of in elk geval samen met dezelfde act te eindigen. Het zou zonde zijn als het feest langzaam uitdooft en veel mensen al eerder naar huis gaan. Dat voorkomt u door een leuke hoofdact uit te nodigen die wat later op de avond verschijnt en waarvoor iedereen graag wil komen, zoals een bekende Nederlander.

Maak een prioriteitenlijstje

En dan komt uiteraard het moment van kiezen. Het is uiteraard slim om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Vergeet niet ook te vragen of er voor materiaal gezorgd moet worden op de feestlocatie (bijvoorbeeld bij een dj) of dat er bijvoorbeeld rijkosten inbegrepen zijn. Leg vervolgens alles naast elkaar. Kunt u écht niet kiezen tussen twee acts? Misschien helpt het om een prioriteitenlijstje te maken. Schrijf de voor- en nadelen van elke act op en geef ze een cijfer. Een ‘1’ is een beetje belangrijk en een ‘5’ is heel belangrijk voor u. Tel uiteindelijk beide rijtjes (voordelen en nadelen) per act bij elkaar op en maak uw keuze gebaseerd op deze uitkomst.Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar